Sunnuntaina matkattiin Tsaun hallille epävirallisiin agikisoihin. Tarkoituksena oli ainoastaan ottaa rata. Mukaan matkaan pääsi koko jengi: Bella, Duo ja Lucas. Tosin ainoastaan tytöt osallistuivat epiksiin. Perille päästiin juuri sopivaan aikaan maxi möllit olivat aloittamassa rataantutustumista. Tuntui, että halli oli sisältä paljon kylmempi kuin ulkoilma. Onneksi oli jalassa pukin tuomat kuomat.

Kilpailevien rata oli mielestäni aika haastava. Rata ei ollut kuin 19 estettä pitkä, mutta vääntöä sai tehdä moneen otteeseen. Aloitin Duon kanssa, rata meni ihan hyvin. Duo jäi hyvin paikoilleen ja sain otettua sen kahden hypyn takaa vastaan. Sen jälkeen piti heittää koira vasemmalla hypylle ja sieltä kepeille. Nappiin meni ne kohdat sitten matkaa jatkettiin keppien jälkeen poikittaiselle kulmahypylle ja putkeen. Putken jälkeen mentiin puomille. Puomin alkukontaktin vierestä alkoi houkuttelevasti putki (sinne siis ei pitänyt mennä). Duo porhalsi hienosti puomille ja kontakti oli täydellinen. Puomilta jatkettiin vasemmalle hypylle ja takaa kiero toiselle hypylle. Tässä kohtaa tuli meidän ensimmäinen virhe. Hypyltä matkaa piti jatkaa pussille joka oli puomin vieressä. Pelkäsin kovasti tuota puomia sillä Duosta on tullut kovan kontaktitreenien jälkeen kontaktihullu. Otin hieman huonosti koiran vastaan enkä lähettänyt/käskyttänyt Duoa ollenkaan. Melkein meinasin jopa kompastua koiraan kun Duo tuli taas niin nuolemalla kiinni. Kielto siis pussilta. Pussilta matkaa jatkettiin kahden vinohypyn kautta putkeen ja sieltä toiseen putkeen joka sijaitsi puomin alla. Ne meni hyvin. Tosin tässä vaiheessa olin jo todella paljon myöhässä. Putken jälkeen mentiin aalle. Duo kääntyi hyvin aalle ja menin ottamaan sen kontaktille vastaan. Jälleen todella kaunis kontakti, pidättelin neitiä hetken aikaa ennen kuin taas lähdettiin porhaltamaan. Aan jälkeen oli enää rengas, puomi toisen kerran jonka alastulo kontaktin palkkasin namilla ja sen jälkeen kaksi vinohyppyä. 

Bellan vuoro tuli muutaman koirakon jälkeen. Neiti oli ratketa riemusta. Kyllä näkee, että neidille tosiaankin tekee hyvää harvakseltaan treenaus. Olin suunnitellut lähteväni Bellan kanssa suurinpiirtein saman aikaan ja sitten tekeväni valssin ennen kolmatta hyppyä. Tämä ei kyllä mennyt suunnitelmieni mukaan... Bella lähti todella ärhäkästi enkä ehtinyt tekemään mitään valsseja, jouduin vain tekemään hätäratkaisun: heitto ja sieltä kepeille. Lähtö yllätti minut aivan totaalisesti sillä yleensä Bella lähtee liikkeelle todella hitaasti ja alkaa kiihdyttämään vauhtia radasta riippuen 5-8 esteen kohdalla. Tällä kertaa Bella kiihdytti vauhtinsa jo heti alusta. Alku meni ihan hyvin keppien jälkeen sain vietyä kulmahypylle sieltä putken kautta puomille. Puomilla oli nätti kontakti ja sieltä sitten mentiin kahden hypyn kautta takaakierto. Tällä kertaa sain jopa vietyä koiran ilman kieltoa pussille. Pussin jälkeen pari vinohyppyä ja putkeen. Putken jälkeen piti mennä toiseen putkeen. Tässä kohtaa en oikeastaan tiedä mitä tein, mielestäni vein Bellan aivan samallalailla kuin Duon. Vedin hieman putkea kohden ja näytin putkea. Noh, neiti vipelsi puomille... Koska Bella oli koko radan ollut niin reipas, päätin palkata puomin alastulon ja poistuimme parin hypyn kautta radalta. Bellalle jäi hyvä fiilis takaraivoon.

Lämmittelypaikalla pieni mies pääsi kokeilemaan myös keppejä ja hyppyjä. Olin aivan hämmästynyt kun näin pienen miehen innostuneen ilmeen. Olihan poika kovalla kimeällä äänellä ilmoittanut kun perille päästiin, että jee me tultiin kisoihin. Tosin kuvittelin tuon lähinnä johtuvan ihanista tyttökoirista mitä Lucas tykkää aina niin kauheasti katsella. Poika meni ensimmäistä kertaa kepit oikein kunnon tekniikalla: takapuoli hyppien puolelta toisella, vielä kun tehostin keppejä käsiä taputtamalla miehen meno vain kiihtyi... Hypytkin se suoritti niin vauhdikkaasti, omituista. Pitäisi varmaan raahata poika kunnon treeneihin joku kerta 4_1_5.gif

Maanantaina ei päästy Siljan treeneihin kovan pakkasen vuoksi. Ensi viikolla sitten taas 4_1_114.gif