Tämä viikko on mennyt jo hieman enemmän agipainoitteisesti. Välillä ei tehdä mitään agiin liittyvää ja sitten yht'äkkiä se alkaa taas kovalla rytinällä... Maanantaina oltiin ensimmäistä kertaa treenaamassa maneesissa. Rata oli MM-kisojen minien joukkuerata. Ihan kokonaan ei rataa otettu vaan ainoastaan estenumero 16. Lisäksi Aa oli korvattu keinulla.

2026705.jpg

Duo meni radan ensimmäisenä ja kyllä taas huomasi ettei koira ole ottanut elokuun lopun jälkeen kuin kerran agia. Meno oli taas aika kovaa ja sairasta. Ensimmäinen rata meni Duoa jarruttaen. Ohjaus oli tosi varovaista ja kankeaa. Toisella kerralla uskalsin jo mennä eikä virheitä edes tullut. Koska treeneissä oli ainoastaan kaksi mediä: Bella & Duo sain juosta heti Duon radan jälkeen Bellan kanssa. Bella meni tosi hyvin, mutta takaa kierrot olivat hieman unohtaneet ja puomin jälkeisessä kuviossa Bella yritti koko ajan tulla välistä. Toinen kerta onnistui sitten jo hyvin.

Lopuksi otettiin vielä keppikulmia sekä kontakteja. Duolla tauko oli selvästi tehnyt hallaa keppien sisäänmenojen osalta, Bellalla sen sijaan takaakierrot olivat unohtuneet vai oliko vika siinä että minä ohjasin liian hätäisesti?. Bella tulee aina mukaan jos hätäilen. Pitäisi taas vaan muistaa aina että Duo on Duo ja Bella on Bella.

Tiistaina oltiin heti aamulla kahdeksalta Tammelassa Saaren kansanpuistossa Anun ja Noomin & Divan kanssa lenkkeilemässä. Ensimmäistä kertaa mulla oli koko lauma mukana, en muista koska oltaisiin viimeksi lenkkeilty niin yhdessä? maaliskuussa?. Tunnin mittainen metsälenkki sujui todella hienosti ja koirat saivat juosta omia menojaan. Kiitos Anulle ja tytöille lenkkiseurasta!. Otetaan hieman useammin uusiksi... Tiistaina olikin hyvä mieli mennä iltavuoroon kun koirat olivat olleet heti aamusta pitkällä lenkillä. Ennen töihin menoa otin vielä Fyran kanssa piilotetun tunnarin ja se sujui erinomaisesti. Fyra on niin fiksu...

Illalla koin vielä pari ylimääräistä sydämen lyöntiä kun menin likkojen kanssa ravilenkille. Olin jo lopettamassa lenkkiä kun päätin vielä hieman kiertää. Kohdalla huomasin ison kultaisennoutaja uroksen vapaana (kello kymmenen illalla) aloin huutamaan ja karjumaan niin että kitarisat näkyivät. Pelkään ihan sikana irtokoiria (pari kertaa käynyt omien koirien kimppuun) omistaja oli toisella puolella peltoa ja huuteli koiraansa. Ensin koira lähti omistajansa luokse ja minä lähdin pakittamaan taaksepäin. Uros ei kuitenkaan totellut vaan lähti takaisin meidän luokse häntä kaarella ja ihan jämehtyneenä. Taas päästelin ärräpäitä ja huidoin ilmaan sillä seurauksella että Duo pääsi valjaista irti (!?). Siinä vaiheessa iski kylmähiki. Duo lähti pinkomaan minkä kintuistaan pääsi kävelyteitä pitkin porukoiden pihaa. Sillä hetkellä ainoa tavoite oli pitää uros sen verran kontaktissa minuun ettei se vaan lähtisi Duon perään. Lopulta omistaja hölkkäsi paikalle ja minä raivosin & huusin. Suurimmaksi osaksi se oli siinä vaiheessa jo hätää kun mietin minne Duo on juoksut ja onko autoja tullut vastaan. Juoksin varmaan oman henkilökohtaisen ennätyksen kun juoksin Bellan kansas porukoiden pihalle. Onnekseni Duo istui apukeittiön oven takana ja oli selvästi iloinen nähdessään minut... Loppujen lopuksi Duo taisi enemmän pelästyä minun huutoani kuin sitä koiraa.

Keskiviikkona tehtiin kaupunki kierros Fyran kanssa. Käytiin illalla kävelemässä keskustassa leikkimässä ja ottamassa häiriötä. Alkaa vaan olemaan niin pimeätä ettei enää kauheasti huvittaisi ulkona hillua kamalan myöhään. Osuttiin onnettomuuspaikalle ja hetken aikaa Fyran kanssa katseltiin poliiseja, ensiapumiehiä sekä palomiehiä. Autoilija oli ilmeisesti ajanut kolmion takaa suoraan kevarin eteen...

2026794.jpg
Fyran vapaa-ajan harrastus: agin katsominen töllöstä...Näinkin voi oppia...


2026807.jpg
ja kun ohjelma loppuu niin Fyra haluaa lisää!!

Torstaina alkoi sitten Janitan & Jaakon treenit Turussa. Oli kyllä niin superhienoa päästä treenaamaan niin että joku koko ajan katsoo & vahtii tekemisiä. En ole Jaakon/Janitan kursseilla ollut pitkään aikaan viime kerta taisi olla vuonna 2005...?. Ei mikään ihme että olen uusimmista tekniikoista ihan pihalla... Turussa satoi vettä aivan kaatamalla. Käveltiin ensin Duon & Fyran kanssa puolentunnin lenkki jonka jälkeen heitin Duolle BOT-takin päälle. Fyran pentu agikurssi oli ensin ja siinä kouluttajana oli Janita. Jokainen meni vuorotellen harjoittelemaan irtoamista sivusuunnassa (hyppy-putki) jolloin Janita piti Fyraa ja minä seisoin parin metriä putken sivulla. Fyra oli tosi mainio. Irtoamisessakaan ei ollut mitään ongelmaa oli kyseessä sitten eteen lähetys tai sivusta irtoaminen. Sama otettiin myöskin kahden hypyn kanssa. Lisäksi jokainen otti itsekseen pöytää (palkka pöydällä) ja siihen lähettämistä sekä paikallaoloa. Ihmeen hyvin Fyra jaksoi olla pöydällä paikallaan. Lisäksi otettiin kujakeppejä 6 kepin verkoilla ja se sujui ihan hyvin kun namikuppi oli keppien päässä. Kaikista tärkeintä oli kuitenki kontaktien opettelu. Kokoajan olen tiennyt että teen Fyralle 2 on/offin ja sitä ollaan läpyskällä treenattu (samallalailla kuin Duoa) Janita kuitenkin ehdotti tämän lisäksi nenäkosketusta ja se tuntuikin tosi hyvältä idealta. Eli tästä lähtien rapsutellaan maata ja heitellään nameja. Lopuksi Janita kävi katsomassa jokaisen kontaktin, kepit ja pöydän.

Duon ryhmän piti alkaa heti Janitan jälkeen kentän toisella puolella, mutta Jaakolla oli aikataulut hieman myöhässä (yli tunti) ja menin edellisen ryhmän kanssa tutustumaan rataan. Sen jälkeen painelin Duon kanssa vesisateessa uuden lämmittelyn. En tiedä kumpi meistä oli märempi minä vai Duo...? Onneksi BOT-takki pysyi aika kuivana vesisateesta huolimatta (märkä sadeviitta oli takin päällä). Me päästiin sitten meidän ryhmästä ensimmäisenä radalle. Rata oli hmm... haastava ja tunsin olevani ruosteessa ja pahasti!. Jo heti alku tuotti vaikeuksia. Meille on aina ollut lähdot vaikeita ja nyt lähto oli kaksi hyppyä vaakatasossa. Siinä ei ollut mitään, mutta välissä oli kepit. Jaakon opastuksella (kädestä pitäen) saatiin tämäkin toimimaan mutta näitä alotuksia meidän tulisi treenata lelun/namikupin avulla. Tunnen itseni niin huonoksi näissä... Kun persjättökin saatiin oikealle mallille niin päästiin jatkamaan rataa. Takaakierroista ja poispäin käännöksistä saatiin kehuja. Ne onkin olleet aina Duon vahvuuksia. Seuraava ongelma oli musta u-putki. Duo ei meinannut suorittaa sitä aluksi, tuli aina putkestä samasta päästä pihalle. No putki suoraksi ja uudelleen. Pikku hiljaa Duo ymmärsi että kyllä putkesta pihallekkin pääsee... Sain jopa kokeilla ensimmäistä kertaa Jaakotusta. Enpä ole moista ikinä vielä kokeillut ja täytyy sanoa että Duo tuli ihan nuolemalla hypyn ja se vauhti oli tosi makeeta!. Kepeille vienti oli erikoinen ja se onnistui ihan kohtalaisesti vaikka seinä oli aivan vieressä. Jaakon mukaan Duolta pitäisi saada keppien pujottelussa sekka ajasta pois. Tämän kyllä tiedän itsekkin ettei ne ole kamalan nopeat. Käskyksi saatiin vedättäminen 20-40cm päästä ja palkkaaminen joka kerta keppien jälkeen. Lopuksi otettiin vielä oman vuoromme jälkeen kujakeppejä hallin toisella puolella. Duo oli aluksi hieman ihmeissään verkoista, mutta tajusi lopulta homman idean.

Illalla/Yöllä ajeltiin kotiin kamalassa vesisateessa ja kotona oltiin 23 aikaan jonka jälkeen vedin vielä vesisateessa puolentunnin jäähdyttelyn Duon kanssa. Tunsin itseni aika hulluksi, mutta kyllä tämä kaikki oli  taas sen vaivan arvoista. Olin niin tyytyväinen molempiin tyttöihin pikku Fyra oli tosi mainio agiliitäjä ja Duokin oli varsin hyvässä vireessä vaikka ohjaa olikin hieman ruosteessa...