872485.jpg
Bellan viikonlopun saalis: EHPM-2 & joukkue EHPM-1 sekä lauantain 3. sija (tulos: 5)

Viikonloppu vietettiin kirjaimellisesti Riihimäellä agilityn merkeissä. Kilpailut olivat samalla Etelä-Hämeen Piirinmestaruuskilpailu. Lauantaina oli vuorossa yksilö ja sunnuntaina joukkue. Duon ollessa sairaslomalla kisoihin pääsi mukaan ainoastaan Bella ja maskotti Lucas. Duo jäi "tolpan" hoitoon pienien vastalauseiden saattelemana.

Lauantai:

Lauantaina oli vuorossa siis yksilökilpailu. Saavuimme kisapaikalle hyvissä ajoin ja lähdimme lenkille seurakaveri Tuijan ja Lillin kanssa. Viime kerralla kenttä oli kuin hornan kattila, kuuma kuin mikä. Tällä kertaa kentällä kävi kova tuuli ja suorastaan tuli kylmä. Koskakohan tulisi se välimuoto?. Lenkin jälkeen asetuimme katsomaan rataa. Leena Rantamäki-Lahtisen rata oli mielestäni hyvin jouhevan ja kivan oloinen. Ei mielestäni mikään vaikea vaan sellainen mentävä ja mukava rata. Rataantutustuminen sujui juuri sillain miten olin rataa kehän reunalta miettinyt meneväni. Bella starttasikin heti toisena koirana ja Bellan innoistaminen jäi todella vähiin. Hyvä kun ehdin koiran autosta hakemaan ja hieman sukkaa repimään. Rata meni ihan kohtalaisesti. Tosin itseltäni puuttui se "jokin" ja muutenkin olo tuntui kankealta. En edes muista kannustinko Bellaa edes kunnolla koko radan aikana?. Radan ainut virhe tuli keinun alastulolta. Bella jäi todella ylös ja minä siinä pohdiskelin, että antaa hypätä jos hyppää en jaksa katsoa... Oikein hyvä asenne 4_6_2v.gif No Bella hyppäsi keinulta kun annoin siihen mahdollisuuden ei olisi tarvinnut sanoa kuin Bella ja neiti olisi sen ottanut... Tuloksella viisi tultiin maaliin. Luokan jälkeen lähdimme Ullan & Sakun kanssa jäähdyttelemään. Olin juuri kanttiinin kohdalla kun käynnissä oli medien 3-luokkien palkintojen jako. Me sijoituimme 5 sijalle 3./17. Olin hieman hölmistynyt kun jouduin sillä tuloksella palkintojen jakoon. Yllättävän moni oli tehnyt hyllyn tai virheitä oli rapissut enemmän.

Hyppyrata oli myöskin Leena Rantamäki-Lahtisen käsialaa. Mielestäni rata oli älyttömän helppo. Suorastaan juoksu rata jossa ainostaan kepeille viennissä oli hieman haastetta. Tutustuin rataan huolella ja tsemppasin itseni hyvin. Bella lähti luokan toiseksi viimeisenä ja ehdin hyvin tsemppaamaan koiran kunnon vireeseen. Bella lähtikin todella hyvin ja suoritti mielestäni radan vauhdikkaasti. Oma ahneuteni kostautui kepeillä: törkkäsin Bellan pujottelemaan, mutta otin liian nopeasti käteni pois ja Bella tuli mukana. Vitonen radan ainoa virhe pamahti tästä. Olisi pitänyt taas muistaa, että Duo kestää ja Bella ei... Jälleen oma moka. Ekan radan asennevamma ja toisen radan huolimattomuus.

Piirin lopputuloksissa sijoitumme sijalle 2./9. Ainoastaan 4 medikoiraa sai kokonaistuloksen radoilta... Tosin omaa mieltä hieman "kismitti" oma löysäily ekalla radalla. Hypärillä sentään oli asenne kohdallaan. Bella oli kyllä mainio koiruus 4_1_107.gif Harmi vaan kun ohjaaja on tälläinen.

Kisapaikalla Lucas ei leväänyt laakereillaan sillä pojan kanssa otettiin noutoa, paikalla makuuta ja liikkeestä maahanmenoa sekä seisomista. Pienen miehen aivot olivat selvästi jääneet Forssaan sillä poika ei mielestäni  keskittynyt tekemiseen tarpeeksi hyvin.


Sunnuntai:

Aamulla auto lähti jälleen klo 10.30 kohti Riihimäkeä. Mukaan nappasin Bellan lisäksi Lucaksen joka toimi koko viikonlopun Bellan henkisenä tukena. Saimme myöski matkaseuraa Miiasta & Wilmasta jotka tulivat kyydissäni kisoihin. Meno matka meni tulevaa kisaa analysoidessa. Meillä oli tietynlainen taktiikka: virheitä saa tulla muttei hylsyä. Joukkueessa Duon sairastumisen vuoksi oli ainoastaan 3 koiraa ja kaikkien tulos tarvittaisiin lopputuloksiin. Ei ollut yhden koiran "varaa" mokailla.

Kisapaikkana oli Riman uusi halli sadesään vuoksi. Kävimme ilmoittautumassa ja hetken aikaa katselimme rataa. Lenkillä analysoimme pahimmat kohdat jotka tulisi välttää. Itseäni mietitytti eniten renkaan jälkeiset kaksi hyppyä jotka olivat pienellä välillä ja hieman eri linjassa. Näiden jälkeen piti mennä keinulle, mutta houkuttimena vieressä oli aa. Minien joukkueet menivät todella nopeasti läpi ja pääsimme hermoilemaan rataantutustumiseen.

Bella aloitti joukkuekisan ja me teimme perus bellamaisen radan. Puomin ja aan kontaktit otettiin hyvin. Pieni suunnittelu virhe kävi ennen rengasta kun kuvittelin ehtiväni valssaamaan. Sain valssin tehtyä ja Bellan renkaalle, mutta hypylle työntäminen tuotti vaikeuksia ja Bella pääsi pyörimään todella monta kertaa ennen kuin hyppäsi. Hyppyjen jälkeen sain ohjattua koiran keinulle. Keinu oli hyvin korkea ja vielä seinään päin suunattu. Bella alkoi arastelemaan. Se nousi keinulle, mutta pällisteli. Hetkessä kävi mielessä ajatus, että nyt se hyppää alas. Aloin maanitella Bellaa naminami sanoilla ja sain Bellan siihen pisteeseen, että keinu alkoi laskeutumaan. Bella hyppäsi hieman sivuun kontaktin kun jatkoimme 180astetta vasemmalle pussiin. Tästä tuomari antoi vitosen. Maaliin tultiin siis vitosella eli saimme tuloksen mikä oli kaikista tärkeintä. Pienelle jäähdyttelylle ja takaisin sisälle. Miia oli juuri mennyt Wilman kanssa radan ja oli saanut tulokseksi 10 virhettä. Tuija & Lillin vastuulle jäi meidän joukkueen tuloksen saaminen. Tuija tekikin hienon nollan Lillin kanssa ja me ratkesimme liitoksestamme!. Tulostulostulos!. Ankkurit lähtivät liikkeelle ja me saimme katsella loppujen medien suoritusta. Lopputuloksissa kävi ilmi, että Forssan Pussikoirat voittivat joukkue piirinmestaruuden! 4_1_7.gif Siinä sitten oltiin niin polleana, että hohhoh!.

Maksien jälkeen oli palkintojen jako ja pääsimme tuulettelemaan voittoa. Teimme sen mistä vitsailimme koko viikon: haimme "pojan" kotiin, Tällä kertaa jopa puheemme pitivät! 4_1_107.gif Kiitos joukkueelle!

872507.jpg
© Johanna Kosonen

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli ihan kohtalainen. Tosin lauantain ekalla radalla ohjaajalla oli asennevamma, mutta viikonlopun muissa radoissa oli jo sitä puhtiakin. Bellan kanssa tehosyyniin otetaan keinu. Kisojen jälkeen tajusin, että meikäläläinen oli viikonlopun molemmilla radoilla ihan erilailla keinulla kuin yleensä. Olin katse ja rintamasuunta koiraan päin. Ei ihme jos koira kieltäytyy ja menee hitaasti keinun. Treeneissä olen aina nenä menosuuntaan. Mitenköhän kisoissa ja vielä molemmilla radoilla onnistuin tuollalailla kiertymään?.

Duon viikonloppu sujui kotona rauhallisissa merkeissä. Molempina päivinä kävin 20 minuutin ravilenkillä, käytänössä sain itse juosta koko ajan... Sunnuntai-iltana ajattelin vielä iskeä pari kärpästä samaan aikaan. Otin tytöt mukaan pojan tokotreeneihin. Ajattelin ettei vesisateen vuoksi tarvitse montaa kertaa pukea.Tämä ei todellakana ollut hyvä idea sillä Duo ja Bella sekosivat takaluukussa kun pääsin perille. Kun sain Bellan ja Lucaksen hiljaiseksi aloitti Duo bileet takaluukussa...Totesin, että on parasta jättää tokoilut väliin kun on tuollaiset bileet käynnissä. Kotona kävelin pienen iltalenkin ja Duudson oli oma itsensä riekkuva mukula jota sai koko ajan komentaa. Voi kuinka olen viikon aikana tuota piirrettä kaivannut. Tosin loppulenkistä meinasi jo palaa hihat...