Sunnuntaina käväistiin vielä Fyran kanssa ensimmäistä kertaa raveissa. Oli ihan sopivasti melua ja ihmisiä. Fyraa ei kummemmin hepat kiinnostaneet vaan nätisti se seurasi aidan takaa heppojen kisaamista. Otin pientä leikkimistä ja koulutusta häiriön alla. Fyra jaksoi keskittyä tositosi hienosti. Lopulta se nukahti syliini kun jäimme vielä Matin kanssa katsomaan muutamat lähdöt. Pikkunen oli aika uupunut moisesta reissusta Happy

Tiistaina alkoi Turussa Hitti-areenalla Fyran pentujen sosialistamiskurssi. Kurssilla oli meidän lisäksi 6 muuta pentua, Fyra oli jälleen porukan nuorin hännänheiluttaja. Ryhmässäoli mm. kaksi toyvillakoiraa, kaksi bordercollieta, kultainennoutaja, bostoninterrieri ja cottoni. Fyra tepasteli areenalla kuin vanha kävijä. Muita hieman pelotti ja olivat häntä koipien välissä, mutta Fyra meni tietenkin häntä kaarella tekemään tuttavuutta uusiin kavereihin. Ennen koulutuksen alkamista Fyra iski silmänsä Janitaan, se yritti kirjaimellisesti kaikkensa jotta Janita huomaisi hänet Teethy Hassu pentu... Kurssi aloitettiin luoksepäästävyydellä jonka kanssa ei ainakaan Fyralla ole mitään ongelmia... Fyra juoksi suoraan Janitan syliin ja nuoli tämän naaman. Eipä tuo ole muutenkaan kauheasti vieraita ihmisiä "vierastanut". Kurssilla otettiin istumista, paikalla oloa, luoksetuloa, katsekontaktia, vierelletulemista sekä seuraamista. Täytyy sanoa, että olin Fyraan niin tyytyväinen. Ikää on 13 viikkoa, mutta hienosti pikku Manki jaksoi keskittyä tekemiseen vaikka välillä olisi tehnyt mieli leikkiä naapurin kanssa. Tosin välillä keskittyminen herpaantui takana olevaan lelukoriin josta Fyra bongaili paljon kivoja leluja Spinning Kurssin lopuksi pennut saivat hetken aikaa leikkiä yhdessä. Fyra leikki ensin kilttien pentujen kanssa, mutta kaskummaa se siirrettiin rajuihin pentuihin puolet isompien bordercollieiden ja kultsun kanssa. Rajujen leikkihetki meni lähinnä siinä kun Fyra sai hillittömän ADHD-kohtauksen ja juoksi pitkin parkkipaikkaa. Lopulta leikkihetken loputtua taisi syykin selvitä: kakkahätä Ignoring You

Keskiviikkona oli viimeistely treenit ennen lauantain piirinmestaruuksia. Tuija oli kehitellyt tosi kivan radan joka oli oikeasti haastava. Radan rakennuksien yhteydessä olen aina pitänyt Fyraa vapaana ja se on saanut temmeltää omaa menoaan aidatulla kentällä. Enää sitä ei voi tehdä... Pikku Manki meni kolmesti itsenäisesti puomin, juoksi keinulle sekä aalle. Onneksi mitään ei sattunut, mutta turvallisuus syistä on jatkossa pikku penneli pidettävä hihnassa. Fyra on tämän hetkisistä ländereistä kaikista itsevarmoin. En muista että Bella tai Duo olisi ikinä ollut tuollainen.

Itse Bellan ja Duon treenit meni ihan kivasti tosin Duo oli niin sähäkkä ja ohjaaja pari kilometriä jäljessä joten Duo mm. bongaili tosi erikoisia putki kulmia DizzyOhjauksellisesti ensimmäinen kokeilu meni ihan käteen, mutta toisessa kerrassa oli jo "munaa" ohjauksessa. Erityisesti Duolla oli tosi hienot kontaktit!. Bellan rata meni ihan kivasti ja varmasti otin ainoastaan kerran ja sen jälkeen tehtiin nopea vauhtipätkä ja palkkasin kontaktit. Lopuksi otin Fyran kanssa pelkkää puomin alastuloa, putkea (menee sujuvasti jo S-putken) sekä keinua. Keinua ollaan treenattu ihan pelkästään "heijausliikettä" eli Fyra kävelee keinun päähän asti ja Tolppa laskee sekä nostaa vuorotellen keinua ylös-alas. Fyra ei reagoi liikkeeseen mitenkään. Jossain vaiheessa voisi aloittaa pussin sekä keppien opettelun. Kepeille en ole vielä keksinyt sopivaa tapaa opettaa, muut koirat on opetettu suoraan pysty kepeillä. Fyran kanssa olen suunnitellut niitä verkkoja, mutta enpä tiedä... Pitää vielä miettiä ja ehkä odottaa lokakuussa alkavaa pentujen agikurssia. Sieltä me varmaan saadaan parhaimmat neuvot.

Nyt jännitetään huomisia kisoja sillä itselläni lähti eilen ääni. Ihan kamala räkis ja kurkkukipu ollut maanantaista asti... Nyt vielä lähti tuo äänikin DismayEniten huolettaa Duon ohjaaminen sillä se tarvitsee ääntä radalla, muuten se tulee radalla ihan jalkoihin. Täytyy olla tänään mykkänä ja säästää ääntää huomiseen. Onneksi tänään on vapaa päivä eikä tarvitse ainakaa asiakkaille puhua. On muuten aika jännä seurata miten tämä äänen käheytyminen vaikuttaa koiriin. Isot koirat eivät kauheasti välitä, mutta Fyra on ollut selvästi ihmeissään möreästä äänestäni.