Eilen oli sitten viimeiset sisätreenit maneesilla. Ensi viikolla sitten liidetään jälleen ulkokentällä. Toivottavasti ilmat suosivat meitä huhtikuussa eikä pahempaa takatalvea enää tulisi... Treenit sujuivat jälleen rattoisissa merkeissä. Silja oli suunnitellut meille kilpaileville oikein kivat kaksi rataa. Sain harjoitella molempien koiruuksien kanssa pitkästä aikaan mm. sylistä kääntöä. Tosin jälleen tuli huomattua se, että siinä missä Duo on takaa ohjattava on Bella edestä ohjattava. Molemmat radat tein kummallakin koiralla aivan erilailla. Oli todella hienoa kun Silja seisoi radalla ja kertoi omia mielipiteitään mitä kannattaisi yrittää tehdä sekä mitä ehdin tekemään ja mitä en.

Hieman treenailtiin Duon kanssa myös puomin alastuloa. Duolla on kisoissa todella varmat ja hyvät kontaktit, mutta meillä on pieniä ongelmia irtoamisessa puomin alastulolle. Käytännössä jos jään seisomaan puoliväliin alastuloa lopettaa Duo etenemisen ja minun pitää kädellä tehostaa käskyä jotta se menisi alas asti. Jos juoksen puomin "yli" pari askelta niin koira menee heti oikeaan paikkaan. Tähän pitää nyt paneutua enemmän ja hioa tämä irtoaminen alastulolle (käytännössä juoksee päähän vaikka olisin aivan puomin alussa) kevään/kesän aikana kuntoon. Tosin tämä vaatii niin paljon toistoja, että minun pitäisi tällöin päästä myös omalla ajalla treenaamaan. Duonhan kontaktit ovat tällä hetkellä todella hyvät, mutta ainahan niitä voi parantaa entisestään 4_1_107.gif

Bellalla oli myös todella hyvä vire päällä se suoritti esteet innostuneesti ja iloisesti sekä paikoitellen jopa vauhtiakin löytyi. On kuitenkin selvästi huomattavissa jos itse olen epävarma jostakin niin Bella muuttuu heti aivan toiseksi koiraksi ja alkaa käytännössä rauhoittelemaan minua. Duo taas alkaa päinvastoin kuumimaan. Kyllä nuo kaksi koiraa ovat keskenään niin erilaisia!. Kiitos jälleen Siljalle treeneistä, ensi viikolla tullaan taas intopiukalla!.

477775.jpg
Vauhdin hurmaa

Tänään oltiin nauttimassa ihanan aurinkoisesta ilmasta naapurikadun väen kanssa: Johannan ja colliepoikien Ricon & Nickyn seurassa. Lenkki suunnattiin tällä kertaa Jokioisten Elonkiertoon ja siellä me sitten kävelimme yli 2h. Kirjaimellisesti latasimme akkujamme auringon paisteessa ja koirat kirmailivat vapaana. Oli kyllä todella mukavaa raupatella kunnolla pienen tauon jälkeen ja paljon jäi vielä asiaa puhumatta... Lenkkeilyn lomassa saimme myös bongailla lintuja taivaalta sillä joutsenet tekivät muuttoa takaisin Suomeen. Oli muuten aika upannäköisiä lintuja kun lensivät päämme yli suuressa parvessa. Muutamia joutsenia oli myös laskeutunut pellolle lepäämään. Kyllä siinä riitti koirille ihmettelemistä...  Kiitos Johannalle ja pojille lenkkiseurasta, otetaan taas pian uusiksi! 4_1_7.gif

477778.jpg
joutsen parvi

P.S. Kiitos Johannalle mahtavista kuvista 4_1_5.gif Päivittelen huomenna lisää lenkkikuvia blogiin ja loppuviikosta kotisivujen galleriaan.