Tänään suunnattiin vuoden ensimmäisiin kisoihin: auton nokka kohti Lietoa ja Tsaulle agiliitään. Olin ilmoittanut molemmat tytöt kahteen ensimmäiseen starttiin (k3 & k4) molempien kisojen tuomarina toimi Jarmo Jämsä. Matkaan lähdettiin klo 7.40 ja mukaan pääsi koko jengi: Bella, Duo ja Lucas-maskotti, unohtamatta "koiratolppaa".

Perille päästiin hyvissä ajoin. Minä ilmoitin koirat ja jäin seuraamaan minien rataa. Sillä aikaa "tolppa" kävelytti koiria. Itselläni ei ollut minkäänlaista aavistusta minkälaisia ratoja Jämsä tekisi, en ollut ko. miehen radalla ikinä kisannut. Tuomari oli suunnitellut kivan ja juohevan radan. Medien rataan tutustuminen alkoi muutaman minuutin etuajassa. Ohjaus suunnitelmat pysyivät samoina mitä olin kuvitellut jo radan reunalta.

Bella starttasi luokan toisena koirana. Alku meni ihan hyvin sain jopa jätettyä Bellan muutaman metrin päähän. Rata sujui suunnitelmien mukaan ja maltoin ottaa hyvin aan ja puomin kontaktit. Sitten tapahtui outo bellamainen virhe... Puomilta piti jatkaa matkaa hypylle joka sijaitsi puomista viistosti oikealle. Tämän jälkeen palattiin pari metriä takaisin ja mentiin kepeillle. Bella hyppäsi hypyn aivan hirveän pitkälle ja oli irtoamassa maalihypylle sain karjastua Bellan sieltä pois ja Bella pyöri ja pyöri. Lopulta se hyppäsi hypyn väärän suuntaan (sen minkä se oli suorittanut puomin jälkeen). Matkaa jatkettiin loppuun asti ilman virheitä... Tuo oli jälleen noita oudompia hylsyjä mitä ei pitäisi enää tapahtua, mutta Bellan kanssa kaikki on mahdollista. Radassa oli positiivista hyvät kontaktit ja Bellan vauhti sekä innokkuus.

Duo starttasi sitten luokan viimeisenä noin 30 koiraa oli Bellan ja Duon välissä. On ihan kiva, että koirien välille jätetään hyvät välit, mutta tuo väli oli jo aika paljon... Mielessä pyöri Bellan suoritus ja yritin kovasti kerätä itseni. Itse Duo oli tyyni rauhallisuus. Duo jäi hyvin esteiden taakse ja sain otettua koiran vastaan. Tällä hetkellä tuntuu, että lievä hiipiminen on jäänyt ainakin vähäksi aikaa unholaan *kop, kop, kop* Duo meni todella hienosti rataa, aan kontakti oli mahtava sieltä jatkettiin matkaa suoraa hypylle ja takaa kiertäen vasemmalle hypylle suoraan eteen hypylle. Tässä sitten tuli virhe: hypyltä olisi pitänyt työntää koiraa vasemmalle viistossa olevalle hypylle, oikealla viistossa oli puomi. Olin kyllä sisäistänyt kohdan ja tiesin, että Duo kontaktihullu saattaa sinne pyrkiä. Mitä tekee ohjaaja?. On aivan tuppisuuna eikä sano mitään...Ajattelin mielessäni, että se menee nyt niin hyvin ettei se sinne yritä ja pah!. Duo lähti irtoamaan puomille ja melkein kosketti sitä. Sain kuitenkin Duon takaisin hypylle tästä saimme kiellon. Siitä jatkettiin puomille jonka kontakti oli aivan mahtavan nopea ja upea!. Melkein meinasi itku päästä kun sen sivusta näin, wau!!!. Duon kanssa kepeille meno ja kaikki muukin loppuradasta sujui mallikelpoisesti. Molempien höyryt oli päästetty ekalla radalla ulos, vaikka hieman laihoin tuloksin.

Toinen rata oli sitten parin tunnin kuluttua. Tällä välillä ehdin hyvin lenkkeilemään koirien kanssa ja huijaamaan pääkoppaani... Katselin radan rakennusta ja minien rataa ja mietiskelin ohjauskuvioitani. Rata oli kivan vauhdikas, pään vaivaa aiheutti eniten keppien jälkeinen hypylle ja putkeen vienti. Nopealla koiralla tulisi jäämään todella paljon jälkeen. Rataantutustumisessa totesin radan olevan ihan mukava, eikä se keppien jälkeinen tilanne ollut laisinkaan niin paha kuin oli taas kuvitellut. Bella starttasi luokan kolmantena koirana. Alku meni hyvin, Bella eteni tasaisesti eikä hiippailemisesta ollut tietoakaan. Aan kontakti sujui hyvin kepeille vienti onnistui hyvin ilman mitään suurempaa kaarrosta. Kannustin Bellaa koko ajan kepeillä ja neiti pujotteli mielestäni aika hyvin. Keppien jälkeinen inhottava hyppy putki kohta sujui niin hyvin, että ehdin tekemään jopa ex-tempore persjätön putken jälkeen. Ensimmäinen salpaava kohta meinasi tulla pituuden jälkeen josta mentiin pussiin. Pussin oikealla oli vinosti hyppy sinne ei pitänyt mennä vaan suoraa putkeen. Nämä kohdat ovat aina olleet hyvin vaikeita Bellalle. Nytkin olin sisäreunassa ja aita toisella puolella ja Bella meinasi loikata sen. Noh, sain kuin sainkin koiran putkeen ja sieltä hypyn kautta puomille. Neljänneksi viimeisellä esteellä tuli sitten ensimmäinen virhe: puomin alastulo... Hidastin Bellan alastulolle ja mielestäni vedin sen hyvin ja hitaasti... Noh, ilmeisesti  en kuitenkaan taaskaan tarpeeksi pitkälle sillä Bella oli juossut yli, askeleet eivät olleet sopineet kontaktille. Mitään loikkaa ei kyllä tapahtunut. Siitä sitten jatkettiin hypyn kautta putkeen ja maaliin.

Duo starttasi jälleen luokan viimeisten joukossa. Pääkoppa tuntui tällä kertaa toimivan ihan hyvin. Tavoitteena oli ainoastaan tehdä varmisteltu nollarata. Duo jäi taas todella hyvin lähtöön eikä yhtään hiippaillut. Rata sujui vauhdikkaasti ja aan kontakti otetiin hyvin, kepeille vienti onnistui ilman suurempia pyörimisiä ja keppien jälkeinen hyppy-putki onnistui hyvin. Rata eteni koko ajan hyvin varmasti ja tasaisesti. Kerrankin pidin pääni kylmäni enkä ajatellut: nyt tulee nolla, nyt tulee nolla... Puomin kontakti oli hyvä ja sitten olikin pari estettä maaliin ja sinne tultiin tuloksella nolla 4_1_7.gif Ulkona valittelin liian varmisteltua rataa ja aikaa. Kävi kuitenkin ilmi, että sijoituimme tällä nollalla toiseksi 38. koiran joukossa. Ei hassummin...

Näin ollen tämän viikonlopun nollan ansiosta Duolla on nyt kasassa nollat kesän 2007 Sm- ja Mm-karsintoihin 4_1_112.gif Kotona huomasin, että tämä toinen rata oli Turku Tour 2007 rata joten taisimme saada joitakin pisteitä myös siihen kisaan?.

Olin todella tyytyväinen tämän vuoden agikauden aukaisuun. Tietysti Bellan melkein nollat hieman kaihertavat mieltä, mutta ohjaajan on tästä lähtien otettava se yksi askel enemmän puomin alastulolla... Bella oli kuitenkin todella iloinen ja reipas mikä on kaikista tärkeintä. Duo oli sitten jälleen sokerina pohjalla hyvillä suorituksilla. Varmuutta on löytynyt todella paljon lisää... Tällä hetkellä olen ilmoittautunut ainoastaan Hämeenkyröön maaliskuussa. Saa katsoa kisaammeko enempää ennen huhtikuuta. Katsotaan 4_1_6.gif