362102.jpg
Nicky ja Duo keväällä 2006

Tänään oli aktiviteettia oikein kunnolla. Aamuksi olin varannut Annikalle ajan. Lucasta ei oltu hierottu yli 2 kuukauteen. Halusin tietää onko tuo koira jälleen aivan jumissa. Lucas oli amstaffin hyökäyksen jälkeen lähes puoli vuotta aivan juntturassa. Pahimmassa vaiheessa koko selkä, molemmat takajalat, lavat oikea tassu... Lucas oli niin kipeä, että ei oikein antanut edes koskettaa itseensä vaan poukkoroi kahdella tassulla ympäriinsä hierottaessa, lenkillä poika kulki 2 metriä perässä todella vaivalloisesti.
Lucas on nämä viimeiset kaksi kuukautta elänyt ihan normaalia elämää, tyttöjen kanssa lenkit ja hieman ollaan otettu myös agilityä. Mitään oireita ei ole ollut vaan poika on ollut oma iloinen itsensä. Annika käsitteli pojan ja totesi pienen miehen olevan erinomaisessa kunnossa 4_1_5.gif Kyllähän tuota osasinkin odottaa sillä poika on koko ajan ollut niin reipas!. Tämä oli kuitenkin niin ihana kuulla ihan ammattilaisenkin suusta. Ainoastaan pieni kiinnittymä oli oikeassa lavassa, mutta sekin oli aivan normaalia eläväiselle koiralle. Lucaksen selästä löytyi jokin ihana piste (ainakin pojan mielestä) mistä poika *kröhöm* hieman viillintyi, eipä ole tuollaistakaan aikaisemmin tapahtanut... Nyt voidaan aloittaa agilityn treenaus, ei ainakaan tarvitse miettiä enää pojan kuntoa.

Kun Lucaksen kanssa päästiin kotiin otin tytöt mukaani ja jätin Lucaksen sisälle. Pojalla kun oli liikuntakielto hieronnan jälkeen. Tyttöjen kanssa lähdettiin Johannan ja naapurikadun colliepoikien kanssa lenkille hunnarille (Hunnari on Forssan ex-laskettelumäki). Onneksi lumituisku laantui päivällä muuten emme olisi varmaan löytäneet enää autolle. Yllätyksenä tuli lumen määrä. Käytänössä tarvoimme yli tunnin umpihangessa pitkin jyrkkää mäkeä ylös ja alas. Välillä taas metsään ja taas mäkeä ylös ja alas...Hullua touhua!. Koirilla oli ainakin kivaa: Duo ahmi tapansa mukaan koko alkulenkin ajan lunta sen jälkeen tuli hirveä vilutus. Hassu koiruus... Bella innostui muutaman kerran jahtaamaan pieniä lumipalloja jotka vierivät itsestään mäkeä alas. Nicky yritti kovin kosiskella Duoa, mutta neiti ei oikein lämmennyt. Tosin jos lenkki olisi jatkunut vielä pidempään niin ehkä Duo olisi ollut sulaa vahaa 29_2_2.gif  Kiitos Johannalle, Nickylle & Ricolle lenkkiseurasta!. Oli todella kiva jutella pitkästä aikaa ja sitä juttuahan olisi riittänyt vaikka kuinka kauan. Otetaan taas pian uusiksi, vaikka sinne hunnarille taas tarpomaan. Tosin seuraavalla kerralla otetaan liukurit mukaan. Päästään mäet alas hieman kätevämmin 4_1_110.gif

Lenkin jälkeen tytöt (+minä) oli aivan raatoja taisi tuollainen lenkkeily hangessa ottaa hieman koville. Tosin kauaa emme laakereilla lepäilleet sillä oli pakko päästä juoksemaan pieni lenkki. Itse asiassa piti mennä jo eilen, mutta pakkasta oli liikaa ja sen päälle vielä kylmä tuuli. Ensin kävelin pienen lämmittelykoirien kanssa ja lähdin juoksemaan. Oli muuten pikkuisen raskasta juosta, kävelytiet olivat todella huonosti aurattu ja juoksin koko matkan pienessä lumisohjossa. Jossain vaiheessa alkoi oikeasti tuntumaan siltä, että jalka ei enää kohta nouse. Tosin asiaan saattoi vaikuttaa yli tunnin lenkki pari tuntia aikaisemmin hunnarin umpihangessa. Onneksi tytöt kiskoivat ihan kiitettävästi. Tyttöjen kanssa juostiin noin 40 minuutin lenkki. Oma pumppu kävi taas pienillä kierroksilla, keskisyke oli 179, mutta maksimi 196... Kaloreita kului taas ihan mukavasti lähes 450.

Illalla piti vielä mennä ottamaan hieman agilityä Forpk:n katokseen. Innoissani ajelin Riihivalkamaan, mutta esteiden ottaminen jäi tällä kertaa väliin... Kaikki kontaktit olivat kevyen lumen peitossa ja niiden pinta oli liukas. Maanantaina päästään sitten treenaamaan maneesiin.

Tämä päivä on pulkassa.