507650.jpg
Duo näyttelyt: vuoden 2006 paras narttu ja vuoden VSP (sij 2.)  Agility: Turku 09.04.07 0 ja sij. 2./22.

Pitkäperjantaina meinasin kirjaimellisesti vetäistä kahvit kannettavan päälle. Surffailin tuttuun tapaani kotisivuja kunnes päädyin Suomen Kromfohrländer ry:n kotisivuille. Aikani tutkailin sivuja kunnes huomasin uuden päivityksen: vuoden kromfohrländer 2006. Mielenkiinnosta/uteliaisuuttani aloin tutkimaan palkittuja ja vetäsin kahvit väärän kurkkuun kun huomasin vuoden 2006 parhaan narttun ja vuoden vsp: Duo!. Itse en tiennyt asiaa aikaisemmin. Siinä sitten soitin muutaman puhelun ja laitoin jopa mailia, että onko nuo tiedot varmasti oikein. Duo oli paras narttu ja vuoden vsp myös vuonna 2005. En pienessä mielessänikään ajatellut meidän saavuttavan moisen "tittelin" myös viime vuonna. Emme me käyneet kuin ihan muutamassa hassussa näyttelyssä koko vuonna. Oikein mukava uutinen heti aamutuimaan 4_1_7.gif Vahvistus asialle tuli sitten sunnuntaina mailitse. Sitä ennen en  uskaltanut asiasta mainita kenellekkään. Luulin koko ajan tiedon olevan virhe...

Maanantaina sitten kisattiin viimeiset kisat  Duon kanssa "karanteenissa". Duon aikaraja viimeiselle nollavoitolle meni umpeen tänään 10.04.07 (1 vuosi ja 1 päivä). Tästä lähtien voidaan sitten jahdata sitä viimeistä voittoa jos/kun se tulee. Tutkin heti, että Bellalla meni viimeiseen voittoon (aikarajasta) 8 kuukautta ja 17. kilpailussa se sitten viimein onnistui 4_17_4.gifSaa nähdä miten käy Duudsonin kanssa, meneekö tuplasti enemmän? vai saadaanko moista kunniaa ikinä?.

Maanantaina siis suunnattiin pääsiäiskisoihin Turkuun Piipanojan hallille. Duo oli ilmoitettu kahteen starttiin ja Bella ainoastaan yhteen starttiin. Molemmissa radoissa tuomarina toimi Katariina Virkkala. Viimeksi olin Virkkalan radalla ollut elokuussa 2004 jolloin Bella voitti medi 2-luokan sitä ennen olimme olleet huhtikuussa 2004 jolloin Bella voitti 1-luokan ja nousi 2-luokkaan. Virkkala on ollut meille oikein suotuisa tuomari 4_1_107.gif

Olin kerrankin hyvissä ajoin kisapaikalla, jopa yli 1h!. Saavutus sinäänsä ja aikataulutkin olivat myöhässä. Kerrankin oli oikein kunnolla aikaa kävelyttää koiria ja rupatella mukavien ihmisten kanssa. Jasmina tuli kertomaan, että hänellä olisi Duon pokaali (vuoden paras narttu ja vsp) ja hänen pitäisi ottaa muutama kuvanen meistä. Olin heti kauhistunut: oma ulkonäkö mitä kamalin ja koirakin oli kuin mikäkin rehupelle eikä edes harjaa mukana millä saisi parran harjattua. Duo vielä kirjaimellisesti paransi osakkeitaan mukavalla tempullaan. Otin koiruudet takaluukusta ja laitoin ne hihnaan. Duo pomppi ja hyppi kuin mikäkin kenguru ja jossain vaiheessa mätkähti kyljeltiinsä mustalle hiekalle. Tuloksena oli kokonaan musta kylki 4_13_16v.gifSiinä sitten yritin hinkkailla heikolla menestyksellä pölyä irti turkista. Suurimmat sain onneksi kostutetulla nenäliinalla, mutta Duon kylki jäi aavistuksen harmaaksi.... Duo sitten kuvattiinkin hieman myöhemmin päivällä eikä neiti ollut oikein kuvauspäällä: en voi juuri nyt katsoa kameraan... Hmm, upea kuva luvassa seuraavaan länderilehteen.

No niin sitten itse asiaan... Virkkalan eka rata oli mielestäni pitkästä aikaan haastava 3-luokan rata, paljon kääntymisiä ja vääntöä... Taisin muutamalle ihmiselle todeta, että jos saan tuloksen olen tyytyväinen ja nollalla sijoittuu varmasti 3. parhaan joukkoon. Alussa löytiin heti luu kurkkuun kun oli 3 tiukkaa käännöstä. sen jälkeen aan kautta hypylle ja sieltä takaisin aan alla olevaan suoraan enkkuputkeen ja kuolleessa kulmassa hyppy ja sieltä puomille. Puomin jälkeen oikealle muurille ja takaakiertäen aidalle ja hypyn kautta kauempaan putken päähän. Sieltä kepeille hypyn kautta aalle (alla putki) Aan jälkeen loivasti oikealla hyppy sen jälkeen takaisin putkeen. Putkelta käännyttiin suoraan vasemmalle hypylle (edessä houkuttimena aita) takaa toinen hyppy ja sitten vielä pari hyppyä kunnes koitti itse maalihyppy.

Duo starttasi luokan 3. koirana. Itselleni tuli aikamoinen kiire hakea koiruus autolta.Omaa nimeäni kuulutettiin jo valmistumaan ja "koiratolppa" heilutti ovensuulla jo kuin heinämies: nyt sisälle sieltä sun vuoro on seuraavana!. Suoraan radalle Duon kanssa. Duon alkurata oli aivan järkyttävä, kamalan piiitkiä kaarteita, oikeita lentokenttiä... Välillä katselin, että mitenkä kauas tuo koira oikein menee. Duolle tiukat käännökset ovat pahoja varsinkin kun niitä oli kolme putkeen ns. välistä vetojen kanssa ei olisi ollut ongelmia, mutta nämä olivat sellaisa käännöksiä kun koiran piti mennä aina seuraava loivasti vinossa ollut hyppy edestä -> valsseilla mentiin alku ja koira kaarteli ja kruisali kunnon kunniakierroksilla. Haastetta luo Duon kanssa se, että koira lähtee ekan hypyn takaa kuin ammus ja hyppää todella pitkälle esteiden jälkeen. Aalle päästiin ja kontakti oli sairaan hyvä. Oikeat esteet oikeassa numerojärjestyksessäkin löydettiin.Puomin kontakti oli sekin sairaan hyvä. Takana olleeseen putkeen neiti viuhahti niin lujaa, että putken pitäjät vaan lentelivät. Sieltä kepeille ja hypyn kautta uudelleen aalle. Jälleen mahtava kontakti.Sen jälkeen alkoi jo tiukka varmistelu: hypyn kautta putkeen ja sarjahyppyjen kautta viimeisille esteille ja tulokseksi tuli nolla. Hyvä Pikkarainen!

Bellan kanssa olin aivan jäässä. Itselläni ei ollut mitään selvää strategiaa radalle. Liian paljon sellaisia kohtia missä tiesin Bellalta lähtevän kokonaan vauhti. Lisäksi murhetta loi aa jonka alla oli putki. En pääsisi vetämään kättäni kontakteille. Bellan kanssa lähdettiin verkkaisesti. Alku oli mahtava pienillä kääntyvillä kaarroksilla. Aivan eri luokkaa kuin Duon kanssa. Bella kääntyy hyvin, koska on koko ajan "korvalla" sekä on sen verran herkkä. Ensimmäinen aan kontakti sujui, vaikka en ollut vetämässä kättäni Bellan nenän edessä. Koko ajan kannustaen suoritettiin rataa suhteellisen verkkaisesti. Puomilla tein vensimmäisen virheen. Ajauduin väärälle puolelle puomia ja kun esteen jälkeen piti kääntyä oikealle muurille ja itse olin vasemmalla puolella. Aloin kiirehtimään enkä tehnyt yhtään mitään: kova kilpajuoksua ja boing... Alastulolta viisi virhettä sieltä jatkettiin matkaa onnistuneesti. Olin itse hieman jo toivoni menettänyt ja ärsytys omasta mokasta riutui takaraivossa. Toisella aan kontaktilla otin koiran valssilla vastaan enkä taaskaan tehnyt mitään vaan annoin koiran mennä. Kontakti oli siinä ja siinä. Tuomari katsoi 5 arvoiseksi ja sen jälkeen vipellettiin virheittä maaliin. Tulokseksi 10 Bellalle.

Lopputuloksissa Duo sijoittui sijalle 2. Kuten sanoin monelle: onneksi olin kakkonen sillä voitto olisi ollut todella ärsyttävä. Aikaraja viimeiselle voitolle on 1 vuosi ja 1 päivä. Meillä oli tasan vuosi kiikarissa... Enpä olisi muutenkaan ansainnut voittoa sillä Duon kaarrokset olivat ensimmäisillä 4. esteellä aivan kammottavat!. Tuloksissa Bella sijoittui sijalle 12. luokan 3. nopeimmalla ajalla 29_3_10.gif Ei se Bella mikään etana ole niikuin Siljakin laittoi vielä mailitse eilen illalla. Bella meni lujempaa kuin Duo -0,85s tosin se johtui Duon alkuradan lentokenttä kaarteista. Nuo kaksi rataa kun olisi saanut yhdistettyä; Bellan alkurata ja Duon loppurata 5. esteellä asti. Tällöin rata olis ollut bueno!.

Toiselle radalle olin ilmoittanut ainoastaan Duon. Tosin minua harmitti aivan vietävästi, että miksi olin laittanut Duon kisaamaan kun olisin halunnut parantaa Bellan kanssa omia töppäilyjäni. Toinen Virkkalan rata oli helppo. Siis aivan sairaan helppo rata 3-luokan radaksi. Meikäläinen ei selvästikään halua ilmaisia ja helppoja nollia sillä se kyllä olisi ollut tarjolla ilman typeriä omia ohjausvirheitä. Kuka hullu pistää koiransa tiputtamaan kaksi rimaa: minäpä tietysti... 29_1_8.gif Sain vielä todistaa omat mokani kahdesti Siljan videoinnista minkä se pakotti minut katsomaan ja vielä kysyi: mitä SÄ oikein teet?. Mitä tuohon voi sanoa?. Silja vielä kysyi koska Duo on tiputellut rimoja treeneissä?. Mitä tähänkään voi sanoa: siitä on niin paljon aikaa etten edes muista... Tähän Silja totesi, niimpä... Mitäköhän mahdat tehdä kisoissa erilailla...?. Tähän tiedän itsekkin vastauksen: ohjata. Onneksi on tuollainen coach potkimassa pyllylle.

Kerrotaanpa nyt teillekkin kuinka loistavasti ohjasin toisen radan. Alussa oli kolme hyppyä ennen puomia. Ekalta hypyltä oli aika pitkä matka toiselle hypylle kolmas hyppy oli sitten hieman poissa linjasta jolloin koira ei itse tietäisi, että seuraava este on puomi. Menin kakkosen luokse ottamaan koiraa vastaan: Duo tuli hyvin ja yritin leikata takaa 2. ja 3. hypyn välissä. Myöhästyin leikkauksessa ja koira tiputti riman takatassuillaan. Oma typerä leikkaus ei onnistunut tein sein aivan liian myöhään. Miksen ottanut vastaan ja valssannut?. Eikä tässä vielä kaikki 4_13_4.gif puomin kontakti oli jälleen sika hyvä, mutta sen jälkeen oli jälleen tunarin ohjaajan paluu episodi käynnissä. Puomilta mentiin suoraan hypylle ja sen jälkeen takaa kiertäen oikealla oleva hyppy. Meikäläinen tekee ihmeellisen olkapäätempun!. Videoilla näkyy kuinka voimakkaasti vedän olkapäitä äkkijyrkästi. Tässä vaiheessa en ainakaan myönnä, että olisin moista ikinä harjoitellut... Ripsraps ja toinen rima alas.Voi kuinka mahtava olen, jepsis jepsis... Loppurata meni sitten puhtaasi omaa sisäistä ääntäni kuunnellessa ja hieman mieli maassa. Ohjauksesta oli kokonaan ruuti poissa ja loppusuorankin päätin kokeilla erilailla kuin olin suunnitellut: osaksi sylikäännöllä. Hyvin näytti toimivan 4_1_6.gif

Päivän kulku oli jälleen niin äärilaidoista toiseen, koskakohan se kultainen keskitie löytyy?. Ekan radan jälkeen olin oikein tyytyväinen ratoihin, vaikka Bellan kanssa kontaktit eivät oikein sujuneet mutta koira KULKI vauhdilla. Toisella radalla sitten astui joku aivan toinen puikkoihin ja sabotoitsi oikein kunnolla Duon suorituksen. Täältä aallonpohjalta ei voi taaskaan muuta kuin nousta ylöspäin 4_12_6.gif