Eilen oli kiireinen päivä. Pääsin klo 16.30 töistä kovaa vauhtia Talsoilan kentälle viemään häkit ja ilmoittamaan koirat kisaan. Sen jälkeen kotiin ja puolen tunnin lenkille. Tavaroiden ja koirien pakkaus autoon sekä auton nokka kohti kilpailupaikkaa. Itse "tolppa" oli puffassa myymässä joten jouduin selviytymään päivästä ilman "koiratolpan" apua.

Forssan iltakisat eivät olleet mitkään pienet kyläpahasen pikku skabat sillä kahdessa startissa (ainoastaan 3-luokat) oli yhteensä 170 starttia  4_1_2.gif Molemmilla radoilla tuomarina toimi Leena Rantamäki-Lahtinen. Pitkästä aikaan pääsin ihan omiin kisoihin kisaamaan. Eka rata oli mielestäni varsin mukava. Tosin ihanneaika oli tiukka 39s tosin mineille se oli ollut 35s!. Ihan kunnolla sai laittaa tassua tassun etteen jotta aikaa pääsisi. Duo starttasi koiristani ensimmäisenä. Lähtö sujui hyvin ja samaten puomin kontaktin ensimmäinen pitkä kaare tuli puomin jälkeen jolloin piti mennä vasemmalle hypylle ja kääntyä sen jälkeen suoraan edessä olevalle hypylle. Duo teki pitkän kaarteen u-putken suuta hipoen, mutta eipä se sinne putkeen mennyt kun ei pitänytkään. Toisen hypyn jälkeen mentiin u-putkeen ja sieltä kepeille. Keppien jälkeen mentiin keinulle jolloin tapahtui jotain mystistä. Duo meni keskelle keinua ja hyppäsi pois, sama tapahtui toisen kerran ja vasta kolmannella kerralla Duo suoritti keinun. Tässä vaiheessa kysyin tuomarilta saanko ottaa keinun uudelleen ja sain luvan ottaa. Se meni sitten hitaasti, mutta Duo meni sen. Palkkasin kehuen ja lähdin radalta pois ihmettelemään koiruutta. Duo häkkiin ja valmistautumaan Bellan kanssa rataan. Bella oli jo lähdössä hieman laiskan oloinen. Hyvin lähdetiin liikkeelle ja kaikki kontaktit otettiin hyvin. Tasaisen varmasti ja hieman liika varmistaen saavuimme maaliin nollalla. Aika ylityi +1,97s ja sillä heltisi 3. sija. Ainoastaan voittajalla oli "puhdas" nolla.

610419.jpg
© Johanna Kuusi

Toinen rata oli sitten mielestäni helpompi kuin ensimmäinen ja ihanneaikakin oli löysempi 42s. Bella lähti tällä kertaa koiristani ensimmäisenä ja tällä radalla Bella kävi enemmän kierroksilla kuin ensimmäisellä. Bella teki kaunista hyvää rataa. Tosin Bellan kanssa keinu oli hidas. En tiedä johtuiko se siitä, että jännitönkö Duon suorituksen vuoksi keinua vai mikä siinä oli vikana?. Puomin alastulokontakti oli aivan mahtava. Siitä lamaantuneena unohdin ohjata seuraavan vinossa olleen hypyn. Hylky siis aivan älyttömän helpossa kohdassa... Loppurata menikin sitten vauhdikkaasti ja puhtaasti. Duon rataa jännitin aivan sikana varsinkin sitä keinua joka 4. esteenä. Duo tuli ensimmäiset 3 aitaa hyvin ja meni suoraan keinulle. Seisoi siinä ja pällisteli. Runsaiden kehujen saattelemana Duo meni keinun ja jatkoimme matkaa ripeästi kepeille ja numerojärjestyksessä loppua kohden. Puomin kontakti oli hyvä ja rata oli keinun hitautta lukuunottamatta aivan upea!. Duo suorastaan liisi esteeltä esteelle. Hylkäävä virhe tuli 3. viimeisellä esteellä. En edes huomannut käskyttää renkaan kohdalla sillä vinossa sihdissä oli aa. Duo meni renkaan kehikosta siis meni renkaan vierestä... No sille virheelle ei voinut mitään sillä itse en sitä huomannut ja ehdimme menemään aalle. Hyvä hylky siis tältä radalta.

610427.jpg
© Johanna Kuusi

Illalla/yöllä sitten pohdin oikein urakalla Duon outoa keinua molemmilla radoilla ja Bellan toista hidasta keinua. En tiedä johtuiko se siitä, että esteet olivat ns. tutut, mutta painotus keinulla oli muuttunut ja se tuntui oudolta vai mikä mätti?. En ymmärrä...Aikaisemmin Duolla ei ole ollut minkäänlaista keinu kammoa, on tehnyt liitokeinuja eikä ole sen jälkeen ollut milläänsäkään. Bellalla on ollut vaikea keinu kammo joten sen käytöstä en ihmetellyt yhtään.

Tosin tasan vuosi sitten Duo teki todella oudot "temput" ATT:n kisoissa Turussa. Duo meni kaksi hyppyä ja sen jälkeen alkoi kyräilemään eikä suostunut menemään putkeen. Seuraavissa kisoissa taas kaikki meni ihan normaalisti. Taitaa olla jotakin naisten juttuja, muuta en voi todeta 4_12_4.gif Muuten Duo meni radat ihan normaalisti, paitsi keinun... Ei tajua....