Mistä huomaa pennun kasvaneen?. Viimeiset kaksi viikkoa on alkanut hampaita rapisemaan lattialle. Nyt on vaihdettu sekä etuhampaat ylhäältä ja alhaalta. Kaksi kulmuriakin on alhaalta jo lähtenyt. Tällä hetkellä Fyra viettää aikaansa ilman alakulmureita... Maanantaina saatiin viimeinen penturokotus (rabies) Fyralle oli painoa tullut kilo lisää eli nyt vaaka näyttää 7,08kg. Pikku Manki painaa saman verran kuin anorektikko Bella...

Osa kursseista on jo loppunut ja uusia on jälleen alkamassa. Janitan pentujen sosialistamiskurssi loppui edellisellä viikolla. Viimeinen kerta oli taas niin mukava. Otettiin aktivointia sekä leikkimielinen kilpailu jossa tietenkin meidän joukkue voitti. Fyra oli taas niin innoissaan kun näki kavereita varsinkin Kösti bostoni ja Myra toyvillis oli ehdottomasti kurssin kivoimmat kaverit. Kovasti ollaan yritetty kaikkea puuhailla, mutta silti tuntuu että aika ei kuitenkaan riitä ihan kaikkeen. Tiistaina oltiin Anun pentukurssilla ja siellä oli namirinkiä eli omistajat ringissä kentällä ja jokainen pentu pääsi vuoron perään rinkiin. Fyra oli heti mukana jutun juonessa ja se juoksi ensiksi kaikkien ihmisten kädet katsomassa (nameja ei ollut vielä käsissä). Sen jälkeen se kävi nuolemassa jokaisen naaman... Lopuksi otettiin vielä iloisia luoksetuloja. Keskiviikkona leikittiin Nemon kanssa läheisessä sorakuopassa. Kaverukset oli aika innoissaan nähdessään toisensa. Painia ja juoksua riitti pitkäksi ajaksi. Fyran mielestä oli tosi hauskaa kun Nemo kaivoi kuoppia ja Fyra seisoi takana pyydystämässä hiekan murusia...

Fyra on nyt viimeisen viikon nukkunut Lucaksen kevythäkissä ja Lucas on nukkunut Fyran tulevassa kevythäkissä. En viitsinyt heti laittaa pikkuista isoon häkkiin ettei tuntisi oloaan orvoksi. Fyra on myöskin päässyt eroon "aitauksesta". Nykyään Fyra nukkuu ovi auki ja pääsee tarvittaessa juomaan vettä yön aikana (muiden koirien ovet ovat kiinni). Fyra on jo iiiso tyttö...

Duon juoksu on nyt toistaiseksi ohitse. Ehdin jo hieman huolestumaan sillä tällä kertaa Duon juoksu kesti 4 viikkoa (!). Ehdin jo mainitsemaan maanantaina eläinlääkärille asiasta, mutta hänen mielestään asia oli ok kun vuoto oli veristä. Nyt tässä pohditaan sitten mahdollista sterilisaatiota, millään en raaskisi mutta...

Bella vietti syntymäpäiviään varsin rauhallisissa merkeissä. Viikolla alkoivat ne joka syksyiset pissaongelmat. Mitään ongelmia ei ole talvella eikä kesällä mutta syksyisin ilmojen kylmetessä alkaa pääsemään pissaa karkuun. Viikon saldona oli kaksi sohvaa ja yksi sänky... Joka kerta Bella tuli häveten luokse ja tärisi kuin haavanlehti.

Lucas on ollut pitkään evakossa porukoilla. Toki koirat ovat nähneet toisensa aina päivisin, mutta olen aina jätttänyt yöksi pojan hoitoon. Lucas on kuulma viihtynyt oikein hyvin kuorsannut iskän kanssa kilpaa ja nukkunut sängyssä. Ihmeen hyvin poika on taas kotiutunut takaisin "oikeaan kotiin" ei ole yhtään edes protestoinut häkissä nukkumista. Aina kun keksipurkki aukeaa juoksee Lucas suoraan häkkiin nukkumaan (koirat saavat iltakeksit).

Lauantaina olin aamulla Fyran kanssa pentujen esikoulussa. Napattiin Veka mukaan kyytiin. Aluksi mentiin perinteiselle metsälenkille. Kymmenen koiraa vipelsivät sulassa sovussa, joukossa oli pentuja sekä hieman vanhempia koira. Fyra ja Veka näkivät ainoastaan toisensa. Juoksivat kuin hullut savessa ja mudassa.No ainakin pennuilla oli kivaa... Kurssilla harjoiteltiin tällä kertaa luoksepäästävyyttä sekä kontaktia. Molemmat olivat Fyran osalta hyviä. Annen naama nuoltiin ja Fyra napitti minua koko ajan. Koulutuksen jälkeen nopeasti isot koirat pitkälle lenkille jonka jälkeen oli vuorossa Leena Piiran luento lihashuollosta. Paljon tuttua asiaa, mutta aina kuitenkin uutta. 3 tuntinen luento vierähti nopeasti ja olisin vielä voinut istua toiset kolmet tuntia. Paljon ajattelemisen aihetta ja täytyy sanoa että mieleen palautui Duon viime syksyiset jumit ja oma tyhmyys kun en mitään vikaa koirassa huomannut aikaisemmin.

Luennon jälkeen mentiin Johannan ja colliepoikien kanssa kävelylle. Otin lenkille mukaan aikuiset koirat, oli taas niin mukavaa rupatella pitkästä aikaan kuulumisia. Poika oli taas niin pulleata poikaa nähdessään Nickyn ja Johannan. Otti niin komeasti kontaktia lenkin ohessa Johannaan. Ihan kuin se olisi muistuttanut, että muistatko mä olen toosi taitava tokokoira. No tämä parivaljakko pääse sitten marraskuussa kisoihin. Nyt pitäisi taas aktivoitua hieman Lucaksen treenaamiseen. Varsinkin seisomista pitäisi treenata ja seuraamista. Lisäksi ajattelin käydä taas jossain kaupan edustalla suorittamassa paikallamakuuta.

Lauantai-iltana mentiin vielä Anun ja bortsutyttöjen kanssa ottamaan tokoa. Näytettiin vähän missä vaiheessa meidän systeemit on. Fyra toimi ihan kivasti vieraalla paikalla vaikka leluja ei meinannut luovuttaa takaisin vaan juoksi pitkin parkkipaikkaa... Ruutu on jo ihan hyvällä mallilla. Anu vei damin ja Fyra lähetettiin ruutuun about 15 metrin päästä. Juoksi suoraan ruutuun ja damin luokse. Lisäksi otettiin tunnaria noin kymmenen metrin matkalta. Tätä ei olla aikaisemmin edes kokeiltu (kerran aikaisemmin olen peittänyt nurmikkoon). Tikku peitettiin runsaalla nurmikerroksella ja lähetin Fyran hakemaan n. 10 metrin päästä. Toimi todella upeasti!. Haisteli ja haki tosi hyvin, pitää kuitenkin ajatella että pentu on vasta 4 kuukautta. Tällä hetkellä tuntuu, että Fyra on enemmän lelulla palkattava kuin namilla. Katsotaan miten tämä kehittyy jatkossa. Anulta saatiin taas niin hyviä vinkkejä. Kiitos niistä ihan tuhannesti!.

Netistä olen tutkaillut MM-kisojen ratoja ja suorituksia. Valitettavasti en itse päässyt kisakatsomoon vaikka lippu oli jo hankittu aikoja sitten. Jouduin olemaan töissä molempina päivinä. Harmillista kun työ haittaa niin paljon harrastuksia!.