Tänään lähdettiin päiväkävelylle reippain mielin kolmen koiran kanssa. Ajattelin suunnata lenkkimme läheiseen metsään ja päästää pitkän tauon jälkeen kaikki koirat vapaaksi. Onhan Duo ollut yksinään vapaana samoin kuin Bella & Lucas keskenään, mutta kolmistaan koirat eivät ole 5 viikkoon ollut vapaana. Tämä on tehty ihan Duon "kuntoutuksen" vuoksi. Lenkki alkoi jo huonosti. Pojan masu oli ihan sekaisin, käveltiin tahtia 2 metriä: kökitys seuraavat 2 metriä ja kökitys. Tietysti pyllykarvat tulivat ihan likaiseksi. Pojan pylly kun on viimeksi trimmattu heinäkuun lopussa ja pientä kasvua on tapahtunut... Laiskana ihmisenä en jaksanut kääntyä ympäri ja viedä poikaa kotiin vaan päätin lyhentää lenkin pituutta muutamaan kilometriin. Lopulta tällä etana vauhdilla päästiin metsän alkuun asti.

Päästin koirat vapaaksi ja joku mies alkoi läheisessä talossa (about 10 metrin päässä) ampumaan naulapyssyllä. Onneksi koirat eivät reagoineet mitenkään tähän oudon kimeään ääneen. Omistaja taisi olla ainut joka pelästyi ensimmäisellä kerralla. Hetken aikaa kävelimme kun huomasin Lucaksen kävelevän hassusti. Syykin löytyi: 4 takiasta etutassuissa... Isoimmat sain revittyä pois, jotta poika pystyi kävelemään. Koirat kulkivat vapaana nätisti juosten. Tosin loppuosuudella Duo taisi vasta lopulta ymmärtää olevansa vapaana ja aloitti hullun juoksemisen. Käskin Bellan vierelle, ettei meno menisi ihan hulvattomaksi. Duo sai päästellä yksinään höyryjä. Bella pysyi ihmeen hyvin käskyllä lähellä, vaikka sen teki selvästi mieli mennä Duon kanssa päästelemään pölyjä turkista. Lucas sen sijaan kipeän masunsa kanssa keskittyi lähinnä pyllyn laahaamiseen ja kökkimiseen.

Ennen tieosuutta laitoin koirat kiinni ja huomasin Duon jalan olevan mustassa öljyssä, great!. Lenkin pahin virhe oli mennä ammattikoulun vierestä. Amislaiset olivat päässeet ruokatunnille ja ajoivat tuhatta ja sataa mopoillaan... No onneksi koirat eivät reagoineet mitenkään meluun, mutta se pakokaasu aiheutti varsinkin tytöille kovia aivastuskohtauksia. Loppuhuipennus oli ala-asteen kohdalla. Luokallinen arviolta 1-2 luokkalaisia tuli kapealla kävelytiellä vastaan ja jokainen halusi silittää koiria... Voi kun häpesin silmät päästä Lucaksen kakkasta pyllyä... 29_1_16.gif

Kotona odotti Lucaksen pyllyn ja takiaisten poisto sekä Duon jalan pesu. Ihana päivälenkki... 29_1_20.gif