No niin tänään oli sitten viimeinen koulupäivä tänä vuonna. Nyt alkoi se kauan odotettu joululoma... Tosin ihan virallista lomaa pääsen viettämään vasta lauantaina. Menen loppu viikoksi töihin Lääkekeskukseen. Oli muuten koirien ilme aika mahtava kun palasin kassien kanssa näin nopeasti. Aamulla otin ison kassin tavaraa, vein turhat koulukirjat Helsingin asuntoon. Koirat varmaankin luuli, että vietän siellä aikaani pidemmäänkin. No palasin jo tänään takaisin. Duo ja Lucas oli ratketa liitoksistaan ja Bella... Siitä en viitsi edes puhua tai no... Bella tuli "irvistellen" vastaan ja alkoi pissimään ilopissaa...

Joululomalla aijon ihan vain olla. Tosin tuossa vieressä nököttää farmakologian ja toksikologian kirja. Sitä pitäisi aika ahkerasti lukea loman aikana. Uudeksi vuodeksi olisi tarkoitus lähteä melkein naapurimaahan pariksi päiväksi. Tosin tuota reissua en uskalla edes ajatella. Pelkään pahaa, että Duo aloittaa näinä päivinä juoksun ja astutus osuu uuteen vuoteen...
8_6_31.gif

Tänään tuli muuten postia Belgiasta asti. Kirje kuoressa oli Duon FCI:n vahvistus International Beauty Champion tittelistä. Eikö kuulostakkin hienolta!. Pikkuisen hymyilytti kun avasin kirjeen kuulostaa ihan joltain missikisa titteliltä. Eli tästä päivästä lähtien Duon ihan virallisesti: KANS & FIN & S & EST MVA Jazzmo Duo. Kaunis tyttöni... Ilmainen diplomi tulee postin mukana myöhemmin. On muuten varmasti kallein tauluni!.
36_1_33.gif

Niin ja sitten ihan asiaan eli eilisiin treeneihin... Meikäläinen vaihtoi loppu vuodesta seuraa. Hermot meni FORPK:n treeni mahdollisuuksiin. Siirryttiin sitten toiseen Forssalaiseen seuraan: Pussikoiriin. Kyllähän minä sielä olen treenanunnut viimeiset 8 vuotta. Onpas muuten pitkä aika... Mutta en ole ko. seuraa edustanut sitten vuoden 2003 jälkeen. Nyt alamme siis edustamaan Pukoa alkuvuodesta 2007. Treenit on kerran viikossa maanantaisin. Päästiin ensimmäistä kertaa koeajamaan uutta maneesia. Oli muuten mahtava paikka!. Ensinnäkin minulla on matkaa ainoastaan n. 2km maneesille. Maneesi oli iso ja valoisa sekä tilava!. Pohja oli todella hyvä: pohjalla kivituhkaa ja päällä hiekan tapaista ainetta (en noista niin kauheasti tiedä). Treenit meille kilpaileville pitää Silja Lehtimäki (TSAU). Hän asuu viikot Forssassa työnsä vuoksi. Voi, että kun oli ihanaa kun joku seisoi keskellä rataa ja neuvoi... En edes muista, koska minua olisi viimeksi noin neuvottu omissa treeneissä.

Esteet maneesiin kannettiin läheisestä vajasta. Kävi muuten todella nopsaan. Nyt vielä meillä ei ollut yhtään kontaktia radalla, ei tiedetty yhtään kuinka kauan radan rakennus veisi aikaa. Se kävi nopeasti!. Noin 15min ja rata oli valmis. Tällä kertaa treenikoiranani oli ainoastaan Duo. En koe mitään järkeä treenata ja prässätä Bellaa kun se ei sitä treeniä tarvitse. Noh, voitte arvata miten Duo oli ratketa liitoksistaan... Voi herranjumala sitä puhinaa ja pöyristelyä: Dee meni häntä kaarella maneesin, että jesjes!. No viime radasta oli jo aikaa, taisi olla Hyvinkään kisat joulukuun alussa... Eka Siljan rata oli kivan koukeroinen. Harjoiteltiin, takaa kiertoa molempiin suuntiin, keppi kulmaa ja putkien vääriä päitä sekä "kuolleita" hyppyjä. Duo oli kuin höyryveturi... Duon kanssa on todella kiva treenata sillä Duo käy samoilla kierroksilla sekä treeneissä, että kisoissa. Rata meni todella hyvin. Yksi pidempi kaarre tuli kun pitää kääntää koira vasemmalle. Jostain kummasta syystä minulle on todella vaikeata kääntää koiraa vasemmalle. Noh, rata meni hyvin. Ei ainuttakaan "virhettä".

Toisella radalla oli sama teema. Nyt hieman möhläiltiin keppikulmien kanssa. Olen niin helkutin epävarma noiden lähettämisieni kanssa. Noh, ekat kerrat meni hyvin. Sitten aloin ahnehtimaan, enkä antanut Duon etsiä oikea väliä ennen kuin lähdin itse liikkeelle. Tokaan väliin pari kertaa... Loppurata menikin sitten taas ihan hyvin. Silja ehdotti myös toista ohjaustyyliä sekin toimi hyvin. Tosin kiire meinasi tulla molemmilla kerroilla. Silja totesikin, että se on ihan sama mitä teet kun sulla tulee aivan älytön kiire tuon koiran kanssa. Duo ei taaskaan paljoa vauhtiaan säästellyt. Mennä vipotti minkä jaloistaan pääsi meikäläinen perässä. Onneksi olen käynyt niillä juoksulenkeillä. Ei tuon koiran perässä muuten pysyisi. Silja sanoi myöskin, että minun pitäisi antaa Duolle enemmän tilaa kepeillä menen aivan liian lähellä ja irrota sivuttaissuunnassa. Duo kun on hyvä pujottelija. Tuon kun saisi myös omaan kalloon... Bella kun on taas aivan päinvastainen: lopettaa kepit kesken jos jätän yhtään yksin pujottelemaan. Treenit olivat kerta kaikkiaan aivan mahtavat!. Oli tosi kivaa päästä kunnolla treenaan. Viime kerta taisi olla lokakuussa kun otettiin agilityä oikein kunnolla. Nuo treeni olosuhteet ovat olleet tähän asti niin huonot.

Välillä ajalla otin pientä rataa myös Bellan kanssa ja Lucaksen kanssa tottista. Lucas on kyllä mainio pakkaus... Siinä missä tytöt on aivan tohinoissaan agilitystä keskittyy pieni mies sillä välin ihmisten hurmaamisen. Tilan omistaja ja hänen alle 5-vuotias tyttönsä oli katselemassa harjoituksia. Tyttö sanoi, että tuo musta on villakoira. Minä sanoin siihen, että ei tämä on leijona!. Olisitte nähneet tytöt ilmeen!. Tyttö kysyi heti, että osaako tuo karjuakkin?. En voinut muuta kuin nauraa. Tyttö selitti ihan innoissaan isälle: nyt voin kertoa äidille, että olen silittänyt oikeaa leijonaa!
36_1_1.gif

Keittiöstä tulee tällä hetkellä aika mukava piparien tuoksu. Tosin siellä taitaa olla kytiksessä myös kolme "pikkuapuria"...