900863.jpg
Pikku Bella pentuna iltahepulin jälkeen, ikää kuvassa n. 10 vkoa

Ulkonäöllisesti Bella ei todellakaan ole kaunotar, höröttävien korviensa ja laihan olemuksensa vuoksi. Persoonallisuutta löytyyykin sitten sitäkin enemmän. Bella on varsinainen ilopilleri. Sitä kuvaa parhaiten sanat vekkuli ja hassuttelija. Bella on koira jota ei ikinä näe pahalla tuulella vaan hänellä on aina pilkettä silmäkulmassa. Välillä on vaikeata kuvitella, että tuo koira todellakin täyttää muutaman viikon kuluessa 7-vuotta. Käytöksen perusteella aikuistumista ei ole havaittavissa. Bella edelleenkin tekee ilopissut, saa joka iltaisen hepulikohtauksen sekä irvistelee & virnistelee kun tulee suihkusta (kyllä... Bella "hyökkää" raapien ja irvistellen kimppuun kun on käynyt suihkussa, meillä ei Bellan mielestä saisi peseytyä). Joka päivä annetaan röhkivä possu karvalelulle kyytiä: koko koiran olemus muuttuu kun Bellalta kysytään missä possu?. Laumassa ja vieraiden kanssa Bella on ihanteellinen koira. Vieraat koirat eivät yksinkertaisesti kiinnosta haisteluja enempää. Laumassa Bella on selkeä johtaja. Hyvin kärsivällinen ja lojaali. Bella on viimeisinä vuosina ollut todellakin maailman helpoin koira. Ehkä ne ensimmäiset vaikeat 3-vuotta kantavat nyt sitä hedelmää.

900926.jpg
Lucas ikää n.10 viikkoa

Lucas on puolestaan äijien äijä. Ulkonäöllisesti pojasta tulee mieleen penkkiurheilija joka istuu nenä kiinni telkussa ja syö sipsejä ja juo samalla kaljaa. Voisin määritellä Lucaksen sanoilla: laiskimus ja mies jolla on pitkät piuhat. Tosin viime aikoina olen alkanut pyörtämään sanojani. Pieni mies saattaa sittenkin olla todella älykäs ja viisas. Lucas vaan ei halua tehdä turhaa ja hätiköityä työtä. Tälläiselle äkkipikaiselle omistajalle se kyllä välillä tuo harmaita hiuksia. Lucas on ennen kaikkea mukavuuden haluinen, aamulla haluaisi nukkua niin pitkään kun vai voi ("tolppa" joutuu repimään pojan sängyn alta lenkille, minulle Lucas sitä ei tee...) rakastaa lämpöä ja lähellä olemista. Poika on ehdottamasti paras kaveri silloin kun maailma tuntuu liian raskaalta, halittava ja rutistettava persoona. Poika on oman näkemykseni mukaan lauman alimmainen, mutta omasta mielestään Lucas taitaa olla se alfauros. Lucaksen heikkoutena on kaikki naiset, karvoilla ja koolla ei ole väliä kun poika aloittaa flirttailun. Tällöin penkkiurheiljasta kuoriutuu kunnon italialainen ori...

900933.jpg
Duo 2kk.

Duo on porukan nuorin. Duo on sellainen cool-tyyppi, poikatyttö joka on silti varsinainen prinsessa ja bilehile joka rakastaa huomion keskipisteenä olemista (jo pentuna kiljui yksinään keittössä kun halusi, että joku menee katsomaan häntä...) ja itsensä kuvaamista. Ulkoiselta olemukseltaan Duo on bodari joka rakastaa kuntoilua ja itsensä rääkkäämistä. Duo on Bellaan verrattuna varsin ilmeetön ja persoonaton. Duolla on aina sama cool-ilme eikä ilme värähdä missään asiassa suuntaan eikä toiseen. Duo on porukasta se joka rakastaa eniten tekemistä ja toimintaa. Pennusta asti Duo on aina ollut se joka keksii kaikki jekut ja saa kaikki muut koirat siihen hulluuteen mukaan. Rasavilli Duo on aina ollut ja varmasti tulee aina olemaankin. Pentuna ehdin jo ajatella, että jos tuon koiran saan pidettyä elävien kirjoissa 2-vuotiaaksi asti se on jo hyvin. Pentuna mentiin porttien välistä, aikuisena aloitettiin hyppääminen ja mitä nuori edellä sitä Bella perässä. Lenkillä Duo on se joka haluaa leikkiä ja juosta. Duon mielestä kaikki hyvät painiottelut varsin hupaisaa toimintaa. Aikuistuminen taitaa ainoastaan jäädä haaveeksi tämän koiran osalta... Kovan olemuksen alla on kuitenkin hellyyttä rakastava neiti. Duo rakastaa keinutuolissa heilumista sekä sylissä olemista.

900959.jpg
Duo ja tossu sekä isoveli valvoo.

Moni koirattomista ihmisistä yleensä kysyy kuka noista on rakkain ja ihanin?. Siihen en valitettavasti osaa vastata, kaikki on niin omia persoonia ja rakkaita sellaisia. Jonain päivänä joku piirre ärsyttää kun taas toisena päivänä sitä rakastaa. Ketään näistä en vaihtaisi enkä antaisi pois. On ne vaan niin rakkaita vaikka hetkittäin hermo meneekin.

Tälläisiä asioita tuli tänään pohdittua kun ajelin takaisin Forssaan 4_1_107.gif