Tiistaina ajeltiin koirien ja "tolpan" kanssa lähes 400km. Hullulla on ihan omat huvit ja onneksi viihdyn hyvin ratin takana sillä "tolpalla" ei ole ajokorttia (tai on, mutta ei ole ajanut 20 vuoteen...). Päivällä pakkasin koirat +tolpan autoon ja suunta kohti Helsinkiä. Itselläni oli vielä viimeinen pakollinen demo johon oli pakko osallistua. Tolppa kävi sillä välin koirien kanssa lenkillä ja pesemässä kämpästäni ikkunat. Ennen neljää startattiin Helsingistä kohti Turkua. Ajoilma ei ollut kaikista parhain: lunta pyrytti ja oli hirmuisen liukasta. Rauhallisesti ajeltiin ja perille saavuimme ATT:n hallille hyvissä ajoin. Ilmoitin tytöt kilpaileviin medeihin. Ehdin hyvin kävelyttämään/lämmittämään tytöt ennen starttia.

Tuomarin rata oli aika erikoinen, mutta ei mikään kauhean vaikea. Välillä oli isompia estevälejä ja toisaalla oli jälleen todella tiukkaa. Sain sovittua Anne-Marin kanssa, että laittaa Duolle namin ja läpinäkyvän alustan puomin alustalle (kiitos paljon!). Duo startasi kilpailevien ensimmäisten joukossa. Duo jäi hyvin lähtöön, mutta itse söhlään joka kerta Duon kanssa epiksissä. Jotenkin mietin liikaa palkkausta. Tosin en kyllä palkannut kuin pelkän puomin, mutta ajatukset tykkäävät silti reissata aivan liian paljon. Otin Duon kahden hypyn takaa vastaan jonka jälkeen piti mennä pituudelta pussiin ja aalle. Lähdin liikkeelle enkä sanonut yhtään mitään. Duo ohitti sekä pituuden ja pussin. Itse en edes huomannut pituuden ohitusta. Huomasin vasta pussin kohdalla, että koira kulkee vanavedessä. Duo teki saman kuin syyskuussa 2005 olin koko kesän ottanut ratoja äänettömällä kun Duo kuumi liikaa eikä yhtään seurannut ohjaustani. Loppu kesästä kun en sanonut käskyjä koira katsoi hieman liiankin hyvin vartaloa ja rupesi ohittamaan esteitä. Samoin siis kävi nyt tiistaina epiksissä. Heitin koiran aalle sillä hylly meillä oli jo alla ja joka tapauksessa oltaisiin saatu kun nami oli puomin alastulolla. Duo otti hyvin aan kontaktin ja päästiin jatkamaan matkaa hypyn kautta muurille. Muurin palikat tippuivat kun otin Duon liian kovin vastaan sillä edessä oli houkuttimena putki. Muurilta puomille ja jälleen nappi kontakti ja sitten jatkettiin matkaa ilman virheitä loppuun asti. Muut kohdat jotka olivat hieman vaikempia onnistuivat sitten aivan nappiin. Ihan kiva rata siis Duon kanssa.

Bellan vuoro oli 4 koiran jälkeen ja Bella teki tyypillisen hyvän radan. Kontaktit olivat hyvät ja palkkasin varmuuden vuoksi puomin. Keinullakin Bella tuli aika hyvin kontaktin rajalle. Tuomari ei taaskaan huomannut palkkaustani ja me voitettiin medit. Tosin en sitten kehdannut hakea palkintoa sillä oikeastihan minulle olisi kuulunut se hylkäys palkkauksen vuoksi. Pitäisi varmaan alkaa käyttämään nameja myös kisoissa jos tämä tuomari oli jo neljäs epiksissä joka ei huomannut palkkaustani... ATT:n hallilta suunnattiin Forssaan ja matkalla poikettiin Sittariin josta löytyi uudet mustat sievät toppahousut 4_1_107.gif

Keskiviikkona oli sitten kuntoilupäivä. Aamulla kirmasin salille tekemään hieman punttia jonka jälkeen lähdin tyttöjen kanssa canicrossaamaan. Ilma ei juoksua varten ollut ihan paras mahdollinen. Puuromainen lumi oli satanut kävelyteiden päälle ja askel tuntui todella raskaalta. Alkulenkillä ei ollut ongelmia, mutta loppu lenkistä lumi alkoi paakkuuntumaan myös tyttöjen tassuihin ja niitä sai nyppiä vähän väliä pois. Ihan yksin en juossut sillä sattumalta Itu soitteli juoksulenkin aikana joten puuskuttelin sekä jutustelin Itun kanssa samalla. Hyvää hyötyliikuntaa! kiitos vaan Itu "lenkkiseurasta" 4_1_6.gif  Juoksin 40min lenkin ja sykkeet pyöri keskimäärin 174 paikkeilla ja maksimi oli 186. Kaloreita paloi jälleen lähes 400. Lenkin jälkeen suuntasin urheiluliikkeeseen ostamaan uusia tuulipuvun housuja rikkoutuneiden tilalle (maanantain treeneissä sanoivat itsensä irti) mukaan tarttui parit housut. Näitä ei sitten Bella revi takamuksista 29_1_20.gif Ne jotka eivät tiedä niin Bellalla on tapana kuumuessaan/kiihtyessään raapia etutassuilla takamusta... Huvittavinta on kun Duo innostuu myös raapimaan samaan aikaan etumusta, seura tekee kaltaisekseen. Onneksi Duo ei kauhean usein tuota harrasta. Bella harrastaa hieman liiankin usein... Illalla kävin vielä Pussikoirien hallituksen kokouksessa jossa valittiin uusi puheenjohtaja, onnea Ullalle!.

Keskiviikkona tuli Hämeenkyrön lappuset. Olin hyppiä riemusta sillä hyppyradalle oli laitettu Duon numeroksi 232 ja Bellan 235. Yritin soittaa kisajärjestäjälle, ei vastannut. Laitoin myöhemmin viestiä, että saisinko pidemmän välin sillä tuossa ajassa en ehdi edes hakemaan toista koiraa autosta saati lämmittelemään/jäähdyttelemään. Tänään (tostaina) tuli sitten viesti toisesta numerosta, että lähtöluettelot on tehty ettei järjestystä voida muuttaa!!! 4_2_200v.gif Todella kivaa meikäläinen starttaa sitten kieli vyön alla kaksi starttia lähes peräkkäin... Ekaan starttiin väliä oli laittettu yli 10 koiraa ja toiseen nämä kivat kaksi koiraa. Laitoin hieman vihaista viestiä takaisin, ettei voi olla vaikeata tuomarinsihteerin siirtää lappusta taaksepäin ja informoida kuuluttajaa... Kaikissa muissa kisoissa kisajärjestäjät ovat aina vaihtaneet paikkaa jos ovat tuollaisen oman "mokan" tehneet. Hyvässä lykyssä saattaa molempien suoritukset mennä aivan penkin alle tuossa tohinassa.