Tämä tuli taas todistettua paremmin kuin hyvin... Varmasti aika moni blogimme lukija jo tämän tietää: luonto on aivan sekaisin. Leskenlehdet ja pajunkissat kukkivat, hevoset tulevat kiimaan keskellä talvea. Tämä taisi vaikuttaa myös Duon juoksuun 36_1_6.gif

Valitettavasti täytyy todeta, että Duon joulupäivänä alkanut juoksu oli huono. Jo juoksun alussa ihmettelin vuodon niukkuutta. Vuoto kuitenkin hieman lisääntyi ensimmäisen viikon loppupuolella ja sen jälkeen jälleen vähentyi. Koko juoksun ajan Duoa ei paljoa uroskoirat kiinnostaneet. Lucas alkoi reagoimaan juoksuun normaalia myöhemmin 11.-12. päivä. Duo ei kertaakaan yrittänyt liehitellä Bellaa eikä Lucasta. Merkkaili kyllä paljon lenkeillä, mutta uroksiin suhtautuu väliinpitämättömästi. Akua kävimme moikkaamassa juoksun 11. & 12. & 14. & 16. päivä. Aku oli kyllä todella innoissaan ihanalta tuoksuvasta tytöstä... Duoa kuitenkin kiinnosti Tammisilla enemmän ruuan kerjääminen ja nukkuminen. Käytännössä Duo asteli Tammisille sisälle tutki ensi ruokapaikat ja sen jälkeen alkoi pötköttämään reporankana kylkiasennossa pitkin lattiaa... Aku oli kosiskeli Duoa moneen otteeseen, mutta neiti suurinpiirtein käänsi kylkeään. Joka ilta Duo kuitenkin innostui hetkeksi leikkimään komean sulhonsa kanssa. Leikin tiimellyksessä tarjosi muutamaan otteeseen myös pyllyään. Hormonit eivät kuitenkaan missään vaiheessa ollut oikein kohdallaan.

Sunnuntaina ajettiin tyttöjen kanssa Helsinkiin. Ajattelin antaa pienelle miehelle hieman lomaa. Lucas oli koko viikonlopun huutanut ja kiljunut yötä päivää. Oli todella kamalaa katsoa tärisevää koiraa joka oli aivan sekaisin naisen tuoksusta. Lähtöä lisäsi se, että pienen miehen vuoksi kukaan ei ollut nukkunut edellisinä öinä tuntia kauempaa...

Maanantaina (15. päivä) soitin Helsingin eläinlääkäreitä läpi ja yritin saada Duolle aikaa. Lopulta sain Helsingin Vetekistä (Käpylässä) ajan irtosolunäytteeseen. Irtosolu näytteen mukaan astutus oli vielä liian aikaista 4_6_2v.gif Papanäytteessä näkyi edelleen valkosoluja, bakteereita, punasoluja sekä tumallisia epiteelisoluja... Eläinlääkärin mielestä tärpit olivat vasta tulossa sillä Duon "käytävä" oli edelleen hyvin tiukka. Tosin sivulauseessa eläinlääkäri totesi, että hyvin mahdollista tämän olevan ns. huono juoksu. Kuuleman mukaan tälläisiä tapauksia oli ollut useita. Siinä sitten pohdiskelin tovin lääkärin lausuntoja ja soiteltiin jälleen ympäriinsä eri ihmisille ja ihmeteltiin tilannetta.

Loppuviikon olimme Bellan ja Duon kanssa Helsingissä. Viikon aikana soitin muutamille eläinlääkäreille ja kyselin heidän mielipidettään. Yksi jolle soitin oli tuttu eläinlääkäri jolla me olemme käyneet jo 12 vuotta. Ihmettelin kuinka Duon vuoto ei ollut missään vaiheessa edes muuttunut oljenkeltaiseksi , vaikka oli aina ennen 13.-15.päivinä sen tehnyt. Eläinlääkärin (lääkärien) mielestä Duon hormonitaso on koko juoksun ajan ollut todella alhainen joten välttämättä edes munarakkula ei ole normaalisti kehittynyt juoksun aikana. Nämä ovat niitä asioita mille me emme voi mitään4_9_8.gif  Todella harmillista, että tälläinen juoksu sattui juuri olemaan astutusjuoksu. Voin onnekseni lohduttautua sillä, että Duo ei suinkaan ole ainoa koira jolla on ollut vastaava juoksu. Lähipiiristäni löytyy muutamia koiria joilla on ollut outo juoksu. Lisäksi eläinlääkärit kertoivat, että heillä on ollut paljon kyselyitä ko. aiheesta kun astutukset eivät ole onnistuneet. Luonto on aivan sekaisin.

Eläinlääkärien mielestä voi olla hyvin mahdollista, että Duo tekee nopeammin uuden juoksun, koska tämä oli niin huono. Tällä hetkellä ei auta muutakuin seurata tilannetta. Onneksi Duo on kuitenkin terve ja iloinen oma itsensä, se on tällä hetkellä tarkeintä!. Uusintaa ollaan jo suunniteltu. Toivotaan että seuraava juoksu olisi jälleen normaali.

Tämän prosessin aikana tuli todistettua, että Duolla on ainakin teräshermot ja todella hyvä hermorakenne!. Missään vaiheessa Duo ei ollut aggressiivinen: ei murissut, ärissyt tms. uroksille. Duo oli suorastaan kuin kotonaan Tammisilla ja myös eläinlääkäri ihmetteli Duon hienoa käyttäytymistä vastaanotolla (Duo makasi toimeenpiteen jälkeen sylissäni jalat kohti kattoa aivan rentona). Olen kyllä aina tiennyt, että Duo ei paljoa turhaan hötkyile, mikään nössö Duo ei kuitenkaan ole. Hermot vaan ovat terästä.

Kiitos kaikille niille ihmisille jotka olivat mukana tässä rumbassa!. Paremmalla onnella ensi kerralla 4_1_10v.gif