Eilen päästiin tämän vuoden toisiin treeneihin. Pari viikkoa oli treenitaukoa kovan pakkasen vuoksi. Miten voi olla, että aina maanantaina on kova pakkanen kun pitäisi treenata?. Tälläkin kertaa pakkanen oli kiristymässä ja mittari näytti yli -10C mutta treenit pidettiin. Ihan hyvä sillä olen ilmoittanut molemmat tytöt parin viikon päästä oleviin Liedon agikisoihin.

Kylmyys ei haitannut treenausta yhtään, ainoastaan sormet tuppasivat jäätymään. Oli tuskaa laittaa oman suorituksen jälkeen haalaria koirille kun sormet eivät taipuneet yhtään. Onneksi huolto pelasi koko treenien ajan 4_10_25.gif Lisäksi paikalla oli myös lämmintä kaakaota/mehua ja runeberin torttuja sekä suklaakeksejä Miian ja Wilman nousun johdosta medi 2-luokkaan, onnea vielä tätäkin kautta!. Miialle ei mitään paineita: ensi kesäksi 3-luokkaan niin saan laitettua toisen omista koirista varalle SM-joukkueeseen...

Silja oli suunnitellut jälleen mahtavat treenit. Ensimmäisen radan otin ainoastaan Duon kanssa. Tämän radan teemana oli vaikeat keppikulmat, ansa putki/puomi, irtoaminen ja kulmahypyt. Ensimmäinen rata Duon kanssa meni öö... miten sen sanoisi: vauhdikkaasti. Neiti kirjaimellisesti päästeli höyryjään ulos. Meni kyllä oikeille esteille ja ihan hyvin, mutta mitään järkeä siinä ei ollut... Duudson ainoastaan purki paineitaan minkä Siljakin totesi radan jälkeen. Toinen kerta onnistuikin sitten aivan mahtavasti. Olin suorastaan ihmeissäni miten Duo osasi sellaisia keppikulmia mitä me ei oltu ikinä harjoiteltu. Duo taipui kuin kumiankka mitä pienempiin väleihin. Duo meni niin mahtavan upeasti koko radan, ettei siinä ollut oikein kenelläkään mitään sanomista. Tähän lopetimme ensimmäisen treeniin.

Toinen Siljan rata oli sitten aivan erilainen, mutta noudatti päivän teemaa. Tällä radalla Duo yritti ensimmäistä kertaa varastaa: nosti pyllynsä ylös ja lähti matalana hiipimään. Ei muuta kuin takaisin laittamaan koira istumaan. Olin aika ylpeä itsestäni sillä radalla oli kohta jossa puomilta piti kääntyä 90 asteen kulmassa vasemmalle hypylle ja sieltä suoraan pituudella ja vinolle hypylle sekä kepeille (poikittain). Tämä kohta onnistui niin mahtavasti: olin jo kerta ennen koiraa kepeillä syöttämässä koiraa oikeaan väliin 4_1_107.gif Ehkä tuosta juoksu harrastuksesta on ollut jotain apua... Tämäkin rata meni Duon kanssa hyvin, ei mitään ongelmia. Tuollaisia suorituksia kun saisi kisoissa niin olisin enemmän kuin tyytyväinen!.
Bella pääsi myös kokeilemaan toista rataa, Bella meni sen taas tyypillisesti: välillä kiihdyteltiin ja sitten taas töpsöteltiin. Siljan kanssa pohdittiin Bellan etenemistä. Bella on niin outo: välillä se kiihdyttää ja välillä esteiden välissä se saattaa taas löntystellä kunnes taas kiihdyttää. Tälllä kertaa Bella meni todella nopeasti kepit kun kannustin sitä todella kovaa koko pujottelun ajan. Siljan kanssa mietittiin, että auttaisiko runsas kehuminen vauhtiin?. Tätä pitänee kokeilla seuraavalla kerralla. Siljan kanssa puhuttiin myös siitä kuinka vaikeata on ohjata kahta aivan erilaista koiraa, siinä missä Duo etenee ja irtoaa niin Bellaa pitää koko ajan rohkaista ja tukea. Bellassa olisi kyllä ihan potentiaalia jos saisi radalla vauhdin hieman tasaisemmaksi. Ongelmia aiheuttaa Bellan kanssa eniten se, että neidosta ei ikinä tiedä millä tuulella hän saattaa lähtöviivalle astellessa olla. Duosta kun tietää, että neiti on aina kuin viritetty jousipyssy 4_1_6.gif

Näiden Siljan treenien jälkeen olo tuntui jälleen todella hyvältä. Tuli jälleen hyvä muistutus miksi tätä lajia harrastan: on se vaan niin kivaa!!. Kiitos Silja!.