Välillä sitä tuntee itsensä todellakin hulluksi. Tekisi mieli laittaa kotiosoitteeksi auton osoite, mitenköhän se onnistuisi?. Viihdyn aika hyvin autossa ratin takana ja joskus hieman liiankin hyvin. Maanantaina ajelin Helsinkiin tenttiin ja sitten taas takaisin Forssaan agitreeneihin.  Tiistaina jälleen paluu Helsinkiin... Illalla oli jälleen Siljan treenit. Tällä kertaa vein mukanani treeneihin laskiaspullat sekä lämmintä mehua ja kahvia Duon karsintanollien kunniaksi. Oli joku hyvä syy hieman herkutella 4_1_107.gif

Siljan suunnittelema rata oli osaksi Kirkkonummen 3-luokkien rata lauantailta. Duo kävi todella kovilla kierroksilla jo ennen radalle pääsystä. On aika jännää, että neiti kuumii treeneissä todella paljon: hiipii lähdössä ja on muutenkin kuumakallena. Toisaalta se on hyvä, että neiti käy kuumana harjoituksissa ja on oikein virittyneessä tilassa. Silloin niitä virheitäkin tuppaa tulemaan enemmän.  Ensimmäinen rata sujui ihan mallikkaasti, vaikka Duo varasti aan kontaktilta ilman lupaa… Onneksi meno sentään hieman rauhoittui treenien edetässä. Ekalla radalla vaikeinta itselleni oli aalta tullessa piti suorittaa suoraan edessä oleva hyppy ja sen jälkeen oikealle pussiin ja vieressä oli hämynä putki. Sain kyllä vietyä koiran hyvin pussiin ja ekalla kerralla tämä onnistui ihan nappiin. Toisella kerralla Duo ryntäsi pussiin niin pienessä kaarteessa, että yritti ulos keskeltä pussia ja kun siitä ei päässyt kääntyi ympäri ja tuli ulos.Tähän auttoi ihan se, että hieman oikaisin koiran menoa pussiin.

Bella suoritti rahan kivan iloisesti, tosin ohjaaja oli aivan väsyksissä juostuaan juuri aikaisemmin Duon kanssa. Duo ja Bella oli jälleen treenien ainoat medikoirat, hieman otti kunnon päälle kun Bellaa pitää koko ajan kehua ja rohkaista. Silja totesikin Bellan vaativan itselleen korkeita kiljaisua ja kehumista, eteni heti huomattavasti paremmin.

Toinenkin rata sujui ihan hyvin, Duo haki hyvin umpiputken ja sain hyvin vietyä koiran hypyn kautta aalle ja sieltä 180 astetta oikealle hypylle ja suoraan enkkuputkeen mistä mentiin oikealle hypylle ja sitten jälleen putken kautta hypylle ja vaikea keppikulma. Tämäkin onnistui hyvin, ehdin hyvin ennen koiraa kepeille ja syöttämään Duon pujotteluun. Keppien jälkeen vastassa oli u-putki jonka oikeaan päähän piti mennä. Pää oli todella lähellä keppien loppumista joten tein siihen kieppauksen ja se toimi ihan hyvin. Loppurata meni sitten ihan hyvin myöskin. Silja ehdotti erilaista tekniikkaa keppien lopettamiseen. On vaikeata selittää sitä näin netin välityksellä. Se toimi ihan hyvin tosin itse tarvisin hieman harjoitusta enemmän, että tekisin "vetäisyn" juuri oikeaan aikaan. Pitäisi vaan luottaa, että Duo osaa pujotella itsenäisesti. Luulen kyllä, että tuo Siljan neuvoma tapa ei kyllä toimisi Bellalle. Bella tarvii kepeillä hirmuisesti tukea, muuten jättää keppien viimeiset välit pujottelematta. On ne vaan niin erilaisia koiruuksia. Toista rataa en ottanut Bellan kanssa ollenkaan koska aikataulu oli hieman kiireinen.

Koko ajan sitä oppii uusia asioita miten tietyt kohdat voisi tehdä. Miksi aina kuitenkin kisoissa tyytyy niihin vanhoihin hyviksi havaittuihin keinoihin? koska sitä oppisi ottamaan riskejä? 4_6_2v.gif