Aamulla käytiin kolmannen kerran Leena Piiran vastaanotolla Halikossa. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: Duosta ei löytynyt mitään vikaa 23_30_104.gif Lantio, kyljet (lähinnä vasen kylki oli ongelmallinen) ja lavat olivat täysin "lukottomia", kroppa antoi hyvin periksi ja Duo oikoi koko ajan itseään. Ensimmäistä kertaa Duo oli todella rentoutunut koko käsittelyn ajan, silmät vaan lurpsuivat onnellisen näköisenä. Olo on kirjaimellisesti kuin voittajalle. Viimeiset 3 kuukautta on ollut painajaisunen kaltaista ja tästä hetkestä en ole uskaltanut edes uneksia. Muutama kuukausi sitten heitin mielessäni hyvästit kaikelle harrastamiselle ja olin aivan masentunut.

Piira antoi meille täyden luvan harrastaa agilityä (antoi luvan harrastaa kevyesti jo viime kerralla, mutta minä itse halusin lykätä aloittamista. Halusin saada koiran kokonaan kuntoon). Tosin liitäminen tulee aloittaa pikku hiljaa eikä kerta rytinällä heti koko rataa. Aloitamme matalilla hypyillä ja pienillä sarjoilla joiden lukumäärää pikku hiljaa lisätään.

Vaikka koko syksy on ollut todella raskas, olen tämän "episodin" kuluessa oppinut todella paljon itsestäni, Duosta ja koirien käyttäytymisestä. Olen myöskin ottanut tästä sen verran "vaariin" että aijon harrastaa ravilenkitystä jatkossa 2-3 kertaa viikossa ja pyhitän koirille myöskin niitä lepopäiviä. Lisäksi en enää ikinä päästä koiria vapaaksi heti lenkille lähtiessä vaan vasta lämmittelyn jälkeen. Myöskin lämmittelyn ja jäähdytyksen tulen jatkossa hoitamaan vielä paremmin kuin ennen. Ehkä se kuitenkin on niin, että kaikki mikä ei tapa vahvistaa. Ainakin oma henkinen puoli on saanut syksyn aikana rautaisen annoksen lisää itseluottamusta.

Puhuimme myöskin jatkohoidosta. Tulen tästä lähtien käymään Piiralla säännöllisesti. Lihashuollosta pystyn käytännössä huolehtimaan itse: lämmittely, jäähdytys, palautuslenkit ja kylkien venyttelyt sekä unohtamatta BoT-takkia (sekä vahdin ettei Duo kohella liikaa). Joten toistaiseksi jätän hieronnat ja käymme ainoastaan osteopaatilla.

Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat olleet hengessä mukana ja lueneet uskoa. Kiitos! 4_17_4.gif