Tänään jätettiin agilityt väliin kun Silja on kipeänä (pikaista paranemista sinne suuntaan tätäkin kautta mikäli luet blogia...) No enpä sinne olisi mennyt kuin Bellan kanssa kun Duo on vielä saikulla. Bella sai pienen loman agista joka tekee aina hyvää varsinkin Beelle.

Illalla oli Anun viimeiset tokoilut ennen lauantain piirinmestaruuksia. Treenit voin parhaiten kuvailla sanalla: hohhoijaa... 4_13_13.gifEnsin otettiin paikalla makuuta ja tungin Lucaksen Oonan ja Noomin väliin se sujui ihan hyvin kahteenkin otteeseen. Sitten halusin pientä häiriötä joten Anu kutsui Noomin kesken paikalla makuun luokseen. No pieni mies lähti kuin ammuttu luokseni. Pienet torut ja uudelleen pienemmällä matkalla. Se sujui hyvin ja poika pysyi paikallaan vaikka Noomi kutsuttiin luokse.

Sen jälkeen näytettiin Anulle meidän osaamiset... Seuraaminen hihnassa hyvää, ei moittimista. Ilman hihnaa alussa hyvää, mutta käännökset saisi tulla nopeammin "nuolemalla". Nyt palkkauksia namilla kädellä vetäen. Sen jälkeen koitettiin liikkeestä maahan menoa. Samalla hetkellä kun käskytin pojan maahan kiihdytti auto hurjaa vauhtia ohitse. Poika kuitenkin meni maahan vaikka tuskin edes kuuli ääntäni.
Sitten oli luoksetulo... Se oli pohjanoteeraus. Poika on viime aikoina alkanut jättämään "väliä" (pitäisi tulla tänne käskyllä suoraan vierelle) ei tule ihan kunnolla perusasentoon. Ongelmia on myöskin tuottanut se, että kun otan lyhyeltä matkalta on ok. Kun kokeilen pitkällä matkalla halutessani vauhtia heitän lelun enkä vaadi perusasentoa. Sitten kun otan kilpailunomaisesti pitkällä matkalla jättää tuon "välin" perusasentoon.

Takaisin siis tämänpäiväiseen luoksetuloon... Jätin koiran ja sanoin paikka. Koira todellakin pysyi paikalla sillä kun kutsuin: tänne! ei Lucas lähtenyt minnekkään... Sama toisen kerran paikka sanalla ja sama juttu... Tässä vaiheessa sain Anulta satikutia, en saisi käyttää paikka sanaa luoksetulossa. Se on ehdoton paikka ja koira ei liiku. Näin näyttää siis pojankin kohdalla olevan. Äijä istui kuin tatti paikallaan. Otin uudelleen ja käskytin ainoastaan istu ja kutsuin luokse. Poika tuli innokkaasti, mutta jätti pienen "välin" perusasentoon. ARGH! vielä on 3 päivää aikaa hinkata liike kuntoon... Sitten otettiin liikkeestä seisomista joka onnistui ihan hyvin. Loppu ajasta otin vielä noudon joka meni mainiosti! 4_1_107.gif Sitten vaan reuhuttiin kentällä ja pidettiin hauskaa yhdessä. Täytyy myöntää, että lauantain tokoilut hieman ahistaa... Osataan niin paljon kehnommin kuin viime kerralla.

Asiasta kukkaruukkuun. Olen aina inhonnut ns. flexi ihmisiä ja varsinkin niitä jotka tulevat vastaan lenkillä 8m narun kanssa ja koira painaa puolelta toiselle. Itse en moista kapistusta ole liiemmin koskaan käyttänyt. Tosin viikonloppuna koin kapistuksen olevan hyödyllinen. Kaivoin Jasu vainaan vanhat flexit esille ("tolppa" oli ennen flexitolppa). Laitoin 8m flexin Duolle ja mentiin lenkille. Se oli tässä ravilenkityksessä oiva kapistus!. Duo meni koko ajan edellä ja ravasi eikä minun tarvinnut juosta kieli vyön alla (laiska minä, en halua joka lenkillä hikeä ylle). Tänään kokeilin ekaa kertaa tyttöjen kanssa yhdessä ravilenkkiä 5m flexin kanssa. Se oli liian lyhyt sain juosta kovaa vauhtia Duon perässä tai sitten ei jaksanut kunnolla keskittyä raviin kun Bella oli mukana.

Illallla oli uusi kokeilu jossa totesin muutaman lisäkäden olevan tarpeeseen. Koska en todellakaan vie Duoa erikseen kaikilla lenkeillä ainoastaan pitkän päivälenkin (yksinkertaisesti aika ei siihen riitä). Aamu ja iltakävelyt mennään koko revohkan kanssa. Lucaksen tokoilun jälkeen kokeilin uutta keinoa. Laitoin Bellan & Lucaksen tavallisiin 2m hihnoihin ja Duon 8m fleksiin. Eipä olla ikinä menty näin nopeasti iltapissaa!. Lucas käveli kuin höyryjuna kun Duo meni edellä. Bella ei tällä menetelmällä osannut kulkea ollenkaan. Olisi halunnut päästä Duon vierelle. Hihnat oli koko ajan solmussa. Kaiken lisäksi Duoa sai koko ajan komentaa raville kun olimme liian hitaita. Hankin kohta hevosten liinat ja alan juoksuttamaan pihalla ympyrää 4_1_106.gif