Viikonloppu vietettiin kirjaimellisesti Teivon raviradalla Ylöjärvellä. Tänään maanantaina on päivä mennyt ihan palautumiseen. Oli kiva päästä töihin rentoutumaan. Viikonlopun jäljiltä jäi positiivinen mieli sekä kahta kamalampi flunssa, kurkkukipu ja loppukin ääni on vaiennut. Flunssa on myöskin jättänyt jälkensä nenääni joka on aivan punainen ja rohtunut niistämisestä, mutta nyt palataan viikonloppuun 4_1_3.gif

Lauantain SM-joukkue:

Lauantaina herätys kello sai klo 05.00 koirien kanssa kolmen vartin lenkille jotta Duo saisi kirmailla ylimääräisen energian pois ja Bella löytäisi mieluisansa kakkapaikan 4_12_4.gif Auto käynnistyi klo 06.30 auto oli pakattu valmiiksi jo perjantai-iltana. Mukaan matkaan lähti ainoastaan tytöt. Kävimme hakemassa Ullan ja matka kohti Ylöjärveä alkoi. Urjalan kohdalla saimme peräämme sattumalta toisen joukkueenjäsenen: Tuijan ja vehnis Lilli. Peräkanaa ajalimme Teivoon ja perille pääsimme hieman ennen klo 8. Ensimmäisenä ilmoittautumaan ja armoton tavaroiden roudaus kentälle: pystytettiin telttaa, kasatiin häkkiä... Tässä vaiheessa tuli jo niin kova hiki, että oli pakko vaihtaa asuste kevyempään. Tyttöjen kanssa lenkille ja sen jälkeen seuraamaan rataa.

Joukkueen (Forssan Pussikoirat) ekana koirana starttasi Bella joten pääsin heti ensimmäisenä tutustumaan Minna Räsäsen suunnittelemaan joukkue rataan. Rata oli mielestäni varsin mukava ainoa haastava kohta oli alku jossa mentiin hypyltä suoraan 90 asteen kulmassa toiselle hypylle (vaakasuorassa) sitten takaa kiertäen toinen hyppy ja 90 lähtöhypyn kanssa samassa linjassa oleva 4. hyppy jonka jälkeen mentiin aalle. Aan alla oli houkuttimena putki ja vasemmalla puolella aata hyppy. Rataan tutustuminen meni hieman unenpöppörössä. Flunssa vaikutti hieman omaan olotilaan: nenä vuosi ja ääni käheänä sekä kurkku kipu alkoi ilmoittamaan itsestään. Joukkueemme starttasi heti luokan alkupäässä joten Bellan virittämiselle ei oikein jäänyt aikaa. Ennen lähtöä Bellla oli vielä innokas, mutta kun mentiin lähtöön oli Bella vielä normaali, mutta kun päästiin matkaan oli koko koira hieman omituinen. Bella oli hidas ja selvästi hämmennyksissä. Oma äänen käyttö oli mitä oli. Bellan kanssa tulee käyttää paljon kehumista ja ns. korkeita ääniä, mutta kun oma ääni oli nuhainen ja käheä ei niitä korkeita ääniä paljoa saatu aikaiseksi. Sain vietyä Bellan aalle jonka alastulon Bella hyppäsi nippanappa, en saanut vedettyä kontaktia kädellä sillä alla oli putki tiellä. Tämän jälkeen hypyn kautta putkeen ja hyppy. Bella tuli perässäni ja ohitti hypyn 4_13_6.gifEn tiedä mikä sille tuli se vaan löntysteli perässäni eikä hypännyt. Tämän jälkeen piti mennä aan alla olevaan putkeen. Bella meni sinne ja menin ottamaan vastaan. Koiraa ei näkynyt ei kuulunut toisessa päässä. Bella oli kääntynyt putkesssa ympäri ja tullut toisesta päästä ulos... Ei muuta kuin koira uudelleen putkeen ja sitten alkoi vasta Bellan kunnon liito ja koko koira muuttui aivan kokonaan. 10 esteeltä asti vauhti tuplaantui ja Bella liisi loppuradan virheittä maaliin. Tulokseksi 18,01, radalta 15 ja yliaikaa tuhraantui +3,01.

Joukkueen toisena koirakkona starttasi Tuija & vehnis Lilli. Lilli teki hyvän radan, mutta puomin alastulolta napsahti harmillinen vitonen. Joukkueen kolmantena koirana oli Duo. Duo oli aivan höyrynä kun otin sen häkistä ja lähdin kävelemään kohti rataa. Se oli selvästi tohkeissaan asenteella: minun esteet, minun kenttä, mitä te muut täällä teette. Olin jännityksestä soikeana, mutta sain kuitenkin pidettyä pään suurin piirtein kasassa. Duon kanssa tehtiin alku erilailla sekä aan alla olevaan putkeen vienti. Duo lähti hyvin ja alku saatiin mentyä erinomaisesti. Koira löysi itsensä aalle ja kontaktikin oli hyvä. Loppurata sujui yhtä vauhdikkaasti kuin alkuratakin. Hieman isoja kaarroksia tuli jonnekkin kohtiin, mutta eipä sillä nyt niin väljä kun koira selvästi nautti menemisestä. Puomin alastulo ei ollut paras kun en taas liikkunut yhtään eteenpäin vaan töksäytin vauhtini. Maaliin päästiin nollalla ja ihanneaika alittui -13,16. Joukkueen tulos parani heti huomattavasti. Neljäntenä koirakkona starttasi Terhi & parson Rosa. Rosalle tuli radalta 15, pari rimaa alas sekä tuomari antoi ihmeellisen kielto virheen kepeiltä, mikä oli kyllä hieman tulkinan varainen.

Joukkueen kaikki koirat saivat tulokset, mutta mukaan laskettiin kolme parasta eli Duon nolla, Lillin 5 ja Rosan 15 eli yhteensä 20 virhettä jolla Forssan Pussikoirille heltisi sija 25./41. Pääsimme tavoitteeseemme eli saimme tuloksen 4_1_107.gif Hyvä meidän tiimi!. Teltan ja tavaroiden purkaus. Kotiin pääsimme klo 17.00. Illalla olinkin sitten niin väsynyt, että otin muutamat c-vitamiinit, särkylääkkeet ja duactit ja menin tyytyväisenä nukkumaan klo 21.00.

Sunnuntain SM-yksilö:

Sunnuntaina herätyskello laului kaunista lauluaan 04.30. Kurkku ja olo oli edellisen päivän jälkeen vielä huonompi. Sille ei todellakaan ollut tehnyt hyvää olla koko edellinen päivä ulkona. Koirien kanssa lenkille ja "koiratolppa" sekä koko jengi jellona miäs mukaan lukien autoon. Matkaan lähdettiin klo 06.00 ja perille päästiin kolme varttia ennen rataan tutustumista. Tavaroiden roudaus kentälle ja häkkien pystyttäminen edellisenä päivänä kokoamaani puoli telttaan. "Tolppa" lähti lenkille ja minä menin tutkimaan rataa. Ensimmäiseksi ihmettelin rataa. Ratahenkilöt laittoivat jo numerolapuja paikalleen ja minä ihmettelin, että eikö SM-kisa radalla ole kontakteja ollenkaan?. Eikö radan rakennus yleensä ala niistä?. Voiko radalla olla ainoastaan reunassa oleva aa?. Hetken päästämuistin, että samperi aamulla oli ensin hyppyrata... Itseksissäni naureskelin jälleen omaa blondiutta. Hyvin olin taas perillä asioista (tapani mukaan) 4_1_101.gif

Räsäsen Minna suunnittelema hyppyrata oli mielestäni kiva ja haasteellinen, mutta ei mikään vaikea. Juuri sellainen minun tyyppinen rata. Rataan tutustumisessa sain olla kahteen kertaan ja yritin miettiä toisessa tutustumisessa Bellan rataa ja toisessa Duon rataa. Sitten alkoi se oman vuoron odottelu. Bella kisasi numerolla 34. Otin aavistuksen liian aikaisin Bellan häkistä ulos ja koko koiran alku innostus ehti lopahtamaan ennen radalle menoa. No nolla me sieltä saatiin väännettyä ja ihanneaika alittui -1,38. Varma paikka finaaliin. Lopputuloksissa tällä heltisi sij. 40. Duon radalle yritin nollata pääni totaalisesti ja mielestäni onnistuinkin siinä hyvin. Olin taas liian hätäinen ohjaaja: otin koiran vastaan ja lähdin hienolla olkapään heilautuksella liian aikaisin liikkeelle jonka vuoksi 2.esteen rima tippui. Aika alittui -5,71 jolla olisi puhtaan radan ollessa heltinyt sij.6... Duo tipahti sijalle 64. Taas minä kiirehdin aivan liikaa... 4_6_102.gifMilloinkohan saan maltin noihin lähtöihin?. Tämä ei tunnetusti ollut ensimmäinen kerta kun teen tämän saman virheen.

Finaaliradalle (tavallinen agirata) pääsi yhteensä 57 koiraa jotka olivat saaneet nollan. Finaalistartattiin käänteisessä järjestyksessä joten pääsimme radalle jo 17. koiran jälkeen. Minna Räsesen rata oli mielestäni varsin mukava kun alusta selvisi niin sen jälkeen ei ollut enään mielestäni hätää... Sain viritettyä Bellan hyville kierroksille ja Bella lähti hyvällä vauhdilla joka jatkui maaliin asti. Kontaktit otettiin varmasti ja muutenkin rata sujui ilman suurempaa paniikkia. Tosin pari isompaa kaarretta tuli ja yksi ohjaussuunnitelman muutos kun en ehtinytkään tekemään niin kuin olin suunnitellut (loppusuora). Tulokseksi ei aikavirhettä ja sillä hetkellä radalla johtoon. Koirakoita meni ja virheitä ropisi. Kaikilla ohjaajilla oli finaalissa asenne: kaikki tai ei mitään. Upeita ratoja ja mahtavia suorituksia. Niitä oli todellakin ilo katsella.

Lopputuloksissa jossa laskettiin kahden radan yhteistulos: hyppyrata ja tavallinen rata. Me nousimme hienosti 29 pykälää Shocked sijalle 11./127 eli SM-11 tuloksella: -4,31. Olen itse todella onnellinen suoritukseen. Se tunne mikä siellä finaaliradalla oli sen verran upea, että se olisi kiva kokea uudelleen. Arvostusta lisää vielä se, että kaikki jotka ovat Bellan tienneet pennusta asti tietävät minkäläinen Bella joskus on ollut... Niinhän se on, että vaikeudet on tarkoitettu voitettavaksi ja taatusti lähdemme ensi vuonna parantamaan suoritustamme. Saatiinhan me ensi vuodelle nyt jo kasaan se tupla nolla Wink

Yhteenvetona:

Vaikka superviikonlopun jälkeen olen aivan rättipoikki väsynyt ja olo on niin flunsainen ja tukkoinen. Eikä ääntä tulee enää kuin pihinän verran olen kaiken kaikkiaan viikonloppuun enemmän kuin tyytyväinen. Duon molemmat startit viikonloppuna olivat todella hyvät. Bella syttyi vasta sunnuntain finaaliradalla kunnon menoon, mutta sunnuntain hyppyratakin oli ihan Bellalle hyvää menoa. Tavoitteeksi oli Bellalle asetettu tulos ja mahdollisesti finaaliradalle pääsy joten tavoiteteet tuli sen osalta ainakin täytettyä. Duo oli sitten se musta hevonen jolta toivoin ainakin tulosta hyppyradalta joten saimme senkin tavoitteen lunastettua, mutta olisihan sinne finaaliradallekkin ollut kiva mennä 4_1_6.gif Nälkä kasvaa syödessä... Tästä on hyvä jatkaa ja ensi vuonna parannamme suoritusta 4_1_10v.gif