Tänään aloitin projektin: Bella kesäkuntoon... Bellan turkki on kasvanut aivan hirveäksi turilaaksi. En ole aikaisemmin raskinut nyppiä neitiä kun on ollut niin kovat pakkaset. Viime kerrasta on kyllä aikaa, taisi tapahtua lokakuussa?. Aloitin projektin pienissä erissä, tänään lähti selkä ja kyljet. Ihme kun aloitin niistä mukavimmista kohdista... Huomiseksi jää kaula ja jalat. Vatsassa ei ole nypittävää sillä Bellalle ei masukarvat kasva. Lauantaiksi taitaa jäädä sitten siistiminen. Bella on aina hyvä nyppiä maaliskuussa sillä neiti menee aivan kaljuksi... Kivempi nyppiä näin keväästä kun voi vielä käyttää takkeja koiran peittona. Tosin sen verran olen ruvennut koiraa ajattelemaan etten enää nypi päätä vaan lyhennän tylysti karvat ohennussaksilla. Bellan päälaki menee aivan kaljuksi nypittäessä ja se kestää todella kauan kasvaa. Taisi olla toissa kesänä kun neidin kalju pääsi hieman palamaan auringossa... Posket ja muut olen sitten nyppinyt ihan käsin.

Koska Bella pääsi "kaunistumaan" pitihän minun siistiä taas Duoakin... Duo on kyllä aina niin siistissä näyttelykunnossa. Mikäs tuollaista koiraa pitäessä kun ei paljoa tarvia nyppiä kuin selästä ja lapojen kohdalta. Kyljistä ei ole Duoa tarvinut vielä koskaan nyppiä... Duudson kun on turkiltaan kuin isänsä Pösö. Hyvä pitää näyttelykunnossa, mutta paljastaa kyllä kaiken... Onneksi Duo on hyvä syömään ja lihaksikas. Auta armias jos Bellalla olisi Duon turkki... Bellan turkilla saa sentään hieman peitettyä Belladonnan laihuutta. Tosin Duon turkki jakaa monet ulkomaalaiset tuomarit kahtia, jotkut tykkäävät jotkut taas ei. Varsinkin keskieurooppalaiset tykkäävät enemmän karvaisimmista ländereistä.

Koska neitejä nypittiin ja siistittiin. Pitihän pienen miehenkin päästä hieman komistumaan, tosin kynsien leikkuun ja harjauksen muodossa. Lopuksi leikkasin vielä tyttöjenkin kynnet. Kauhulla muistelen Bellan ensimmäisiä kynsien leikkuutta. 2 ihmistä piti kiinni ja minä yritin leikata. Bella huusi kuin sitä oltaisiin tapettu. Nykyään kaikkien tassujen leikkuu (myös Bellan) onnistuu ihan niin että koira seisoo ja minä otan tassun vuorollaan. Ei tarvitse kuin ottaa kynsisakset esiin on koko kolmikko pesuhuoneen oven edessä odottamassa kynsien leikkuutta.

Lucaksen pesupäivä on sitten viikonloppuna, tosin pitäisi taas viedä Lucas trimmattavaksi. Pyllykarva on kasvanut aivan liian pitkäksi. Ensin kuin näin leijonan ajattelin kamalaa kun se pylly ajellaan noin. Suunnittelin jopa, että voisin pitää poikaa hieman pidemmässä pyllykarvassa. Nykyään oma silmä on niin tottunut siihen kaljuun versioon, että heti kun se kasvaa pidemmäksi on se omasta mielestä epäsiisti ja se pitäisi saada heti pois...