Keskiviikkona käytiin Tampereella agikisoissa. Mukaan pääsi koko lauma pikku Fyra mukaan lukien. Isot tytöt eli Bella ja Duo oli molemmat ilmoitettu kahdelle Salme Mujusen radalle. Päästiin hyvissä ajoin kisapaikalle ja sain aikaa kävellä sekä tutustua rauhassa uuteen paikkaan Fyran kanssa. Fyra oli taas niin cool Cool Rennosti häntä kaarella se vipelsi kisapaikalla koko illan, ei välittiänyt yhtään muista koirista eikä kuulutuksista. Vieraita ihmisiäkin kävi Fyraa ihastelemassa ja rapsuttelemassa. Välillä Fyra nukkui boxissa ketaraat oikoisena jonka jälkeen oli taas tosi kivaa leikkiä vingulla radan vieressä. Muutamia koiriakin haisteltiin mm. länderi Dassia ja Åsan Lindaa. Huvittavin tapaus oli ehdottomasti corgi Otto (wecope) joka putsasi Fyran. Tuo koira oli selvästi syntynyt vääräksi sukupuoleksi. Vieraista koirista Fyra ei ollut moksiskaan, haisteli ja oli ihan lungisti.

Sitten itse ratoihin... Salme Mujusen ensimmäinen rata oli mielestäni ihan mukava koirien kannalta, mutta ohjaajalle rata oli kuntoa koetteleva. Suoria putkia ja pitkiä estevälejä... Erikoisuutena oli molemmilla radoilla kepit jotka olivat jo toisena esteenä. Bella meni radalla ensimmäisenä enkä meinannut saada rataa millään päähäni. Siis muisti tökki todella pahasti, oliko syynä työpäivän jälkeen suoraan kisoihin vai keskittymisen puute kun Fyra oli mukana?. No jokatapauksessa me saatiin Bellan kanssa tehtyä nolla vaikka rata ei mikään kaunis ollutkaan... Kaksi pidempää kaarretta joissa meni ihan älyttömästi aikaa. Siis ne kaksi kaarretta oli ainakin lentokentän kokoiset ihan järkyttävät!. Tällä kuitenkin sijoituttiin sijalle 4./33. Duo meni viimeisten joukossa ja sain oikeasti tehdä töitä jotta pysyin radalla mukana. Tein niin typerän virheen, että oikein hävettää. Muutin kesken radan ohjauskuviotani, muutin puolivalssin persjätöksi ja olisi pitänyt arvata miten siinä käy... Duo meni suoraan hypyn ohitse kun oma liike vei sen käytännössä esteen ohi. Se oli sitten radan ainoa virhe, tietty!. Duo ylsi vitosella sijalle 11./33.

Toinen rata oli mielestäni helpompi, mutta ohjaaja oli ihan pihalla kuin lumiukko molempien koirien kanssa. Sellaista sähläystä ja menoa, että hyvä kun kehtasi ratojen jälkeen edes näyttäytyä. Bella teki kuitenkin nollan vaikka meinasin senkin hyllyttää hypyllä jonka Bella meinasi hypätä vielä takaisin. Sain viime hetkessä korjattua ja ainoastaan aikaa paloi ruhtinaallisesti. Bella sijoittui sijalle 9./33. Duon rata oli ihan kaaos, en ollut yhtään mukana ja koira mennä viipotti minkä kerkesi. Kun en ollut yhtään mukana niin niitä kitotun kaarteita pääsi syntymään joka välissä sekä kohdassa. Se oli ainoa keino jolla sain edes jotenkuten koiran oikeille esteille. Duo sai kuitenkin radalta nollan ja sijoittui sijalle 4./33.

Yhteenvetona voin kyllä sanoa, että jos katsoo ainoastaan tuloksia kolme nollaa neljästä mahdollisesta radasta, pitäisi kyllä olla tyytyväinen. Radat oli kuitenkin niin kamalia ja ohjaus oli ala-arvoista, että ei paljoa naurata. Jos jotain positiivista täytyy ajatella niin tämä oli jo toinen tuplanolla Bellalle SM-kisoihin eikä olla kuin 4 starttia otettu uudella nollakaudella. Onneksi omat koirat on niin taitavia, että korjaavat ohjaajan virheet Way To Go