Tiistain tohinoissa unohdin vallan mainita maanantain treenit. Bellan kanssa treenit menivät jälleen (kerran) todella hyvin. Vauhti ilmiö on säilynyt jo kuukauden ajan 4_13_6.gif Voiko olla, että koira alkaa nyt vasta syttymään lajiin vai onko BoT-takki tehnyt ihmeitä?. Bella on jännittäjä tyyppiä joten en yhtään ihmettele jos jumiakin olisi tavallista enemmän ja takki on sitten niihin auttanut. Mene ja tiedä, mutta pitänee seurata tilannetta. Joka tapauksessa vauhti on enemmän toivottu ilmiö.

Siljan treeneissä oli jälleen mukavia ja haastellisia kuvioita. En tiedä tekikö viime viikon tauko jälleen sen, että oma meno oli todella kankeata aluksi vai johtuiko se viikonlopusta joka oli hmm... sanoisinko railakas 4_1_107.gif Suurempia ongelmia ei ollut kunhan ohjaaja muisti tehdä valssit oikeissa kohdissa. Ylläriksi Bella irtosi todella hyvin puomin alla olevaan suoraan putkeen ja suoritti sen jälkeen itsenäisesti hypyn vaikka minä olin puomin toisella puolella. Jos ongelmia pitää sanoa niin suurin oli oma kiirehtiminen puomin alastulolla. Joka himskutin kerta Siljan mukaan juoksin kilpaa koiran kanssa alastulolle ja Bella otti sen nippanappa. Kun menin rauhallisesti ilman kiirettä Bella otti kontakti hyvin. Mikä ihme siinä on, että puomin lopussa minun pitää alkaa aina kiihdyttämään ja pohtimaan: aikaa menee, aikaa menee... Argh!.

Duo pääsi maanantaina ottamaan puomin ja putken. Silloin en vielä odottanut seuraavalta päivältä niin positiivisia uutisia joten en uskaltanut ottaa enempää esteitä. Duo pääsi menemään puomin 3 kuukauden tauon jälkeen ja täytyy sanoa, että meno oli aikamoista 4_12_4.gif Aluksi pohdin uskallanko päästää koiraa vapaaksi vaan otetaanko este ensin hihnassa. Päästin kuitenkin Duon vapaaksi. En aluksi uskaltanut edes ohjata koiraa puomille koska pelkäsin sen käyvän liikaa kierroksilla. Sen seurauksena Duo alkoi roikkumaan käsissä... Kun lopulta päästiin puomille asti Duo kiihdytti ihan kamalaa vauhtia ja minä karjun perässä: jumaliste nyt rauhallisesti!. Duo teki eriskummallisia loikkauksia: se hyppäsi tasanteen jälkeen (mentäessä alastulokontaktille) tasaloikkia 4_1_101.gif Se oli kieltämättä aika huvittavan näköistä... Kontaktilla pysähtyi ja otti 2 on/off asennon kaikkien oppien mukaan. Sen jälkeen Duo pääsi putkeen ja voi jumakekkulis millä vauhdilla se meni sinne... Putki vain heilahti ja Duo meni suurinpiirtein vaakatasossa putkessa... Sama toiseen suuntaan ja tällä kertaa puomi mentiin jo hieman rauhallisemmin tosin kontakti ei ollut ihan nappi: pysähtyi mutta asento ei ollut mielestäni tarpeeksi hyvä. Pitänee hetken aikaa pitää namialustaa puomilla ja sitten siirtyä satunnaiseen palkkailuun kädestä sekä/tai alustalta.

Tänään käveltiin pieni kävely Sortohaassa. Tulin myöhään eilen illalla kotiin ja tänään sekä viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä lopputyötä ja lukea tentteihin... En taaskaan päästänyt koiria heti vapaaksi vaan käveltiin ensin hihnassa 15 minuuttia koska Lucas oli mukana niin meno oli välillä aika tahmeaa. Kaikki kolme sai juosta vapaana yhdessä monen kuukauden tauon jälkeen. Se sujui yllättävän hyvin. Kaikki koirat menivät kauniisti ravilla. Tosin välillä saivat juoksukohtauksia, mutta ihan kamalan hulluksi meno ei mennyt missään vaiheessa. Tosin koko vapaana olon ajan pidin Duoa silmällä. Välillä tuntui, että silmät saisi olla myös selässä sillä heti kun silmä vältti se pääsi kevyesti taklaamaan Bellan ja toisen kerran lenkin lopussa. Minä parhaani mukaan yritin välttää ko. tilanteet. Duosta kyllä huomasi lenkillä, että se on todellakin kunnossa. Koko ajan se olisi halunnut juosta ja koheltaa. Onneksi kukaan ei lähtenyt siihen mukaan vaan Duo paineli yksinään omia spurttejaan...

Loppulenkistä nousi oma verenpaine sen verran, että kuvittelin jo ohimoiden valtimoiden räjähtävän. Vapaana olon jälkeen laitoin koirat kiinni ja saman tein Duo aloitti sen riekkumisen: roikkui hihassa, lahkeessa, hanskassa ja hihnassa. En saanut koiraa rauhottumaan millään, annoin oman hanskani Duolle ja se kantoi sitä kauniisti hetken aikaa. Kun Duo oli rauhoittunut aloitti Lucas (!) saman riekkumisen tosin pojan kohdalla en voinut kuin hymyillä se oli niin hauskan näköinen kun se roikkui hihnassa. Tämän seurauksena Duo innostui uudelleen ja minulla oli hetken kuluttua kaksi riekkuvaa koiraa hihnassa... Bella sitten toimi varmuuden vuoksi erotuomarina ja haukkui jalkojeni takana kuin mikäkin pystykorva. Great!, yleinen hullutuskohtaus keskellä kirkasta päivää. Onneksi kukaan muu ei ollut vesisateessa liikkeellä, mutta rivareiden asukkaat saattoivat hieman ihmetellä sitä mekkalaa kävelytiellä... Ihanaa omistaa koiria! 4_1_5.gif