685460.jpg
Bella Piikkiön agikisoissa © Jaana Hakola www.hurtta.net

Niin se Jussi tuli meni ja oli... Tänä vuonna en ollut järjestänyt itselleni mitään erikoisempaa ohjelmaa. Perjantaina olin vielä töissä (apteekki päivysti). Kotiin päästyäni pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin Piikkiöön Tsaun juhannuskisoihin Bellan ja Lucaksen kanssa. Duo jäi protestien saattelemana kotiin (oli kuulma istunut ekan varttin ikkunan vieressä ja katsellut ulos tyyliin: perkele, ne jätti mut eivätkä tule hakemaan...)

Perille päästiin loppujen lopuksi aika vaivattomasti. Olin taas ollut hieman laiska tutkimaan karttaa joten tuskahiki nousi ykköstiellä kun bensavalo oli palanut jo useampia kilometrejä sekä kello alkoi tikittämään jo sen verran, että kohta olisi viimeiset minuutit ilmoittaa koira kisaan. Kerta laakista löysin perille ja olin vielä ihan tismalleen ajallaan ilmoittautumisessa...

Kimpsut ja kampsut ulos autosta ja teltan pystytys. Parhaillaan oli menossa maksi 3-luokka jota tietysti luuulin maxi 2-luokaksi. Joten en paljoa koirien suorituksia katsellut kun luulin aikataulujen olevan myöhässä. Lopulta selvisi, että maksit olivat alottaneet 3-luokat eikä minit. Silloin tuli kiire vaihtamaan kenkiä...


685461.jpg
Bella Piikkiön agikisoissa © Jaana Hakola www.hurtta.net

Salme Mujusen suunnittelema tavallinen rata oli varsin mukava rata. Alussa oli tiukkaa haastetta, mutta sn jälkeen rata oli mielestäni jouheva ja mukava. Bella starttasi luokan 4. koirana enkä kauheasti ehtinyt sitä kävelyttämään ennen starttia. Bella oli mukavan virkeällä päällä ja lähtö onnistui hyvin. Pahimmat 3 estettä suoritettiin Bellan tapaan varsin rauhallisesti. Tosin lähellä oli 3. esteen ohitus, mutta Bella korjasi ohjaajan virheen kevyesti. Rata sujui jouhevasti ja pääsin kokoajan vedättämään Bellaa radalla. Tosin olisin voinut kannustaa koiraa hieman enemmän. Keppien jälkeen (8. este) Bella sai vasta kunnon vauhdin päälle ja kirmailimme maaliin tuloksella nolla jolla sijoituimme luokasamme sijalle 5./25.

Silja oli kuvannut radan joten sain katsoa sen heti "tuoreeltaan". Rata näytti myös videolta katsottuna hyvin rennolta ja jouhevalta menolta. Tosin aikaa oltaisiin saatu pois mikäli olisi kannustanut koiraa enemmän radalla. Olin taas vaan liian keskittynyt omaan ohjaukseen.


685463.jpg
Bella Piikkiön agikisoissa © Jaana Hakola www.hurtta.net

Ennen hyppyrataa käytiin Bellan ja Lucaksen kanssa kävelyllä ja nautittiin yhdessä kauniista aurinkoisesta ilmasta. Tuorlan majatalo oli oikein kauniilla paikalla, sinne voisi mennä toistekkin kisaamaan pidemmän kaavan kautta 4_1_107.gif

Salme Mujusen hyppyrata oli sitten pitkästä aikaan erikoisin rata mitä olen nähnyt vähään aikaan. Kaikki radalla olevat hypyt olivat vaakasuorassa ja ensin mentiin toista puolta ja sen jälkeen toista puolta. Varsinainen lentäjän poika rata. Ehkäpä tuomari oli ajatellut rataa varsinkin niille jotka olivat juoneet kaljan jos toisen 4_1_6.gif

Itse rataantutustumisessa olin aivan pihalla ja sama olo jatkui tutustumisen jälkeenkin. Ennen suoritusta tunsin olevani aivan jäässä. Jo alusta asti ohjaus tuntui aavistuksen tönköltä ei yhtään samanlaista rentoutta kuin edellisellä radalla. Bella suoritti rataa todella kauniisti. Ensimmäinen ja ainoa radan virhe sattui hyppy numero 14:sta. Olin hetkeä aikaisemmin vahingossa tiputtanut suustani Bafucinin ja pasmat meni tämän vuoksi aavistuksen sekaisin. Okej, tiedän että radalla ei saisi olla suussa mitään, mutta kun tämä flunssa ja yskä edelleenkin vaivaa niin olin vahingossa jättänyt kurkkutabletin suuhuni radan ajaksi. Unohdin takaa kierron jälkeen ottaa koiran vastaan ja Bella juoksi hypyn ohitse. Kiirehdin aivan liian paljon kepeille ja perseessä paloi nopea aika... Kielto siis hypyltä ja joudui palauttamaan koiran takaisin hypyn taakse jossa kului aikaa luvattoman paljon. Lopurata menikin sitten taas oikein kauniisti ja se pahin kohta meni hyvin loppuradalla, tietysti... Tulokseksi siis 5 jolla sijoituimme sijalle 12.

Ratojen jälkeen kävelin vielä Siljan ja Pikun & Millin kanssa pienen iltalenkin jonka jälkeen lähdimme ajamaan peräkanaa kohti Forssaa. Tosin ensimmäisenä mentiin tankille. Jännitin jo aika kovin kestääkö tankki bensa-asemalle asti, mutta hyvinhän sillä olisi vielä muutamia kilometrejä pidempäänkin pääsyt 4_1_102.gif Kotiin pääsin hieman ennen yhtä aivan rättipoikki väsyneenä. Kiitos Siljalle ajoseurasta!.

Kotona odotti yksi erittäin närkästynyt länderi neito joka oli selvästi pettynyt kun ei ollut päässyt Mamin mukaan agikisoihin.... Otin Duon kanssa hieman pihalla tokoa ja neiti leppyi tapansa mukaan todella nopeasti. Koirat iltalenkille ja peiton alle nopeasti nukkumaan.

Lauantaina & sunnuntaina tuli nukuttua pitkään. Mitään erikoisempaa emme tehneet pyhinä. Olimme pihalle ja koirat saivat touhuta omiaan: lähinnä puutarhan hoitoa ja karsimista. Rentouttava viikonloppu!.