Eilen käväistiin Riihimäellä epävirallisissa agikisoissa. Pitkään mietiskelin jaksaisinko lähteä, mutta kun en muutakaan ohjelmaa keksinyt (koulukirjoja voisi tietysti lukea...). Lähteminen kisoihin oli loppujen lopuksi oikein hyvä valinta 4_1_3.gif  Mukaan pääsi koko lauma ja "tolppa".

Riksussa törmättiin Ituun, Nasuun & Pumbaan. Nasu tunnisti minut jo kaukaa ja otti kirjaimellisesti avosylin vastaan. Hieman ihmettelin moista käytöstä, mutta kaippa tälläisen namitädin muistaa... Ilmoittautumiseen vahvistamaan viikonloppuna tehty ilmoittautuminen ja rupattelemaan Itun kanssa jonnen joutavia. Jossain vaiheessa "tolppa" lähti kävelyttämään tyttöjä ja minä keskityin Lucaksen tokotreeneihin. Otettiin kentän vieressä muutamaan otteeseen paikalla makuuta, luoksetuloa, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Poika toimi yllättävän hyvin, vaikka alussa hajut meinasivat kiinnostaa enemmän. Eniten poikaa häiritsi pitkät korret jotka kutittivat inhottavasti pyllyä. Tokoilun jälkeen Lucas pääsi autoon möllöttämään ja otin uhriksi Duon. Duo oli moisista tokoliikkeistä ensin hieman ihmeissään. Yritti selvästi sanoa minulle, että: Mami, Mami! Ootko ihan tyhmä tossa vieressä on noi agiesteet ja sä laitat mut seuraamaan... Duo suoritti paikalla makuun, luoksetulon ja liikkeestä seisomista. Tosin neiti taisi koko ajan katsella kaihoisasti agiradan suuntaan.

Tuomarina epiksissä oli itse MM-1 Jari Suomalainen joka oli tehnyt mukavan haastavan radan. Vääntöä riitti useassa kohdassa, mutta rata oli silti oikein mukava ja sujuva. Meille ongelmia aiheutti radan keskivaiheilla ollut muuri ja sen jälkeen 90asteen kulmassa ollut hyppy ja sieltä vinosti putkeen ja kepeille. Muut kohdat radasta olivat vielä selvitettävässä. Olin ilmoittanut molemmat tytöt ainoastaan yhteen rataan, uusintojakin olisi kuulma saanut ottaa pientä maksua vastaan.

Bella starttasi koiristani ensimmäisenä heti toisena koirana jonka vuoksi minulla tuli armoton kiire hakea itse koira autosta. Mitään lämmittely/herättelyä ennen radalle menoa en kauhesti ehtinyt tekemään. Ainoastaan näin kuinka koira oli innoissaan (roikkui ponnarissani...) ja kuumissaan Bella oli. Bella teki kauniin ja helpon puhtaan radan. Pitkä tauko jota olemme viettäneet ei koirassa tuntunut yhtään, mutta ohjaajan liikkuminen oli aavistuksen kankeaa 4_12_4.gif Duon kanssa olin "tolpan" kanssa sopinut, että vie namialustan puomin alastulolle. "Tolppa" muisti viedä alustan ja vielä oikeaan päähän sekä muisti jopa hakea sen läpyskän myös pois... (tämä ei tietenkään ollut mitään vähättelyä "tolpan" muistia kohtaan vaan "tolppa" usein vie läpyskän nousevaan päähän eli juuri siihen väärään...) Duo oli sitten höyryjuna. Ei näyttänyt niin kamalan kiehuvalta kun menin lähtöalueelle, mutta kun päästiin radalle pääsi Duon suusta kovaa örinää... Alku vielä sujui, mutta se muurin jälkeiseltä hypyltä tuli kielto. En vetänyt tarpeeksi koiraa itseeni. Kepeille menokaan ei ollut ihan sujuva, mutta kyllä se sinne meni... Jälkikäteen olisi pitänyt ottaa keppejä ennen oleva putki toiselta puolelta niin kuin olin suunnitellut, mutta kun Bellan kanssa ei ollut ongelmia niin ajattelin taas ettei Duon kanssakaan ole. Duolla kuitenkin oli hiukkasen kovempi vauhti kepeille joten tämä olisi pitänyt arvata. Loppurata menikin sitten ihan kauniisti. Aan kontakti oli hyvä samoin kuin puomin jossa oli namialusta odottamassa maassa. Duolle radalta viisi pistettä, mutta loppujen lopuksi hylly palkkauksesta.

Lopputuloksissa Bella voitti kilpailevien luokan jossa oli viisitoistakoiraa. Bellalla oli luokan ainoa puhdas nolla ja aikakin oli todella hyvä (3-luokkalaisille oli tiukempi aika) ja sai lahjakortin Riman kisoihin, namusia sekä frisbiin 29_1_1.gif Todella hyvät palkinnot!. Bellan siskontyttö Nasu  oli kympillä kolmas ja itse seurakaveri Miia ja Wilma olivat toisia myöskin kympillä. Hienoa! 4_1_6.gif Lucas pääsi palkintojen jakoon ja pienelle tokosessiolle kun tytöt olivat "tolpan" kanssa jäähdyttelyllä. Loppusessio meni huomattavasti paremmin kuin aikaisempi taisi poika sen verran rauhottua jo muutaman tunnin odottelun jälkeen...

Tänään kävi Anu katsastamassa tyttöjen kuntoa tai siis lihaksia. Duo oli hieman rauhaton koko käsittelyn ajan. En tiedä johtuiko se siitä, että olivat olleet yksin muutaman tunnin ajan. Tulin nopeasti kotiin ja lähdin melkein samalla oven avauksella pienelle juoksulenkille ja sen jälkeen heti miten Anu tuli hieromaan koiruuksia. Oli muuten outoa juosta ilman tsemppareita: Bellaa & Duoa.
Duo oli ihan normaalikunnossa ei mitään erikoisempaa. Ainoastaan lavat olivat ainoat kohdat josta hieman löytyi jotain, mutta sekään ei ollut mitään vakavampaa. Bella oli muuten ihan hyvässä kunnossa, mutta ensimmäistä kertaa lavat olivat hieman jumissa. Vasen lapa oli selvästi jäykempi ja lapoihin oli kertynyt kuona-aineita. Saatiin sitten venyttely-ohjeet ja jumppaohjeet. Ensi viikolla sitten uusintakäsittely.

Illlalla Lucas otti vielä *ylläri, ylläri* Tokoa takapihalla. Himskatin otus nousi pitkään aikaa paikalla makuusta, pitänee treenata hetken aikaa lyhyimmillä ajoilla ja käydä välillä palkkaamassa. Huomenna lähdetään koirien kanssa mökille Ohtisiin ja palaamme lauantaina tai sunnuntaina takaisin. Kivaa päästä rentoutumaan 4_1_7.gif