Viikonloppu vietettiin Virroilla länderileirillä. Enpä ole muutamiin vuosiin ollut leirillä (viimeksi 2006 päivävieraana) mutta kun Fyra tuli taloon ja muutkin pentueesta oli Virroille matkaamassa niin pakkohan meidänkin oli mennä. Matkaan lähdettiin perjantaina puolen päivän aikaan,  mukaan reissuun pääsi koko jengi Tolppa mukaan lukien. Auto oli aikalailla täynnä kun lopultakin matkaan päästiin.Onneksi en ottanut niitä sisähäkkejä mukaan (nukkumapaikaksi) ne eivät olisi todellakaan mahtuneet huoneeseen.... Matkan aikana pysähdyttiin muutaman kerran pentua ja isoja koiria kävelyttämässä.

1805875.jpg
Fyra

Perille Virroille saavuttiin neljän aikaan ja sen jälkeen haettiin seuraavat puoli tuntia mökkiä kun ei heti tajuttu ylittää valtatietä... Ihmeteltiin missä mökki ja ajettiin ympyrää, oli pakko mennä vielä uudelleen kysymään minne meidän piti mennä. Ohjeet taisivat jäädä ekalla kerralla hieman vajaiksi sillä menin lunastamaan huoneen avaimia Fyran kanssa. No voitte kuvitella mitä tuollainen 10 viikkoinen pentu vastaanoton tytöissä aiheutti...?. Fyra kiersi sylistä syliin ja sai paljon rapsutuksia... Lopultakin se oma majapaikka löytyi D-talosta jossa meidän jengin lisäksi alakerrassa oli Flii ja yläkerrassa Totti ja Siru. Mökki oli todella upea: yhteiset saunatilat, keittiö ja olohuone sekä erilliser "makkarit" jotka sitten olivat aika pienet. No ehkä ne olisivat olleet ihan ok, jos koira määrä olisi ollut alle neljä. Huoneessa oli molemmilla seinillä n. 80cm levyiset sängyt ja lattialle jäi väliä n. 70cm. Ei siis paljoa tilaa. hyvä, että Fyran boksi mahtui alas sänkyjen keskelle. Isot koirat saivat luvan nukkua sängyssä. En edes yrittänyt raahata "ulkohäkkejä" (metalli- ja kevythäkki) sisälle.

1805880.jpg
Väsyneet kaverit.

Perjantain ohjelmat jäivät kokonaan väiin, hetkeksi ehdittiin Anskun vetämään Tokoon. Tosin sekin meni Fyran osalta Rasse-veljen kanssa painiessa Teethy Illalla veljesjengiin saapui Fanni-äiti ja Raisu-sisko. Siinä olikin sitten perjantai-illan touhu kun katseltiin kun sisarukset painivat keskenään. Fyra tunnisti vielä hyvin äitinsä ja oli koko ajan menossa nisälle ja haastamassa äitiä leikkimään. Illalla käytiin vielä leirinuotiolla keräämäässä illan viimeiset rapsutukset ennen nukkumaanmenoa. INuotiolla saatiin oikein kunnon skumppaa Jazzmo koirien menestyksen ansiosta eli juhlittiin Duon ja Rekun inttititteleitä sekä tietysti Foxyn JMV-saavutusta.Yöpuulle mentiin niin, että isot koirat saivat nukkua sängyssä ja pikku Fyra joutui nukkumaan lattialla vapaana. Tosin nukkui omassa boxissassaan, vaikka häkin ovi oli aukin koko ajan (niin kuin kotonakin).

1805882.jpg
Rasse, Fyra ja Raisu tutkimusmatkalla.

Lauantai aamuna mentiin Tolpan kanssa erissä aamupalalle ja kaikille muillekin leirinruokailuille. Yläkerran Siru piti sen verran kovaa älämölöä, etten voinut jättää Fyraa yksin muiden koirien armoille. Olen ehkä herkkänahkainen, mutta pentu joka on 10 viikkoa ja vasta opettelee yksinoloa en sitä ihan ehdoin tahdoin halua jättää keskelle ulvontaa. Isoja koiriahan tuollainen ei paljoa hetkauta, paitsi sen verran että Lucaskin alkaa helposti ulvomaan mukana... Aamulla ensimmäisenä oli vuorossa Bellan & Duon agilitytreenit. Loppujen lopuksi treenasin vain Duolla ja Bella otti radan epävirallisesti treenien jälkeen. Itseä olisi se PK-jälkikin olisi kiinnostanut, mutta kun sinne meni niin paljon väkeä päätettiin me harrastaa liitoa. Se oli kyllä hyvä idea sillä Harjun Jarilla oli todella mukava rata ja saatiin taas hyviä vinkkejä. Kyllä sen huomaa, että treenaan ilman kouluttajaa. Ihan järkyttävää menoa ja perusohjauskin mätti aika pahasti. Olin ihan onneton käsieni kanssa. Jarilla oli radalla juuri sellaisia suoria missä olen aina Duon kanssa ihan pulassa, mutta niillä vinkeillä mitä me saatiin. Saimme kaikki turhat kommervenkit pois radalta ja pystyin menemään ihan suoraan ilman mitään valsseja ja pyörityksiä. Oli kyllä tosi hyvä treeni!. Treenien välissä Fyra kävi leikkimässä Rucan, Raisun ja Gromitin sisarusten kanssa. Ehkäpä tämäkin aiheutti itselle pieniä keskittymisongelmia... Treenimotivaatio ei ollut ihan huipussaan...

1805883.jpg
Painia Rucan kanssa.

Agin jälkeen oli vuorossa syömistä ja juoksukilpailu. Omat koirani ei ole ikinä osallistuneet moiseen kisaan ja sen kyllä huomasi. Itselläni ei ollut minkäänlaista taktiikkaa ja ensimmäisenä mennyt Duo sai todella huonot ajat (yli  6s 55m matkalla). Ekalla kerralla jäin seisomaan maaliviivalle jolloin koira tietysti hidasti vauhtia ja toisella kerralla Tolppa ei tajunnut päästää koiraa enkä itse juossut tarpeeksi pitkää matkaa edellä. No Bellan juoksut vetskuissa meni vähän paremmin ja taktiikkakin alkoi jo puremaan. Ajaksi saatiin jotain 5,60s. Ensi vuonna sitten taktikoidaan juoksut paremmin. Fyra ei kisaan osallistunut sillä pikkunen oli painellut boxiinsa nukkumaan syvää unta enkä sitä viitsinyt herättää.

Juoksumatkojen jälkeen oli näyttelytreeniä. Fyra pääsi ensimmäistä kertaa tutkittavaksi ja näyttelyhihnaan. Koposen Tiina tutki Fyran ja katsoi pöyällä hampaat. Fyra oli tosi hienosti koko ajan. Seisominen muutenkin meni tosi hyvin (sitähän ollaan jo treenattu) mutta se hihnassa kulkeminen on hieman työn alla vielä... Fyra on tähän asti liikkunut vallan vapaana eikä näyttelyhihnaa olla edes kokeiltu. Kulkeminen meni mallilla: hyppy-loikka-ravi-laukka-ravi-tasajalka hyppy... No Fyralla oli ainakin kivaa Sunshine Loppuilta menikin sitten taas pentujen painia katsoessa. Fyra päätti sitten ensimmäistä kertaa kokeilla myöskin uimista. Pennut leikkivät rannalla joka päivä: telmivät laiturin alla sekä veneiden välissä. Fyra juoksi laiturille ja katseli järveä. Yht'äkkiä se hyppäsi suoraan veteen!. Plumps ja koko koira hävisi näkyvistä hetkeksi pelästyin, mutta kun Fyran pää tuli takaisin pinnalle ja pikkuinen lähti uimaan rantaa kohden pahin pelko häipyi. Itse Fyra ei ollut moisesta tippumisesta moksiskaan vaan jatkoi leikkiä entiseen malliin SpinningIllalla käytiin hieman ottamassa iltapalan jälkeen Fyran kanssa agiesteitä. Fyra meni tottuneesti putkeen vaikka se olikin musta sekä hiippaili taas salaa puomille. No otettiin taas koko este kokonaan. Lisäksi uutena otettiin keinun laskua eli Fyra oli laskuosan päässä ja Tolppa päästi pikku hiljaa estettä alaspäin. Eipä tuo säikkynyt sitäkään. Lopuksi otettiin hyppyä ilman rimaa ja Fyra irtosi hypyn jälkeen putkeen hiiri suussa. Selvästi uusi putkihullu Brows Lauantainä käytiin vielä Kaisan ja Hikan kanssa leirinuotiolla. Fyra sai isoja hepuleita lenttiskentällä ja taisi Hikallakin olla ihan hauskaa tuon pikkuisen kakaran kanssa. Nuotiolla makkaramestari antoi Fyralle makkaraa ja sen jälkeen siitä oman makkaran syömisestä ei tullut mitään sillä Fyra meinasi koko ajan napata välistä. Ihan mahdoton pikku otus.

1805900.jpg
© Litmanen/Vuojolainen
Söpikset: Gromit, Rasse, Raisu, Fyra ja Ruca

1805932.jpg
© Litmanen/Vuojolainen
Fanni (Fyran äiti), Duo ja Opri (Duon siskopuoli)

Sunnuntaina olikin sitten leirinäyttelyn vuoro. Fyra pääsi ensimmäiseen näyttelyynsä. Tuomarina oli Viratin Kisrtusta puheenjohtaja (nimeä en muista). Fyran luokassa oli Raisu-sisko ja Hikka joka oli hieman vanhempi (6kk) kuin nämä kaksi 10 viikkoista kilpakumppania. Fyra seisoi ja antoi tosi hienosti käsitellä, mutta se liikkuminen meni ihan pomppimiseksi (ylläri). Pennut voitti hienosti Ruca joka on selvästi tuleva showman Cool Valioluokassa Duo pääsi pitkästä aikaan esiintymään. Täytyy todeta, että näyttelyhihnaa ei olla näytetty viime vuoden kesäkuun Tuurin näyttelyn jälkeen ja sen huomasi!. Liikkuminen oli kuin maantiekiitäjällä: kamala kiskominen ja kiire eteenpäin. Eipä mikään ihme, että ettei päästy jatkoon. Seisominen ja pöydällä olo meni ihan kivasti. Päivän ehdoton kruunu oli kasvattajaluokka johon osallistui yhteensä neljä eri kenneliä (Jazzmo, Krumme Furche, Kipazin ja Fannimer). Niin se vain oli, että Fannimer-karkkiosasto (joksi Tuomari näitä pikkupentuja nimitti) vei voiton #1 Ribbon Näyttelyn jälkeen painittiin vielä viimeiset painit ennen lähtöä kotimatkalle. Kotiin päästiin seitsemän jälkeen ja koko sakki oli aika väsynyttä, paitsi Fyra joka veti pihalla kuin duracell-pupu...

1805887.jpg
© Litmanen/Vuojolainen
Karkkiosastoa. Kun muut seisoo, ei Fyra seiso... Kuvassa: Raisu, Fanni (äiti), Ruca, Fyra, Rasse ja Rönni-iskä

1805896.jpg
© Litmanen/Vuojolainen
ja kun muut ei seiso niin Fyra seisoo...


Leiri oli oikein onnistunut ja paikka oli mukava.Tosin ne huoneet olisivat saaneet olla hiukkasen isompia tälläisen lauman kanssa. Ennen kaikkea leiri oli todella hyvä Fyran kannalta koska pikku pentu sai tuhat uutta kokemusta leirillä jotka ovat ainoastaan hyväksi. Kiitos kaikille mukana olleille! Too Happy 2