Otsikko kertokoon kaiken tämän päiväisistä Turun (Att) epiksistä... Tällä kertaa koko revohka Lucas mukaanlukien 4_12_4.gif osallitui epikisiin. Tarkoituksena oli ilmoittaa Lucas ulkopuolisena kisaamaan mini mölleihin. Pääsin vasta klo 17 töistä ja "tolppa" toi koirat töihin ei se siltikään riittänyt siihen, että olisin ollut jo klo 18.00 paikan päällä. Oli pakko ilmoittaa myös pieni mies kisaavien luokkaan. Tosin ensin hieman silmäilin möllien rataa kuinka vaikea se on ja millainen kilpailevien radasta voisi tulla.

Kun olin ilmoittanut koirat kilpailemaan aloin heti epäröimään pienen miehen osallistumista. "Tolppa" totesi, että kaikella sinäkin yrität verenpainettasi nostaa 4_1_200.gif Epäilemättä sama tuli mieleen kun olin käväissyt rataan tutustumisessa. Oikein laittoi hymyn naamalle kun siellä yritin joka väliin tunkea valssia. Pojan kanssa kun liike ei saa yhtään pysähtyä. Harmiksemme radalla oli vielä keinu jota emme ole edes ottaneet pariin vuoteen joten sen saimme jättää ihan suosiolla väliin. Rataantutustumisen ajan "tolppa" piti Lucasta kiinni ja minä aina välillä huhuilin äijää kentältä. Noh, pieni mieshän ei paljoa katsettaan nostanut kenttälle kun kiikarissa oli aivan ihana valkoinen toyvillakoira 11_1_215.gif Juuri niin tyypillistä Lucasta... Radalla oli myös tämä uusi sarjaeste jossa oli 3 hyppyä perääkäin todella lyhyillä väleillä olisiko mineillä ollut 2m? en nyt ihan tarkkaan muista. Siinä me sitten odoteltiin pienen miehen kanssa vuoroa ja Lucashan oli ihan täppingeissään. Seurasi kuin mikäkin paimenkoira ja oli niin tomera että... Tosi ohjaaja tunsi koko ajan vajoavansa kentän alle häpeästä joka kohtaisi radalla... Mielessä pyöri aika monta asiaa sillä poika otti lähes vuoden tauon jälkeen ensimmäisen kerran esteitä maanantaina eikä sitäkään ennen harjoittelu ole ollut joka kuukautinen prosessi. Raahasin Lucaksen lähtölinjalle ja poika oli selvästi ihmeissään. Luuli varmaan, että kuvittelin hänen olevan joko Bella tai Duo...Lucas lähti todella verkkaisesti liikkeelle se suorastaan kirmasi kaksi estettä kunnes tuli ensimmäinen hankaluutemme: puomi. Sen poika kipitti, mutta hitaasti askel askeleelta, vauhti kuitenkin kiihtyi jälleen kun päästiin renkaalle ja muurille sekä kepeille. Kahden valssin kautta sain vietyä pojan vaikealle keppikulmalle ja poika pujotteli suh'koht nopeasti kepit. Tosin meikäläinen meni pakki päällä peruuttaen 4_1_107v.gifPitäisikö tätä menetelmää kokeilla myös tytöille 3-luokassa? mitäköhän ihmiset sanoisivat radan reunalla?.  Kepeiltä jatkettiin hypyn kautta aalle ja poika suoritti hyvin vauhdikkaasti lempiesteensä. Tämän jälkeen tuli keinu joka me sitten kierrettiin ja lähetin pojan putkeen. Seurasi 4 hyppyä jotka olivat kaikki hieman poissalinjasta ja tämän jälkeen oli tämä uusi sarjaeste tuttavuus. Hienosti poika senkin suoritti ja suoran putken kautta pituudelle ja okserille (onkohan Lucas koskaan aikaisemmin mennyt okseria? hmmm...). Tässä vaiheessa pojan vauhti oli lähes päätä huimaava 4_1_5.gif Mahtava leijokuningas suoritti radan todella hienosti, mitä nyt yksi keinun ohittaminen ja hidas puomi. Ei muuta kuin treeniä alle ja äijä kisoihin. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt pojan radasta, todella hienoa 4_1_112.gif

Sitten olikin tyttöjen vuoro tässä vaiheessa voisin sitten jättää koko radan kommentoimatta... Duo starttasi ekana, hieman jännitin kepeille vientiä ja tätä uutta sarjaestettä. Duolla kun on tapana hypätä todella pitkiä loikkia ja sarjassa esteiden väli oli todella lyhyt jo pelkällä silmällä katsoen. Duo pelleili alussa, ei olisi jäänyt paikalleen istumaan (nousi seisomaan). Kävin laittamassa koiran uudelleen paikoilleen. Duo lähti kyin tykin suusta kahden hypyn kautta puomille. Puomin alastulo oli hyvä, mutta lähti ilman lupaa jolloin otin koko puomin uusiksi. Kepeille meno onnistui hyvin, koira lähti hyvin pujottelemaan. Aan kontakti oli ihan ok, mutta sitten tuli päivän upein keinu (myös tuomarin mielestä) Duo juoksi keinun en kyllä ymmärrä miten mutta keinu oli koko ajan samassa asennossa eikä edes laskeutunut... Kunnon ilmalento keinu. Kaippa extreme Duudson leikki supermäniä tai jotain... Otin keinun uudelleen eikä koira ollut moksiskaan mistään sieltä sitten vipellettiin loppuradan kautta maaliin. Sarjaeste onnistui myöskin hyvin eikä koiralla ollut vaikeuksia ponnistaa hyppyjä pienillä esteväleillä.

Bella sitten kävi kanssa oikein kunnon kierroksilla tosin riehutin vielä koiraa lisää. Meidän ainoa tavoitteemme oli mennä rata nopeasti. Bella lähti hyvin ja palkkasin puomin kontaktin. Myös kepeille löydettiin hyvin vaikesta kulmasta huolimatta. Aan kontakti otettiin hyvin ja keinulle mentiin myöskin vauhdikkaasti. Niin vauhdikkaasti, että minun oli pakko pysäyttää koira tai olisi tullut toinen ilmakeinu... Tämän seurauksena tuli keinulta viisi virhettä kun pomppasi sitten kontaktin yli. Loppurata meni sitten hyvin eikä sarjaeste aiheuttanut Bellallakaan mitään kummallisuuksia.

En tiedä johtuiko tyttöjen sikailut, varsinkin Duon ihan siitä että koirat tulivat suoraan töihin ja pakkasin ne autoon ja ajettiin Turkuun. Melkein heti autosta päästyä mentiin starttailemaan. Tuollaisia kierroksia Duolla ei ole ollut pitkään aikaa... Toisaalta hyvä kun käy kovilla kierroksilla, pystyn paremmin "palauttamaan" maan pinnalle virheistä. Jospa ensi kerralla mentäisiin epiksiin hieman rauhallisemmin 4_1_6.gif