Viikonloppu meni kokonaisuudessaan Fyralle. Sen verran ehdin sunnuntaina olemaan isojen tyttöjen kanssa että sain ne nypittyä suh'koht siisteiksi. Duossa ei paljoa ole nyppimistä, mutta säkätukka oli päässyt taas aika pitkäksi. Bella on pitkään ollut mallia housut jalassa ja karvalakki päässä. Nyt molemmat alkavat olemaan viimeisiä viimeistelyjä valmiita. Innostuin torstaina ottamaan Fyran pään käsittelyyn, siinä kävi sitten nopeasti niin että koko koiran pää oli lähes kalju... Taidan omistaa liaan tehokkaan nyppimistaidon.

Lauantaina mentiin heti aamusta pentukoulutukseen Jokioisille. Vettä satoi ihan kiitettävästi, mutta emme antaneet sen häiritä yhtään sen enempää. Ensin mentiin metsään lenkille 10 koiran porukassa. Fyra ja Veka jättäytyivät jälleen letkan hännäksi ja painivat keskenään kuin siamilaiset kaksoset. Nämä kaksi kun ovat kurssin pienimmät ja nuorimmat. Kentällä "treenattiin" ohituksia ja ne sujuivat hyvin. Pikku Fyra jaksoi sydämen avulla keskittyä tosi hienosti. Koulutuksen jälkeen nopeasti kotiin ja kylille hoitamaan muuta asia ennen Anttolaan lähtöä. Anttolaan saavuttiin viimeisenä pentuna puoli neljän aikaan kolmen ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen. Muut pennut olivat viettäneet muutamia tunteja jo yhdessä. Fyra saikin uutena tulokkaana hieman kyytiä ennen kuin pääsi mukaan porukkaan. Ensin Fyra oli hieman ihmeissään, mutta alkoi lopulta olemaan normaali itsensä ja leikkimään muiden kanssa. Varsinkin Mayan kanssa oli tosi kiva painia. Taisi olla aika kovaa kun autosta joutui sisälle jossa oli 7 pentua ja 3 aikuista koiraa joista pari ole ei-ländereitä. Kunnon shokkihoitoa päiväunilta heräänneelle Fyralle. Paikalla oli kaikki muut pennut paitsi Ruotsissa asuvat Martta ja Kalle. Siis kymmenestä pennusta kahdeksan paikalla eli osallistumisprosentti oli erinomainen. Hyvin samantyyppisiä ja kivanoloisia oli kaikki pennut. Olen kokoajan pitänyt Fyraa tosi isona ja jäntevänä jössikkänä, mutta itseasissa Fyra on ihan lilliputti. Muut sisarukset Anaa lukuunottamatta oli paljon isompi ja vantterampia. No selvä medi tuosta ainakin näyttää tulvean. Aika kului vaan ihan tajuttoman nopeasti ja seitsemän aikaa piti jo lähteä ajelemaan kotia kohden. Oltiin Fyran kanssa kotona puoli yksitoista ja pentu oli aika väsynyt päivästä...

1983091.jpg
© Terhi Vuojolainen

Ruca, Gromit, Raisu, Ana, Tarmo, Rasse, Maya & Fyra

Aurinkoista sunnuntaita lähdettiin viettämään Turkuun. Mentiin Anun ja bortsutyttöjen Noomin & Divan kanssa Lentsun koulutukseen Kupittaalle. Fyra oli kyllä niin mahtava, ensin se käveli muina miehinä Lentsun tykö ja antoi muutaman pusun poskelle. Sen jälkeen pikkunen jaksoi tehdä todella hienosti "hommia" keskellä Turkua. Kupittaalla oli vielä joku haravointi tempaus jossa oli musiikkia ja eri-ikäisiä ihmisiä haravoimassa lehtiä. Hetken aikaa ajattelin ettei tokoilusta tule mitään: liikaa häiriötä, mutta kuten Lentsukin totesi Fyra oli kuin olisi aina käynyt treenaamassa Kupittaalla tokoa. Saatiin todella hyviä vinkkejä "seuraamiseen" ja kaukokäskyihin, lisäksi otettiin hieman noutoa tunnarikapulalla (uudet alakulmurit on vasta kasvamassa) tässä saatiinkin tuomiseen hyvä vinkki jota pitäisi nyt vaan treenata kotosalla joka päivä. Lentsu kehui Fyraa järkeväksi pennuksi (ja mitä tälläisestä blondi-ohjaaja vs. järkevä pentu asetelmasta voi tulla...?) jolla on mieletön keskittymiskyky ikään nähden. Lentsu kysyi muutaman kerran ikää ja onko se aina noin järkevä joka tilanteessa. Ei kuulma moni pentu (saati aikuinen ) ole tuollainen mikä ei reagoi mihinkään häiriötekijään ja jaksaa keskittyä todella pitkiä aikoja putkeen.

Seuraamisessa tulisi nyt muistaa niiaus palkattaessa ja käsiapu, ei missään nimessä kumartaa -> menee kauemmaksi. Sivulle tulossa turha hosuminen pois ja tehdä kaikki rauhallisesti. Kaukkarit toimivat jo ihan "hyvin" palkkaus heittäen namilla. Tuomisongelmaan (ei vaihda toiseen leluun vaikka olisi samanlainen) pitää nyt ottaa tehotreeni, lelukoppa esille ja opetttaa koira tuomaan lelua -> leikki -> palkkaus. Toisaalta tämä "ongelma" on ihan hyväkin sillä Fyra todellakin kantaa suussaan eikä irrota.

Tokoilun jälkeen käytiin katsomassa ATT:n uutta hallia Tuulissuolla. Oli kyllä tosi hieno, hieman mietitytti se keinonurmen liukkaus. Fyrakin käväisi hallissa pikaiseen tutustumassa, mutta eipä se reagoinut mitenkään mihinkään. Kauaa en uskaltanut olla sillä vaikka Fyra onkin sisäsiisti niin vihreä pohja ja 5€ pissasakko maksu... En halua ottaa turhaa riskiä, Fyra pitää nurmikkoa pissapaikkana. Kiitos Anulle ihan älypaljon kivasta sunnuntaista kun saatiin olla mukana!.