Koirat on maanantain jälkeen ollut ihan hassuja varsinkin Duo on ollut taas sellainen hyppyvieteri. En tiedä tekikö Piiran käsittely niin gutaa että nykyään loikitaan ja pompitaan taas kuin kenguru konsonaan. Lisäksi se on taas ottanut tavakseen kantaa lapasta suussa Ignoring You Riekkuminen hihnassa alkaa yleensä loppu lenkistä. Duo hyppii ja pomppii sekä yrittää ottaa lapasta kädestä väkisin. Mikään komento ei auta vaan se jatkaa sitä hulluutta. Lopulta jos se ei saa haluamaansa niin se alkaa kiskomaan Lucasta ja Bellaa hihnasta. Tästä vasta sekavyyhti tulee kun kolmen koiran hihnat on hetken kuluttua ihan sekaisin... Kaikki rauhoittuu jos se saa sen lapasen suuhunsa. Sitten se kävelee kauniisti kotiin asti kinnas suussa. Juu kyllä minä tiedän että palkkaan tuon riekkumisen joka kerta sillä lapaselle mutta ei jaksa aina nipottaa. Lisäksi Duo on jo toinen koirani joka on tälläinen lapasenkantaja. Jasu vainaa halusi aina lapasen tai hihnansa loppulenkistä kannettavaksi.

Pienestä asiasta koirat tulee onnelliseksi. Tänään menin ensimmäistä kertaa kouluttamaan koiria yksitellen pihalle. Joka iltahan me jotain puuhastellaan mutta se on aika usein sisällä varsinkin talvella. Bella pääsi ensin ja se oli niin täpinöissään. Otettiin takamagneetilla kaukokäskyjä, ruutua sekä seuraamista ja lopuksi puiden kiertoa. Bella oli niin reipas ja hieno koira. Kaukokäskyt eivät menneet ihan kaikkien oppien mukaan mutta pääasia on että Beltsillä on kivaa. Seuraavana vuoroon tuli Lucas. Lucaksen kanssa otettiin noutoa ja se sujui hyvin sekä tikkua (tunnari) sitä pitäisi pikku hiljaa alkaa vaikeuttamaan asteittain sillä Lucas hakee hyvin. Toivottavasti saataisiin tähän neuvoja muutaman viikon päästä Lentsulta. Lisäksi otettiin luoksetuloa ja ruutua jotka meni hyvin. Seuraaminen tehtii pätkissä ja paras viretason nostattaja oli ehdottomasti pallo. Olen vaan jotenkin niin kökkäri tuon seuraamisen kanssa. Pitäisi varmaan harjoitella ensin ilman koiraa ja sitten vasta koiran kanssa. Seuraamisesta tulee Lucakselle niin pian ihan tylsää ja pakollista. Jotenkin se vire pitäisi saada säilytettyä mutta en tiedä miten Very Confused Kohta kiinnitän sen nakin kaulaani niin kuin jossain tokopalstalla oli annettu vinkiksi Too Funny Duo pääsi viimeisenä ja se oli ihan höyryissä. Ruudusta se kuumeni niin paljon että näykki käsille, samoin kaukkareissa (takamagneetti) Duo kuumi ihan hirveästi. Duo ottaa vielä enemmän kierroksia jos kupissa on odottamassa se nami ja se tietää sen. Viikonloppuna voisi kokeilla mitä tapahtuu leluhiirellä?. Seuraaminen meni sentään jo paremmin sekä kierrot.

Pienen koulutussession jälkeen minua seurasi kuusi välkkyvän iloista silmää jokaisella askeleella mitä tein sisällä. Ulkokausi on siis aloitettu, vielä kun loput lumet sulaa  voi  Lucaksen kanssa aloittaa paikallamakuut pihalla.