633609.jpg
633597.jpg
Tyttöjen Tuurin tuliaiset.

Tänään suunnaattiin koirien kanssa pahamaineiseen Tuuriin (viime viikon otsikot...). Olin ilmoittanut Duon koiranäyttelyyn. Itse asiassa oletin Tuurin olevan hieman Tampereelta eteenpäin. Eilen illalla tutkin töiden jälkeen karttaa ja huomasin sen olevan hieman kauempana 4_1_107.gif Tätä en tietenkään kertonut "tolpalle". Tolpalle asia selvisi vasta Virtojen kohdalla kun olin koko ajan Tampereelta asti huijannut, että kohta ollaan perillä. Jokaisen ihmisen pitää päästä Tuuriin, itse (+tolppa) en siellä ole käynyt koskaan.  Joten yhdistimme shoppailu  reissun ja  koira reissun samaan pakettiin.

Aamulla lähdettiin ennen ysiä. Matkaan pääsi  tuttu revohka  ns. vakiokalustus: Bella & Lucas & itse päivän tähti: Duo ja "tolppa". Matka taittui hyvin ja liikennettä ei ollut paljoa. Todellakin "tolpalle" selvisi karu totuus Virtojen kohdalla kun matkaa oli vielä lähes kolmannes jäljellä. Siinä vaiheessa "tolppa" ei enää voinut hypätä kyydistä pois. Perille päästiin kerta laakista ja löysimme kauempaa varjoisan parkkipaikan. Revohka ja tavarat ulos autosta ja kävely itse näyttelypaikalle. Duo näytti heti mielipiteensä Tuurista sillä se väänsi aikamojovat tavarat heti nurmikolle... Rokotusten tarkistus kävi sut'jakkaan. Kysyin samalla mieheltä missä täällä on roskis ja heiluttelin mustaa "käsilaukkua" jota olin about 1km kantanut. Mies kysyi: mitä siellä on? 4_18_1.gif Meikäläinen meni pikkasen hämilleen ja sanoin: mitäpä luulisit?: paskaa... No äijä rupesi nauramaan ja otti "laukkuni". Oltiin varmaan niin huvittavan näköisiä, että mies tunkaisi meille 3 pakettia mukaan koiran nameja.

Kehä löydettiin heti. Se oli heti ensimmäinen sisälle päästyäni. Heti alkoi kuumeinen paikan metsästys. Löysimme ilmoittautumisteltan takaa pienen varjon ja kysäsimme siihen kevytteltan ja koirat sinne huilimaan hetkeksi. Tässä vaiheessa tutkailin kehää ja pelästyin meidän vuoron jo menneen sillä kehässä pyöri isompia numeroita kuin minun lappuni. Näyttelylaput esille ja tarkistus sekä huokaus: ajoissa perillä 18 cottonia vielä jäljellä. "Tolpan" kanssa paistattelimme päivää ja muutamia ihmisiä kävi katsomassa Bellaa & Duoa.

Oma kehänvuoro tuli ja tapani mukaan jännitin suoristusta. Kehään mentiin ja tavoitteena oli olla suh'koht tyyni ja rauhallinen. Tämä onnistui tällä kertaa hyvin. Duo esiintyi todella hienosti pöydällä ja liikkeissä. Ei mitään hätää. Arvostelu oli hieno ja asiat joista sanottiin oli tiedossa etukäteen mm. edestä leveä ja takaa hieman ahdas. Yllätyksenä ei tullut myöskään kommentti: niukassa turkissa... Meillä kun ei tällä hetkellä ole karvaa. Duo tiputti ensimmäistä kertaa keväällä koko turkkinsa!. Duo sai erin ja oli rotunsa paras eli Miljoona koira 2007. Palkinnoksi ei tullut miljoonaa euroa vaan ihan tavallinen ruusuke, pytty ja ruokaa. Kehän jälkeen kävin hieman katselemessa tuotevalikoimaa ja mukaan tarttui takaluukun koukku ja pari tarjous vinkua tytöille: Bellalle Tiikeri ja Duolle Seepra 4_1_5.gif

Kimpsut ja kampsut kassiin ja tavaroiden roudaus autolle. Ilma oli lämmin suorastaan hikinen. Autokaan ei ollut enää varjossa vaan suorassa auringon valossa. Auto ei kuitenkaan ollut kalvojen ansiosta aivan tulikuuma tai sitten aurinko oli vasta kääntynyt. Äkkiä auton ovet auki. Koirille juotavaa. Tavarat sisälle ja ilmastointi täysille ja ovet kiinni. Aikamme istuttuamme autossa lähdimme metsästämään varjopaikkaa. Tämä ei ollutkaan helppo tehtävä... Joku muukin oli ajatellut samaa. Kylmän rauhallisesti jätin auton kaupan taakse tavaran purku luukkujen viereen joiden lähellä oli siniset kontit. Auto väliin ja ikkunat auki sekä takaronttiin vettä. En kyllä ollut ainut joka oli keksinyt saman, koko talon varjopaikat oli kirjaimellisesti viety. Nopeasti käyti kyläkaupassa seikkailemassa. Siellä oli ihmisiä ja ennen kaikkea tavaraa... Herttimaleeri sentään sitä vaatteiden paljoutta ja sekavuutta. Kauaa emme kaupassa jaksanut pyöriä. Mukaan tarttui yksi paita ja koirille marimekon kangasta. Paljastan myöhemmin mihin tarkoitukseen. Autolle päästiin ja se oli edelleenkin varjossa ja viileä. Koirat pisulle ja matkalle takaisin Forssaan. Kotiin pästiin puoli seiskan aikaa eli melkein kellon ympäri tuli oltua matkassa. Kotona koirat eivät jaksaneet pitkää lenkkiä kävellä vaan juoksivat suoraan nukkumaan kuka minnekkin lempipaikkaansa. Tulipahan tehtyä kesän ensimmäinen "hupireissu" 4_1_6.gif