391168.jpg

Hyvää Ystävänpäivää kaikille blogimme lukijoille! 8_8_10.gif

Maanantain treenit sujuivat jälleen hyvissä merkeissä. Silja oli jälleen kehitellyt kivat radat jossa oli mm. putken pää umpikulmassa ja paljon erilaisia lähetyksiä. Eka rata sujui Duon kanssa jälleen meiningillä:aivot narikassa, mutta mennään täysiä... Toinen toisto sujui sitten huomattavasti paremmin kun ylimääräiset ilmat oli päästetty pihalle. Olin todella tyytyväinen Duon puomin alastuloille. Puomilta piti mennä vasemman puoleiseen putkeen ja vieressä oli toinen putki tämäkin meni aivan peace of cake. Kepit ja kaikki muukin radalla sujui varsin mallikkaasti. Mitä sitä enempää toistamaan kun homma sujuu.

Toisella radalla oli sitten tämä umpiputkenpää se oli ainut kohta mikä tuotti ongelmia. Tosin en olisi tätä uskonut, Duo kun on aina löytänyt kaikki putken päät mitä on radoilta on löytynyt varsinkin 2-luokassa... Kyse oli siis tälläisestä kohdasta: puomi ja hyppy (hieman vasemmalla) ja englantilainen putki suorana. Koiran piti irrota hypyn jälkeen englantilaisen putken päähän jota ei yhtään näkynyt. Sain ottaa muutamia kertoja tämän ennen kuin se onnistui. Tosin ekalla kertaa olin aivan liian hätäinen: lähdin liikkeelle kohti suoraa estettä ennen kuin Duo oli edes lukinnut koko putkea. Toistojen jälkeen tämäkin kohta alkoi sujumaan Duon kanssa. Muuta ongelmia ei sitten ko. radoilla ollut jopa kaarteetkin olivat todella pieniä!.

Bella pääsi myös kokeilemaan toista rataa. Neiti oli jälleen aivan innoissaan ennen radalle menoa, mutta meno hyytyi kun päästiin ottamaan esteitä. Bella keksi umpiputkeen aivan omaa ratkaisua: putken sivussa oli hiekkakanisterit tukemassa putkea. Kanisterin ja putken ulkokuoren välissä oli pieni rako. Eipä ollut mikään ihme kun Bella yritti mennä ko. aukosta 4_12_4.gif Neiti BellaDonna tunki kuonoaan aukosta ja oli selvästi kysymysmerkkinä: minä en kyllä tästä mahdu, mutta kun mami käskee niin yritetään. Siljan kanssa saatiin kyllä aika hyvät naurut... Toisella kertaa kokeilin Siljan ehdotuksesta palkata sujuvasti Bellaa keskellä rataa muutamia kertoja sekä koko ajan kehua sekä kannustaa. Tämä muuten auttoi kummasti: Bella kiisi aivan erilaista vauhtia ja meni kepitkin todella lujaa. Tosin on kyllä aika raskasta kehua koiraa koko ajan, juosta ja miettiä seuraavia esteitä. Tosin hengästyminen saattoi johtua ihan siitäkin että, treeneissä ei tällä kertaa ollut kuin kaksi medi-koiraa: Bella & Duo. Sain siis juosta radan peräkanaa molempien kanssa. Onneksi mukana menossa oli "koiratolppa" joka jäähdytteli ja lämmitteli koirat ennen suorituksia.

Kyllä nämä maanantain treenit on niin mukavia. Olo näiden jälkeen on aina mitä mahtavin ja näin sen kuuluukin olla. Tämä tunne oli vain aika pitkään poissa huonojen treeni olosuhteiden vuoksi. Kiitos Siljalle treeneistä! 4_1_203.gif