Sunnuntai valkeni sateisena ja harmaana päivänä. Vähän ennen puolta päivää pakkasin Lucaksen takapenkille häkkiin ja Fyran takaluukkuun. Ajattiin muutama satametriä ja otettiin Johanna & Nicky mukaan. Lucas oli aivan innoissaan häkissään kun tajusi kuka tulee meidän autoon ja vielä mukaan. Nicky & Fyra saivat olla sen sijaan keskenään takaluukussa ja ilmeisesti nuorella parilla oli ollut todella kivaa. Molemmilla lerpattivat korvat siihen malliin... Auton nokka starttasi kohti Kirkkonummea ja Johannan & Lucaksen tokokisoja.

Meno matka sujui todella nopeasti. Miten sitä juttua aina riittääkin. Itseäni jännitti ihan sikana, jännitin varmaan enemmän kuin kukaan koko kisapaikalla. Käveltiin pieni lenkki ja koirat pääsivät tutustumaan KKK-halliin. Fyra menee tuttuun tapaansa tottuneesti sisälle, se on vissiin käynyt ennenkin siellä. Ainakin omasta mielestään... Oli muuten aika erikoista huomata miten ihmisten päät kääntyivät kun pieni miäs käveli halliin sisälle ja supattelu alkoi. No eipä siellä kisoissa muita tuollaisia "hassuja" rotuja ollut. Kaikki muut olivat paimekoiria tai käyttökoiria.

1836957.jpg
Johanna & Lucas elokuun tokokisoissa Forssassa.

Minä en koko suoritusta pystynyt edes katsomaan sillä jännitin niin kovaa etteivät hermoni pitäneet. Luoksepäästävyys ja paikalla makuu meni 10 arvoisesti. Poika makoi kylmällä alustalla todella upeasti, viime sekunntien aikana vierestä lähti hoffi ihan yht'äkkiä kovaa juoksemaan omistajan luokse. Onneksi Lucas piti pintansa ja pysyi upeasti paikallaan. Äijän saparo oli kuulma vispannut aikalailla... Seuraaminen taluttimessa meni 9 arvoisesti ja ilman talutin 8 arvoisesti. Sitten tapahtui ihan yllättävä juttu sillä liikkeestä maahanmenossa Lucas ei mennyt maahan!. Tämä oli varmempia liikkeitä mitä Lucaksella koskaan on ollut. Ilmeisesti kylmä maa ja paljas pylly ei paljoa houkuttanut... Tämä liike meni harmittavasti nollaksi. Liikkeestä seisominen oli 8 pienen käsimerkin vuoksi ja luoksetulo oli 9. Estehypystä tuli kasi kun Lucas kävi kuulma aluksi niin kuumana että meinasi karata hypylle. Onneksi Johanna sai pidettyä pojan aisoissa. Pieni katkos oli käynyt sillä Johanna oli palannut koiran luokse ilman liikkeenohjaajan käskyä. Kokonaisvaikutus oli 8 ja pisteitä yhteensä 157 pistettä. Harmittavat 3 pistettä 1-tuloksesta!. Hitsiläinen kun se liikkeestä maahanmeno meni pipariksi, muuten poika olisi saanut ihan huippupisteet!. Johannan kisaraportin voi lukea hänen omasta blogistaan.

Kotimatkalle päästiin kolmen jälkeen jolloin alkoi jo taivas pimenemään ja vettä satoi ihan kiitettävästi. Karkkilan kohdalla poiketttiin nopeasti Nickyn kasvattajan luona ja sen jälkeen ajovauhti tippui roimasti sillä näimme kaksi peura-hirvikolaria alle 40km matkalla. Suorastaan selkäpiitä karmivaa... Kiitos Johanna kun jaksoit taas kisata pienen miähen kanssa. Hän tulee niin onnelliseksi siitä!.

Kokonaisuudessaan olin päivään todella tyytyväinen. Johannaa & Lucasta on niin ihana katsoa. Poika nauttii niin paljon kun se saa tehdä töitä Johannan kanssa. Kisasuorituksen jälkeenkin poika oli kovalla tohinalla jatkamassa kilpailemista ja temppujen tekemistä. Sama tapahtui vielä iltalenkillä kun sattumalta törmättiin kotinurkilla. Poika oli sitä mieltä että hän lähtee Johannan perään ja jäi seisoa töllottämään keskelle kävelytietä...