Sunnuntaina käväistiin agirodussa. Kello soi mukavasti puoli viisi aamulla ja auton nokka lähti kohti Ylöjärveä hieman ennen puoli kuusi. Tässä vaiheessa tunsin itseni lievästi hulluksi, mutta...  Alunperin ainoastaan Duon piti startata Pösön jälkeläisistä tehdyssä joukkueessa, mutta valitettavasti joukkue ei päässyt starttaamaan. Sen sijaan Bella pääsi varakoiran paikalta Kromlins Dynamiitti joukkueeseen. 

Tänä vuonna rataantutustumiset oli kaikilla yhtä aikaa joten saimme olla kisapaikalla jo klo 7.30. Oltiin Tolpan kanssa hyvissä ajoin, ehdin jopa hieman kasaamaan tavaroita pystyyn ennen tutustumista. Medien kilpailevien tuomarina oli Tiia Vitikainen joka oli suunnitellut varsin mukavan oloisen radan, ei mikään kamalan vaikea. Oli siellä niitä vaikeitakin kohtia, mutta ei paha rata. Rataantustuminen olu aluksi yhtä söhlinkiä muuttuneiden sääntöjen vuoksi, mutta ihmeen hyvin ne kuitenkin saatiin tiedotettua. Rataantutustumisen jälkeen lähdin lämmittämään Bellaa ja otin Duon kyytimieheksi mukaan. Duon mielestä suunta oli ihan väärä sillä agirata jäi taakse ja neiti Duudson päätti maistaa pohjettani Ignoring You Hyvä ettei pissat päässyt housuihin kun sen verran kirpasi, muistoksi sain mojovan mustelman... Lämppärin jälkeen odoteltiin vuoroa ja se vasta tuntui pitkältä ajalta. Yli puolitoista tuntia odoteltiin vuoroa, joukkue oli noin suurin piirtein keskivälissä. Nina & Frank aloittivat, Timo & Rumba toisena, minä & Bella kolmantena ja ankkurina Nina & Urkki.

1713696.jpg
© Pia Soronen

Me saatiin Bellan kanssa tosi huono lähtö, seisoin vain paikallani ja odotin että joku huutaa mene. Rata oli ihan perusbellamainen ja kepeille vienti onnistui hyvin sekä kontaktit. Radan ainoa virhe tapahtui uudella sarjaesteellä jonka viimeisen riman Bella tiputti takatassuillaan. Taisin ottaa koiran liian voimakkaasti tai sitten tein hieman nykivän liikkeen sillä pohdin samalla leikkaanko vai enkö... Toisaalta syynä voi olla myös se että Bellan kanssa ei kauheasti olla uutta sarjaestettä otettu. Kerran aikaisemmin kisoissa viime syksynä. Oli miten oli tulokseksi tuli 5 ja aika oli jotain 39 sekunttia. Myös Rumba ja Timo saivat vitosen ja Nina & Frank + Urkki saivat hylkäyksen ja jonkun muun virheen. Joukkueelle tuli yhteistulokseksi 50 virhettä ja se muutettiin ajaksi jolloin sijoituimme 63. joukkueen joukossa sijalle 8. Aika olisi ollut voittaneen länderijoukon tasoa, mutta virheitä oli 20 enemmän.

1713698.jpg
© Pia Soronen

Oli kyllä oikein mukavaa nähdä taas pitkästä aikaan monia länderistejä ja jellonisteja. Taitaa agirotu olla se paikka jossa näkee myös ne ihmiset joita ei yleensä kisoissa näe. Harmi vaan kun ihan kaikkien kanssa ei ehtinyt rupattelemaan.

Paluumatkalla poikettiin nopeasti Ideaparkkiin tekemään löytöjä joita ei onneksi ollut kauheasti. Yksi paita löytyi. Illalla oltiin kuuden aikaan kotona eli sellainen 13 tuntia vierähti matkassa. Onneksi maanantaina pääsi töihin lepäämään Teethy