Viime vuosi oli surkuhupaisin vuosi mitä olen koskaan kokenut koiraharrastusten parissa. Lunta tuli tupaan niin paljon että loppu vaiheessa aloin jo pohtimaan koko harrastamisen lopettamista. Luulen, että moni heikompi olisi voinut sen jo tehdäkkin. Minä olen kuitenkin sitkeä ja periksiantamaton tai sitten todella tyhmä sillä tänä vuonna tulemme entistä vahvempana takaisin.

Kuluneena vuonna opin itsestäni paljon uutta. Miksi minulla on koiria? harrastamisen vuoksi? vai pelkästään ystävänä?. Monta vuotta ollaan menty näyttelystä näyttelyyn ja agikisoista toisiin. En edes pystynyt kuvittelemaan etten kisaisi jos viikonloppu oli vapaana ilman koiraharrastusta se oli aivan kamalaa. Viime vuonna sain muistutuksen tähän asiaan ja arvot menivät uusiksi. Olen ollut kohta 3 kuukautta kisaamatta Bellan kanssa ja 5 kuukautta kisaamatta Duon kanssa. Edellisestä näyttelystäkin on aikaa jo yli puoli vuotta... ja mielestäni tämä on ihan mukavaa.

Mikä teki vuodesta niin surullisen?. Duon epäonnistuneet astutukset joiden vuoksi vietettiin taukoa 3 kuukautta. Loppu vuodesta kävi ilmi mikä saattoi olla kaiken takana: jumittumat. Jumittumien vuoksi vietimme elo-joulukuun totaali taukoa. Duon vietti siis 7 kuukautta taukoa viime vuotena. Tulokset ennen taukoa olivat ailahtelevaisia mikä kuvasti myöskin koiran tilaa. Paljon hyllyjä ja vitosia. Muutamia nollia ja kakkossijoja...

Lucas oli murheen kryyni tassujen nuolemisten ja ontumisten vuoksi sekä vesihäntä vaivasi muutamaan otteeseen. Käytännössä poika vietti hiljaiseloa koko vuoden. Apua saatiin marraskuusssa jolloin kävi ilmi ettei poika ole vieläkään kunnossa toukokuussa 2006 tapahtuneesta amstaffin hyökkäyksestä.

Lauman tervein oli Bella (kop, kop, kop) jota vaivasi ainoastaan pissankarkuilut jotka toistuivat välillä useita kertoja kuukaudessa ja joskus saattoi olla myöskin "puhtaita" kausia. Bella joutui kärsimään aika paljon Duon sairaslomasta sillä oma motivaationi oli aivan nollassa joten Bella vietti Duon kanssa agitaukoa. Bella ilahdutti olemalla SM-kilpailuissa SM-11 sekä keräämällä jo lokakuussa karsintanollat kokoon SM-kilpailuihin Varkauteen.

Katselin tänään blogista itselleni asettamiani odotuksia vuodelle 2007 (kirjoitettu 02.01.07)

  • Bella: agility: Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2007, saada tulos SM-kisoista. Lisää varmuutta suorituksiin.
  • Duo: agility: Ava-aika umpeutuu huhtikuussa 2007. Tavoitteena saada ainakin yksi luokkavoitto -> Suomen Agilityvalioksi. Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2007 (+tulos). Lisää varmuutta suorituksiin ja jättää liika varmistelu pois, kaarrokset minimiin. Näyttelyt: muutama näyttely kotimaassa ja jonnekkin ulkomaille näyttelyyn (Norja?)
  • Lucas: agility: alamme jälleen treenaamaan ilman tavoiteita. Näyttely: mahdollisesti muutama näyttely kotimaassa tai ulkomailla. Toko: tavoitteena päästä kisaamaan alo-luokkaan.

Kaikki tavoiteet eivät tänä vuonna täyttyneet. Bellan osalta vuosi oli ehkä parempi kuin edellisvuonna. Se varmuus ja tasapaino oli parasta mitä meillä oli pitkään aikaan tapahtunut. Lucas pääsi tokokisoihin, mutta näyttelyt & agit jäivät väliin koiran fyysisen kunnon vuoksi. Suurin musta aukko oli Duo jonka kilpailukausi jäi kuluneella vuodella todella lyhyeksi ja kun ottaa huomioon koiran fyysisen tilanteen elokuussa on suorastaan ihme, että saimme edes sellaisia tuloksia aikaiseksi mitä saimme. Bella pääsi SM-kilpailuihin 3. kerran ja Duo 1. kerran. Molemmat olisivat päässeet MM-karsintoihin, mutta jätimme ne väliin.

Kilpailutulokset tiivistettynä vuonna 2007:

  • Bella: agility: yhteensä 25 virallista kisaa joista 13 nolla tulosta ja ainoastaan 3 hylkäystä. Palkintosijoja  6 ( 2. x4 ja 3. x2). Osallistumisoikeus SM- & MM-karsintoihin 2007. SM-kilpailuissa SM-11 (sij. 11/127.) Etelä-Hämeen Piirinmestaruuskisoissa sij. 2 ja joukkueessa sij. 1. Lunasti lokakuussa oikeuden SM-kilpailuihin 2008.
  • Duo: agility: yhteensä 22 virallista kisaa joista 5 nolla tulosta ja hylkäyksiä 10. Palkintosijoja 5  (2 x4 ja 3. x1). Osallitumisoikeus SM- ja MM-karsintoihin. Näyttelyt: 2 näyttelyä joista ROP ja PN-3. Palkittiin huhtikuussa vuoden 2006 näyttely kromfohrländer kisassa parhaaksi nartuksi (vuoden VSP)
  • Lucas: agility: kilpaili toukokuussa yhden startin Janakkalassa, vesihäntä hieman vaivasi radalla. Hyppyradalta tuli nolla ja hieman yliaikaa. Toko: Kilpaili alokkaassa kaksi kilpailua joista tuli 1-tulos sekä 3-tulos. Kärsi koko vuoden tassuvaivoista.
Kilpailu tavoiteet vuodelle 2008:

  • Bella: agility: Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2007 (SM-kisa nollat on jo täynnä) Tuloksen saaminen SM-kilpailuista. Siirtää vauhti treeneistä myös kisoihin. Ulkomaille agikisoihin?
  • Duo: agility: Löytää pitkän tauon jälkeen kisavire ja aloittaa kisaamisen. Tavoitteena onnistuneet suoritukset ja hyvä mieli.  Lisää varmuutta suorituksiin ja jättää liika varmistelu pois, kaarrokset minimiin. Ulkomaille agikisoihin? Näyttelyt: muutama näyttely kotimaassa ja ulkomaille näyttelyyn?
  • Lucas: Saada kaikki jumittumat pois pojasta ja sen jälkeen alamme miettimään harrastamista/kilpailemista.