Tänään on ollut käytännössä ihan turha päivä. Eilen olin suunnitellut kaiken näköistä pientä puuhastelua jota voisin tehdä koirien kanssa pihalla. Kaikki meni kuitenkin ihan mönkään kun vettä tihrusteli koko päivän. Tyydyin treenamaan merkkiä ja ruutua sisällä. Mikä oli varsin mielenkiintoista 4_1_107.gif Duo kävi sen verran kuumana, että laittoi matot ruttuun moneen kertaan. Olen onnellisesti unohtanut kummoinen se oikeasti on. Pikku hiljaa näyttää siltä, että vanha kunnon Extreme Duudson on palannut. Pelkästä sivulletulosta Duo jo röhähteli sekä tarttui lahkeesta kiinni... Pientä turhautuneisuutta on siis havaittavissa, vaikka joka päivä se on saanut aivojumppaa ja liikuntaa. Tosin vapaana kaahailu on ollut boikotissa useamman viikon. Lucaksen kanssa piilottelin tikkua sisällä ja poika oli jälleen kamalan reipas sekä fiksu!.

Kaapin uumenista löysin Jasu vainaan vanhan aktiivilelun. Kumisen kuution jossa yhdessä sivustassa on pieni namu reikä. Jasu oli aivan haka kaikissa aktiivilaudoissa ja palloissa. Kauaa ei nokka kolissut kun corgi suoritti tehtävää. Varsinkin aktiivipallon kanssa Jasu lukitsi itsensä monesti eri huoneisiin (pallo meni oven taakse ja lopulta kiinni). Monesti ihmeteltiin missä koira on kun tultiin kotiin. Yleensä se löytyi eteisestä tai makkarista pallonsa kanssa, oli lukinnut itsensä huoneeseen.

Ensimmäisenä tehtävää pääsi ratkaisemaan Lucas. Olen poikaa pitänyt aina hieman yksinkertaisena kaverina. Tässä vaiheessa puran sanani sillä näytin pojalle namien laiton sekä pari kertaa kiepautin kuutiota lattialla jotta poika näki idean. Hetken aikaa meni kun Lucas vipelsi kuution kanssa pitkin olohuonetta. Varsin terävä älyinen koira.

Seuraavana vuoroon pääsi Bella. Bellalta en odottanut sen kummempaa käytöstä sillä Bella oli nuorena varsin ahdistunut kaikista aktiivilaudoista yms. Se ei yksinkertaisesti pystynyt tekemään niitä vaan pissasi allensa... Oli suoranainen ihme kun se ensimmäisen kerran teki itse lautansa. Nykyäänhän Bella rakastaa kaikkien lautojen kanssa häärimistä (meillä on 3 erilaista). Bella yllätti positiivisesti. Se katseli tarkkaan kun demonstroin kuution ideaa. Hetken aikaa Bella mietti ja kävi olohuoneen puolella ja palasi käytävään tekemään tehtävää. Ensin Bella kokeili tassujen avulla raavintaa ja kun kuutio kääntyi ja namunen tipahti Bella sai itseluottamusta ja alkoi pyörittämään kuonollaan kuutiota.

Viimeisenä estraadille pääsi Duo. Tässä vaiheessa totean, että viisaus ja kauneus ei taida mahtua samaan päähän?. Duo ei ymmärtänyt koko juttua yhtään. Kun monta kertaa näytin idean alkoi se lopulta kuumimaan ja leikkimään käteni kanssa... Siinä meidän kansainvälinen muotovalio suoritti älykkyys tehtävää. En tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa... Kädestä pitäen avitin Duoa kuution kanssa ettei koko päivä menisi muutaman namusen saantiin.

Muutaman tunnin päästä otin uusinta kierroksen. Lucas meni kuution kanssa kuin vanha tekijä ja Bellakin rohkaistui todella paljon ja alkoi oikein tosissaan käyttämään kuonoa. Duo-rinsessalle oli ilmeisesti muutaman tunnin tauon aikana lyönyt kipinää ja Duudson älysi käyttää kuonoaan eikä tehnyt enää sammakkohyppyjään...

Tämmönen oli meidän13_3_1.gif