Viikonloppuna olisi pitänyt olla B-maajoukkueen leiri jonne olisimme Bellan kanssa päässeet taitojamme näyttämään. Valitettavasti muutama viikko sitten sain tiedon yllättävästä  menosta (ei mikään kiva "juhla") joten emme päässeet Ouluun leireilemään.

Piiran käsittelyn jälkeen varsinkin Bella on selvästi ollut kipeä. Se oli koko viikonlopun ajan vaisun oloinen eikä oikein ruokakaan maistunut. Tosin herkut olisivat uponneet... Positiivisinta on, että Bellan henki ei haise enää yhtään pahalle!. Ennen torstaita suusta tuli aina välillä pahanhajuisia henkäyksiä (ollaan jo muutaman kuukauden ajan annettu plaque off animalia jokaiselle koiralle). En tiedä auttoiko käsittely sen verran, että Bella alkoi pureskelemaan oikealla puolella enemmän?.

Eilen ei oltu edes treeneissä vaan ne peruttiin kokonaan. Meillä oli syynä suu tulehdus jonka vuoksi molemmilla tytöillä on 10 päivän antibiootti kuuri. Siinä meni sitten 10.02. Turun agikisat sivusuun varoajan vuoksi Dismay

Keskiviikkona meinasin saada kirjaimellisesti paskahalvauksen. Sain jostain kumman syystä päähäni katsoa ennen nukkumaan menoa kaikkien koirien suuhun. Bella ok, Lucas ok ja Duon kohdalla iski kylmä hiki. Duon ikenet ylhäältä oli aivan tomaatin punaiset!, ne oli aivan järkyttävät. Heti iski huono omatunto sillä en ollut suuta katsonut hetkeen. Hätäisesti soitin puoli kaksitoista Anulle ja kyselin minkä väriset nämä ikenet kuuluisi oikein olla ja mikä ihme on aiheuttanut tuollaisen reaktion!. Minullahan ei ole omassa asunnossa vielä nettiä joten en päässyt edes googlesta katsomaan.

Ensimmäiseksi tuli mieleen Frolic joka sisältää viljaa. Tosin Duo on saanut niitä koko pienen elämänsä ajan eikä mitään oireita ole tullut. Duohan sai tammikuussa 2005 allergisen reaktion Keron kuivaruosta. Olin tyhmänä sekoittanut sitä nutron sekaan, Duo sai rakkuloita nenän päähän ja taipeisiin ihottumaa.  Silloinkin saatiin antibiootti kuuri ja oireet lähtivät pois. Syytä ei koskaan tiedetty, oliko se väriaine vai vilja eli vehnä?.  Huonosti nukutun yön jälkeen katsoin uudelleen aamulla suuhun ja se oli ihan normaalin vaaleanpunaista. Yksi pieni punainen pilkku löytyi etuhampaiden ikenestä. Torstaina laitoin "pannaan" myöskin dentastickit jotka sisältävät viljaa. Tosin tikkujen kohdalla mietin eniten mekaanista hankausta. Tosin soitin Outille ja kyselin hieman neuvoa sekä lopulta soitin eläinlääkärille.

Torstai-iltana huomasin Bellankin suun hieman punoitavan. No ei mikään ihme kun Duo & Bella ovat kokoajan toistensa suussa (Duo nuolee ja mielistelee Bellaa) Perjantaina Duon ikenet punoitti ulkolenkin jälkeen jolloin soitin eläinlääkärille ja hän soitti puhelinmääräyksen apteekkiin. 10 päivän antibiootti kuuri molemmille likoille. Syytä en edelleenkään osannut yhdistää. Viikonloppuna puhuin asiasta naapurin Johannalle ja hän epäili heti lunta. No kun aloin asiaa tarkemmin seuraamaan niin huomasin saman. Ennen lenkkiä ei ollut mitään punaa, lenkin aikana Duo syö kuin imuri lunta ja sisälle tullessa ikenet olivat jälleen paikoitellen punaiset!.  Oletettavasti lumensyönti aiheuttaa ainakin Duolle punaiset ikenet?. Toisaalta ei tuo ole mikään ihme sillä eihän se lumi puhdasta ole sisältää kaikenlaista saastetta ja suolaa. En ole vielä keksinyt miten sen lumen syönnin saan lopetettua? ostanko kuonokopan vai mitä? Hmm 2 Pitänee nyt vaan seurata tilannetta....