Aamulla käytiin Duon kanssa Leena Piiran vastaanotolle. Aika oli varattu heti klo 8.00 aamulla joten ennen seitsemää pakkasin Duon autoon ja lähdimme ajalemaan kohti Kuninkaantien Eläinklinikkaa.

Perille päästiin sen verran ajoissa, että ehdin hyvin pissattamaan Duon. Alussa hieman juteltiin Duon tämän hetkisestä tilanteesta. Kerroin Duon olevan iloinen ja energinen sekä venyttelee itsensä monta kertaa päivässä. Lisäksi Duo istuu paremmin sekä asettuu seisomaan paremmin (kaikki jalat alla) Duo on aavistuksen verran turhautunut. Koira joka saa normaalisti liikuntaa vapaana 2h päivässä on joutunut viimeiset 2 kk tyytymään hihnassa raviin n. 30 minuutin lenkkeihin kaksi kertaa päivässä. Omasta mielestäni Duon liikunta on parantunut huomattavasti: se ei puolla ja liikkuu koko ajan häntä ylhäällä. Kroppa on aavistuksen vinossa vasemmalle kun Duo ravaa eli käytännössä: leveän eturinnan väliin ei mahdu kahta takajalkaa takaapäin katsottaessa vaan vasen jalka menee "yli".

Alussa katsottiin Duoa seisoltaan ja istualtaan. Duo hieman jännitti joten ihan tarkkaa arviota ei saatu. Lantio oli nyt samassa tasossa sekä kyljet eikä selkäranka ollut enää mutkalla. Duo rentoutui kuitenkin hyvin ja ilmoitti heti katsellaan jos häntä sattui. Rintarangassa oli edelleenkin jäykkyyttä, mutta se oli huomattavasti paremmin liikkuva kuin edellisellä kerralla. Käsittelyn aikana Piira ihmetteli edelleenkin miten pahassa kunnossa Duo oli viimeksi, miten se on voinut tuossa kunnossa mennä agilityä?. Sitä samaa olen pohtinut viimeiset 4-5 viikkoa ja potenut todella huonoa omatuntoa.

Rintarangan jäykkyys johtuu siitä, että Duo on varannut kaiken painonsa etupäähän. Normaali koiralla 60% painosta on edessä ja 40% takana. Duon on pikku hiljaa korjannut liikeradat siten, kaikki paino on ollut edessä joka sitä kautta aiheutti selän nousemisen. Itu tähän totesikin hyvin kottikärry ilmiön 4_1_3.gif Liikaa painoa edessä niin perä nousee...

Piira antoi meille luvan palata pikku hiljaa agin pariin. Aikamme keskustelua tulimme siihen tulokseen, että aloitamme agin vasta seuraavan käynnin jälkeen. Duolla kun ei ole agilityssä mallia: pikku hiljaa vaan kaikki mennään täysiä. Tosin puhuimme, että hieman voin ottaa esteitä esim. ilman rimoja ja pieniä kuvioita. Tässä vaiheessa on aivan sama pidetäänkö taukoa vielä 3,5 viikkoa kun sitä on jo 2 kuukautta takana. En halua mitään takapakkia kuntoutukseen. Helpotuksena saatiin myöskin lupa pitää koiraa vapaana lenkillä eli 20 minuuttia ravia hihnassa jonka jälkeen 15 minuuttia vapaana ja 20 minuuttia ravia hihnassa. Näillä aloitetaan 2-3 kertaa viikossa ja seurataan koiran kuntoa. Lisäksi saimme muutamat jumppaohjeet joilla aktivoidaan painoa takapäähän sekä kylkien venytys ohjeet.

Täytyy sanoa, että olo on aika helpottunut... Olen viimeisen kuukauden ollut mieli maassa ja pelännyt koko ajan pahinta. Nyt näyttää jo hyvältä 4_1_10v.gif Piira totesi myöskin, että ehkä Duo on suojannut elimistöään eikä astutukset ole sen vuoksi onnistunut. Tuossa tilassa kohtu ei olisi millään pystynyt laajemaan joten Duo olisi oletettavasti "luonut" pentunsa mikäli niitä olisi ollut. Fiksu selitys sekin.

Käynnin päätteeksi varasin kaikille kolmelle koiralle peräkkäisen ajan tammikuuhun...