Eilen mentiin kesätauon jälkeen tokoon. Myönnän heti ettei me olla kamalasti kesätauon (n.4 viikkoa) treenattu varsinkaan paikalla makuuta eikä vapaata hyppyä. Muita liikkeitä ollaan sitten ihan pikkuisen muisteltu silloin tällöin.

Ensin otettiin paikalla makuuta ryhmässä.Lucas jäi hyvin suorittamaan sitä, mutta oli kamalan levoton. Vaihto koko ajan kylkeä ja asentoa. Loppujen lopuksi nousi sitten seisomaan kun aika oli juuri menossa umpeen. Eipä se ole tälläistä tehnyt aikaisemmin. Epäilen, että syynä on tuo perjantaina trimatu pylly joka on ihan nahkana. Hiekka jossa oli pieniä rikkaruohoja varmastikkin kutitti sen verran äijän herkkää pyllyä minkä vuoksi Lucas väänteli koko ajan asentoa ennen nousemista. Opin taas jotakin: älä trimmaa ainakaan ennen kisoja pojan pyllyä 4_1_216.gif

Paikalla makuun jälkeen otettiin ekaa kertaa luoksepäästävyyttä. Se olikin sitten se haastavin osuus miten saada ylitsevuotavan tutustumishaluinen Lucas pysymään sivulla kun vieras ihminen tulee kohden?. Ekalla kerralla poika istui, mutta lopuksi nousi seisomaan. Tämän jälkeen sain pojan pidettyä istumassa koko ajan kun vieras (tässä tapauksessa tuttuakin tutumpi) tuli Lucasta tervehtimään. Tosin äijän häntä taisi koko ajan heilua pyllyn päällä...

Tämän jälkeen treenattiin vapaahyppyä. Ensin otettiin muistelun vuoksi koko este pätkissä ja kunnon näytöilä kun se onnistui niin hyvin niin otettiin kilpailunomaisesti koko liike ja se onnistui nappiin 4_1_107.gif Tosin pojalla on sen verran pitkät piuhat, että kun käskee hyppäämään pitää hetken aikaa odottaa pojan liikkeelle lähtöä (ne miehet, ne miehet...) Poika jää hyvin esteen taakse odottamaan ja pysyy asennossa koko ajan kun menen koiran luokse. Tällä kertaa pyysin ekaa kertaa pojan istumaan liikkeen päätteeksi. Istumista en kamalasti uskalla ottaa sillä poika alkaa hyvin nopeasti ennakoimaan.

Vapaahypyn jälkeen oli vuorossa seuraaminen taluttimessa. Johanna lateli suuntia ja meikäläinen yritti parhaansa mukana muistaakumpi on oikea ja vasen. Pitäisi varmaan toiseen käteen laittaa se kello jotta muistaisin paremmin 4_1_3v.gifTämäkin meni ihmeen hyvin. Poika pysyi koko ajan vierellä ja jopa istui liikkeiden loputtua. Tosin sain aikaa hyvää palautetta käskyttämisestä... Sanon koiralle käskyn kun olen itse vipottamassa jo kahta askelta kauempana... Tähän pitäisi nyt satsata, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty... Ei mikään ihme jos poika ei ihan aina pysy perässäni. En käytännössä anna sille mitään mahdollisuutta kun painelen jo tuulispäänä edellä.

Liikkeestä maahanmenossa oli sitten parhaimmat ohjaajan töpeksinnät. Yritän oikein kunnolla tappaa pienen miehen motivaation tokoiluun. Ensin käsken koiran maahan ja sen jälkeen astun tassun päälle kun koira ei noussut huitaisin vahingossa vielä kädellä Lucasta päin pläsiä 4_12_4.gif Onneksi Lucas ei moisesta ohjaajan tunaroinnista paljoa hätkähtänyt. Tosin maahan menoon pitää jatkossa kiinnittää huomiota. Lucas menee maahan, mutta kun olen tottunut käyttämään paikka sanaa lisänä pitäisi se saada nyt häivytettyä jollakin ihmeen konstilla pois. Johannalta sain tähänkin hyvän vinkin ja alankin nyt treenaamaan sitä päivittäin (kunhan vaan muistaisin).

Luoksetulossa Lucas jäi hyvin istumaan ja paikalle, mutta kun kutsuin koiraa vierelle ei koira lähtenyt minnekkään vaan istui tönötti paikallaan. Vein koiran uudelleen istumaan ja kutsuin Tänne! käskyllä ja Lucas lähti heti juoksemaan innoissaan kohden ja tuli vierelle istumaan. Ei mikään ihme ettei koira ekalla kertaa totellut... Minullahan oli ihan väärä sana! 4_18_4.gifLucakselle on opetettu Tänne sana kun taas Duolle käytän vierelle sanaa... Äsh! Sama pää kesät talvet...

Lopuksi otin Duon kanssa seuraamista ilman hihnaa, paikalla makuuta sekä vapaata hyppyä. Pikkarainen toimi todella hienosti ja oli selvästi innoissaan moisesta touhusta. Tosin ekaksi neiti luuli varmaankin pääsevänsä ottamaan agiesteitä sen verran raapi takamusta kun käveltiin kentälle.

Kiitos Johannelle treeneistä ja vinkeistä!. Me yritetään nyt kovasti treenata 4_1_5.gif