Päivällä suunnattiin Janakkalaan jossa järjestettiin epäviralliset agikisat. Olin ilmoittanut molemmat tytöt ennakkoon kilpailemaan ja tietysti Lucas pääsi maskottina mukaan 16_3_108.gif

Jankk-halliin oli sikäli kiva mennä kisaamaan sillä se oli lämmin ja pohjana oli matto. Tytöt eivät ole kauheasti ottaneet mattopohjalla agilityä. Ainoastaan karsinnoissa. Tuomari oli suunnitellut haastavan radan: paljon putken vääriä päitä ja hyppyjä jotka eivät olleet hyppylinjassa. Tosin rata oli kyllä suoritettavissa jos ohjaaja olisi vain hereillä ja ohjaisi.

Duo sai kunnian aloittaa radan ensimmäisenä. Olin aikaisemmin sopinut, että koiratolppa laittaa namin puomin alastulolle kun suoritamme sen toiseen kertaan. Lähtö sujui Duon kanssa hyvin. Duo oli hyvin rauhallinen ja jäi nätisti istumaan paikalleen. Sain otettua Duon hyvin vastaan muutaman hypyn takaa ja jatkoimme parin hypyn kautta putkeen. Putkelta puomille: ensimmäinen puomin kontakti oli hyvä, sen jälkeen jälleen putkeen ja sen jälkeen mentiin aalle jonka kontakti oli erinomainen sieltä jatkettiin taas parin vinon hypyn kautta kepeille. Sieltä taas putkeen ja muurille jonka takaa otin koiran vastaan hypyn kautta aalle ja taas erinomainen kontakti. Tässä vaiheessa ohjasin Duon vahingossa väärään päähän putkea. Putken jälkeen mentiin puomille ja koiratolppa oli muistanut jopa laittaa sen namin maahan 4_1_10v.gif Duo otti hyvin kontaktin ja oli selvästi ihmeissään moisesta namista. Puomilta putkeen ja maali hypylle. Duon rata oli kokonaisuudessaan todella hyvä. Koira eteni hyvin ja meni suh'koht pienillä kaarroksilla, kontaktit olivat hyvät ja koira selvästi pysähty sekä odotti vapautusta ennen kuin lähti. Erityisen tyytyväinen olin Duon menoon mattopohjalla. Ei minkäänlaista eroa hiekkaan: hyvä hyvä!.

Bella starttasi pari koiran kuluttua. Neiti oli oikein innoissaan. Tällä kertaa jätin Bellan puoli estettä odottamaan. Bella eteni jälleen pomppien matolla, tuntui ettei koko koira edennyt yhtään eteenpäin. Sama juttu oli viime heinäkuussa Vantaalla. En tiedä johtuuko tämäkin luonne eroista?. Duo on rämäpää agiradalla se ei paljoa välitä alustasta sen sijaan Bella on herkkä ja suorastaan hipsuttelee mattopohjalla. Bellan kanssa rata meni ihan hyvin lähes puoleen väliin asti: Aan jälkeen piti mennä suoraan hyppy ja sen jälkeen kääntyä oikealle hypylle. Bella teki taas sen minkä se on tehnyt monta kertaa aikaisemminkin: aan jälkeen se lukitsi hypyn ja toisen hypyn joka oli suorassa linjassa aan jälkeisen hypyn jälkeen. Bella ei taaskaan kääntynyt vaan vipelsi omiaan. Tosin tässä vaiheessa voin sanoa, että en ole kyllä varma käskytinkö kunnolla vai oletinko taas liikaa?. Rata jatketiin Bellankin kanssa loppuun ja palkkasin kädestä viimeisen puomin alastulon. Bellan radasta jäi kontaktien suhteen hyvä mieli ne otettiin oikein kunnolla ja hetkittäin radalla oli ihan hyvää menoa. Pitänee varmaan juoksuttaa Bellaa sisällä mattojen päällä jos hipsuttelu loppuisi... En oikein muutakaan keksi tähän hätään.

Jankk:lla on aina niin mukava ilmapiiri kisoissa, sinne on aina kiva tulla "kisaamaan"!. Kiitos paljon järjestäjille!.

Huomenna olisi Siljan treenit maneesilla, tosin saa nähdä kuinka paljon illaksi tulee pakkasta. Päästäänkö treenaamaan vai ei. Toivottavasti päästään!