Tämän vuoden viimeiset liitelyt tehtiin tuttuun tapaan Siljan johdolla. Duo jatkoi minikokoisena olemista ja näillä näkymin ensi vuonna kasvatamme koiran jälleen medimittoihin. Treenit oli ihan U_S_K_O_M_A_T_T_O_M_A_T!. Olen niin onnellinen noista partasuista, että leijuin kuin hattivatti taivaalla 7_2_100.gif

Molemmilla radoilla oli putkiansoja sekä kierrätyksiä sekä kepeille lähetyksiä. Bella oli jälleen niin varma oma itsensä ja se vauhti!. Se on oikeasti pysynyt lokakuun alusta asti. Edelleenkään en ole keksinyt mitään erikoisempaa syytä moiseen. Silja totesikin, että jos nyt kellottaisi aikoja olisi ne huomattavasti parempia kuin viime syksynä. Bellan erityinen taito on se kuuntelu radalla. Se menee juuri sinne minne kroppa näyttää ja se muuttaa kohteen heti mikäli oma kroppani lähteekin ohjaamaan eri suuntaan. Tosin tällä asialla on ne huonotkin puolensa, mutta ennen kaikkea jos Bella on lukinnut seuraavan esteen esim. putken pystyn sen pienellä vartalon liikkeellä vielä kääntämään hypylle. Tässä vaiheessa Duo olisi juossut jo kymmenen kertaa putkea edestakaisin... Molemmilla radoilla ei tullut yhtäkään virhettä eikä tämä tarkoita sitä, että meillä olisi liian helpot radat. Tänään vaan kaikki luisti paremmin kuin hyvin!.

Duo sen sijaan oli vauhtikello kaulassaan. Se kävi ihan kamalilla kierroksilla. Oli päättänyt maistaa pihalla Tolpan takkia hihansuusta.. Duo oli hmm... hieman vihainen kun Bella pääsi ensin menemään. Joka kerta se hihnasta päästyään juoksi suoraan u-putkeen... Hassu koira, siitä näkee kuinka se on oikeasti kaivannut sitä menoa ja meininkiä. Oma ohjaus oli tänään todella rentoa, vaikka ääni on poissa, nenä vuotaa ja yskittää. Olo ei ole hehkein, mutta ehkä tarvitsen extreme olosuhteet?. Tähän kun lisätään Duon kuumeneminen niin se vaatii ohjaajalta todellakin lisähaasteita. Tällä kertaa Duo ei tarttunut kuin kerran olkavarren hihaan, mutta se oli niin kuuma että roikkui hihnassa koko matkan kun mentiin ensimmäisen esteen taakse. Ekaa kertaa tehtiin molemmilla kerroilla koko rata eli n. 12 estettä. Tosin en ottanut toistoja, mutta ei Duo olisi niitä tarvinnutkaan koska se oli niin superi 4_1_5.gif Se tykitti aivan älytöntä vauhtia ja ihan minimaalisilla kaarroksilla!. Ensimmäistä kertaa otettiin keinu 4 kuukauteen ja se oli ihan älyttömän vauhdikas. Himmailu on todellakin johtunut jumittuneesta lantiosta ja lavoista. Tällä kertaa keppikulmatkin menivät kuin rasvattu ja Duo ampui todella kovalla vauhdilla oikein keppien sisälle. Ainoastaan etäisyyttä tulee harjoitella sillä ekalla kerralla menin lähellä ja toisella kerralla n. 2 metrin etäisyydellä ja Duo jätti vikan välin pujottelematta kun ennakoin liikaa. Tosin jos olisin ollut viisaampi olisin kasvattanut etäisyyttä pikku hiljaa... Koirahan ei ole 4 kuukauteen keppejä ottanut kuin muutaman kerran. En kuitenkaan prässänyt Duoa enempää kepeillä sillä vauhti oli niin hyvä.

Molemmat koirat toimivat kuin unelma ja ennenkaikkea pienillä kaarroksilla. En ole nähnyt varmaan ikinä, että Duo kääntyisi niin hyvin ja siinä tilassa!. Silja totesikin, etttä mielenkiintoista mitä tapahtuu kun esteet nostetaan medikorkeudelle. Nyt me ollaan vallan menty niillä 30cm korkeuksilla. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna.

Kiitos ihan älyttömästi kuluneesta vuodesta maailman parhaalle koutsille! 4_1_204.gif