Viikonloppu sitten tuli ja meni. Viikonloppuna tuli oltua koiruuksien kanssa ulkona ja pitkillä metsälenkeillä. Lauantai iltapäivällä lähdin moikkaamaan paria opiskelijakaveria Helsinkiin. Toinen suorittaa harjoittelua Helsingissä ja toinen Turussa. Oli todella mukavaa nähdä pitkästä aikaan "kollegoja" ja vaihtaa harjoittelun kuulumiset. Illalla käytiin pyörähtämässä keskustassa, mutta ei ne vanhat enää jaksa... Kahdentoista jälkeen alkoi silmät lurpsimaan siihen malliin, että oli pakko lähteä kämpille nukkumaan. Aamupäivällä ajalin sitten pirteänä Forssaan.

Bella protestoi poissaoloani omalla tavallaan... Illalla menin nukkumaan ja tunsin jotain kosteaa jaloissa. Peitto oli aavistuksen kostea ja kun sitä haistoi ei voinut olla toteamatta: Belladonna oli tehnyt pissat sänkyyni... Arvaatka mistä vielä tiedän, että kyseessä on Bella?. Bella menee aina odottamaan sänkyyn kun menen nukkumaan aina kun se on tehnyt "pahaa" koiraa ei näy missään... ja kun se lopulta tulee matelee seiniä pitkin. Viimeksi pissat ovat olleet sängyssä joulukuussa kun olin vielä Helsingissä koulussa. Bellalla on siis pientä eroahdistusta.

Tänään olin vuorossa Siljan agitreenit. Harjoittelimme erästä rataa joka oli ollut erään seuran SM-kisoihin treenavien ratana. Teemana oli meille niin hyvä aihe: kontaktit jotka koiran tuli suorittaa itsenäisesti lähes joka kerta käännyttiin suoraan kontaktilta 90astetta hypylle. Tämä treeni oli juuri omiaan Duolle ja Bellalle. Bella meni ekan radan hieman laiskasti, mutta virheettömästi. Toinen rata meni sitten todella upeasti ja vauhdikkaasti!. Mitään suurempia ongelmia ei ollut ja kaarroksetkin pysyivät minimi mitoissaan. Duo sitten tapansa mukaan todella kovilla kierroksilla. Nousi seisomaan paikallaolosta, lähti ilman lupaa kontakteilta, täysi sika! 4_6_103.gif Toisaalta olen kyllä tyytyväinen, että sikaduo iskee aina treeneissä eikä kisoissa. On kyllä hyvä asia, että koira ottaa tuollaisia kierroksia myös treeneissä. Bella kun ei tuollaisia virheitä tee treeneissä, mutta kisoissa senkin edestä. Itse radat sujuivat Duon kanssa hyvin ja kaarteetkin olivat tällä kertaa todella pienet!. Olin kyllä taas niin tyytyväinen pikkuisiin tyttöihini 29_2_32.gif Kiitos Silja jälleen kerran hyvistä treeneistä!.

Päivän kohokohta oli kuninkaan paluu eli voitte arvata tässä vaiheessa kenestä puhun 4_1_101.gif Se ainoa oikea leijona: Lucas 11_1_217v.gif Tuo pieni suuri mies pääsi jälleen liitämään pitkästä aikaan. Ensin otin ihan pieniä radan pätkiä mm. hyppyjä, putkia, aata. Nämä suoritettiin vauhdilla sen jälkeen kokeilin myös puomia ja sekin sujui aika nopeasti. Nopealla ravilla, mutta laukka askelta ei vielä tullut. Meillähän on ollut pojan kanssa ongelmana hidas puomi (poika suorittaa sen kävely vauhtia). No eipä olla kauheasti treenattu. Pohdiskelin, että viimeksi Lucas on ottanut täysi pitkän radan toukokuussa kisoissa. Sen jälkeen ei agilityä olla oikeastaan otettu yhtään, mitä nyt putkea mielen virkeydeksi. Siinä sitten rupateltiin Ullan kanssa ja pyysin hänen ottamaan pojalla rataa. Ullahan oli sitä mieltä ettei Lucas tule hänen mukaansa. Voitte arvata miten kävi... Ulla näytti makkarat niin kyllä poika vipelsi esteitä 4_1_204.gif Lopuksi Ulla otti meidän harkka ratamme KOKONAAN Lucaksen kanssa ja se meni hienosti!. Poika lähti hyvin mukaan, vaikka parin esteen jälkeen kysyi Mamilta lupaa mennä kun sanoin mene vaan niin poika lähti mutkitta Ullan mukaan.

Ullan kanssa puhuttiin ettei Lucas tarvisi paljoa treeniä kun sen voisi ihan oikeasti ilmoittaa myös tavallisille radoille. Kun ottaa sen huomioon, että poika ei ole ikinä mennyt treeneissä enempää kuin 5 estettä. Poika ei ikinä ole ollut "omissa" treneeissä eikä sillä ole harjoiteltu kuin muutamia esteitä tyttöjen treenien jälkeen menee pieni mies todella hyvin. On harmi kun tuollainen "luonnon lahjukkuus" menee hukkaan. Lucas on ollut yhteensä kolmella hyppyradalla josta on tullut kaksi nollaa ja sijat 1./15. ja 2./7. joten kyllä siltä ihan hyvin vauhtiakin löytyy... Se on vain niin ettei oma aika riitä millään kolmen koiran aktiiviseen treenaamiseen. Katsotaan nyt jos poika saisi itselleen uuden ohjaajan Ullasta 15_4_102.gif Olen niin monta kertaa sanonut, että opetan Lucakselle kunnolla sen puomin ja keinun, mutta enpähän ole tikkua laittanut ristiin asian eteen. Jospa nyt saisin kunnon motivaation?.  Jatkan haaveilua... 4_12_6.gif