Tänään suunnattiin koirien kanssa Turkuun Piipanojan hallille. Olimme ns. vierailevia tähtiä sillä olin ilmoittanut tyttöset ainoastaan aamun ensimmäiseen starttiin jonka tuomaroitsi Johanna Nyberg.

Tuomarin suunnittelema rata oli varsin mukavan oloinen. Mielestäni ainoa pahin paikka ko. radalla oli alku: hyppy rengas ja hyppy suorassa linjasssa. Edessä puomi jonka alla putki houkuttimena, mutta sinne ei pitänyt mennä vaan hypyn jälkeen vasemmalle hypylle ja sieltä vasta puomin alla olevan putken kauimmaiseen päähän.

Duo starttasi luokkansa kolmantena koirana. Pientä kuumumista oli havaittavissa, sillä Duo yritti hieman "jekuttaa" lähdössä eli toisin sanoen kutsui leikkiin pylly pystyssä. Ihmeen hyvin sain hermot pidettyä kasassa ja Duo jäi hypyn taakse todella nätisti odottamaan. Alusta selvittiin hyvin, Duo ei edes vilkaissut putkea eikä puomia vaan tein tiukan valssin ja heitin koiran ulkokautta putkeen. Rata sujui vallanmainiosti kunnes tultiin kepeiltä ja piti suorittaa sarjaesteen ensimmäinen hyppy. Kepeiltä hypylle oli pitkä matka n.7m ja Duo tiputti riman ja tämä oli sitten koko radan ainoa virhe...Duo toimi radalla kuin unelma ja kontaktit sujuivat jälleen Duomaiseen tapaan varmasti.

Suorituksen jälkeen sain katsoa heti Duon radan videolta. Rata oli videoltakin hyvännäköisyä menoa. Oma vartalo oli kokoajan hallinnassa eikä mitään ylimääräistä liikettä/hosumista ollut havaittavissa. En kyllä löytänyt riman pudotukseen syytä. Todella moni muukin medi 3-luokan koira tiputti riman tuossa samassa kohtaa. En tiedä oliko syy pitkässä välimatkassa n. 7m ja vielä keppien jälkeen jolloin askellus oli sekaisin vai johtuiko tiputus pehmeästä alustasta? 4_13_6.gifTosin rimat olivat aivan tapissa (45cm) ja me ollaan koko talvi otettu 35-40cm hypyillä. No mene ja tiedä... Lopputuloksissa Duo oli vitosella 7. jos rima olisi pysynyt paikallaan oltaisiin me oltu toisia. Noh, saatiin sitten muutama Turku Tour piste jälleen kasaan.

Bellan radalle oli ainoastaan pyrkimyksenä tehdä iloinen rata ja kannustaisin koko ajan koiraa kovalla äänellä. Tämä kannustaminen tepsi todella hyvin. Bella lähti todella verkkaisesti ja radan pahin kohta: alku suoritettiin todella hyvin. Matkaa jatkettiin verkkaisesti. Radan ensimmäinen virhe oli myös Bellalla riman pudotus. Tämäkin oli sarjaesteellä, mutta toinen hyppy. Tosin myönnän, että riman pudotus johtui minusta: otin koiran aivan liian tiukkaa ja rima tippui. Tästä hieman lamaannuin ja enkä oikein jaksanut tsempata itseäni ja tulokseksi tuli vielä toinen virhe: kielto hypyltä. Kiellon jälkeen jälleen tsemppasin itseni ja suoritimme Bellan kanssa radan loppuun verkkaisesti. Tulokseksi siis 10 ja hieman ajan ylitystä kiellon vuoksi. Bellan rataan olin todella tyytyväinen: vauhti oli hyvä, koira oli selvästi innostuneempi kun aidosti kannustin koko ajan sekä kontaktit: ne olivat aivan mahtavat myös Bellan kanssa!. Bella otti hyvin aan ja puomin sekä keinulla juoksi ekaa kertaa suoraan kontaktipinnalle!. Hyvä Bella!.

Radan jälkeen katsoin jälleen videolta Duon suorituksen uudelleen ja sen jälkeen Bellan. Bellan meno näytti videolta katsottuna todella hyvältä. Oma ohjaus radan keskivaiheilla riman pudotuksen jälkeen oli hieman löysää, mutta muuten olin rataan todella tyytyväinen.

Kiitos Reijolle ratojen kuvaamisesta. Tämä oli todella harvinaista herkkua. Oli todella antoisaa katsoa omaa ohjausta heti suorituksen jälkeen. Ohjaus oli suorastaan aika hyvännäköistä. Olen aina kuvitellut heiluvani radalla kuin heinämies, mutta videolta katsottuna näin ei todellakaan ole 4_10_25.gif

Kotiin päästiin harvinaisen aikaisin jo klo  12 päivällä!. Kävelin heti koirien kanssa pitkän metsälenkin ja koirat tunnetusti nauttivat lenkistä täysin sieluin. Olin kyllä todella tyytyväinen, etten ottanut enempää startteja sillä iltapäivällä ajokeli muuttui todella huonoksi: lunta pyrytti niin ettei eteensä meinannut nähdä. Luontoa uhamten lähdin kuitenkin käymään salilla ja "tolppa" oli innokkaana lähtenyt viemään koiria toiselle pitkälle lenkille. Lenkiltä tultuaan koirat olivat aikamoisia lumiukkoja... "Tolppa" totesi ettei kukaan tullut vastaan moisessa ilmassa, ihme...!