Viikonloppuna oli sitten pitkästä aikaa ohjelmaa. Ensin ne meinasivat kariutua kokonaan rengasrikon vuoksi, mutta onneksi asiat saatiin kuitenkin järjestymään ja sain kulkuneuvon pyllyni alle.

2131200.jpg
Länderi Trio

Lauantaina vuorossa oli pitkästä aikaan agilitykisat. Viimeksi olen ollut agikisoissa elokuun lopussa Piirinmestaruuskisoissa ja sen kyllä huomasi... Lähdettiin matkaan Bellan & Fyran kanssa. Autona toimi tavallinen henkilöauto joten Fyra pääsi häkissään takapenkille ja Bella istuskeli siinä vieressä. Matka sujui ihmeen hyvin eikä Bellakaan suuremmin stressannut. Ainoa joka stressasi olin minä sillä huomasin kisalahjakortin jääneen kotiin.

Bella kisasi kahden startin verran. Yksi tavallinen agirata ja hyppäri. Tuomarina molemmilla radoilla oli Rauno Virta. Täytyy sanoa että molemmat radat olivat varsin mukavia ja jouhevia. Niissä oli vääntöäkin mutta ei kuitenkin liikaa. Tykkäsin näistä radoista todella paljon. Agiradalla meidän suurin ahdistus oli aan ja puomin alla olevat putket joten en pystynyt kontakteja vedättämään Bellan kanssa hyvin. Lisäksi ongelmia aiheutti alku: hyppy ja seuraava hyppy vaakatasossa ensimmäiseen nähden. Nämä ovat ihan simppeliä juttuja mutta kun Bellaa ei voi jättää hallissa kunnolla niin siitä saadaan todella vaikea ja könkkö. Siinä sitä aikaa sitten paloikin kun jouduin muutamaan kertaa ottaan Bellan haltuun ennen ja jälkeen esteen... Kontaktit kauniisti ja minä varmistelin radalla minkä ehdin... Tulokseksi tuli ensimmäiseltä radalta 0 (-7,32) ja sijoitus oli 5./34. ja kun 5 parasta palkittiin päästin pokkaamaan palkintoja. Kärjelle jäätiin perinteiset 3 sekunttia ja 3.sijasta n. -0,70s. Tämä oli Bellan 7. karsintanolla joten Bella sai kilpailuoikeuden Tornion SM-kisoihin!.

Hyppyrata mentiin sitten ilman paineita sillä tavoite agiradan nollasta oltiin jo saatu eikä me tehty mitään hyppiksen nollalla. Jälleen rata oli todella mukava jossa oli haasteellinen alku ja kepeille vienti (takana putki hämynä). Bellalle hyppikset ovat olleet aina niin varmoja mikäli olen itse yhtään kartalla. Niinhän siinä sitten kävi että tältäkin radalta tuli nolla (-7,27)  ja se oli samalla meidän 4. tuplanolla ensi vuoden SM-kisoihin... Kyllä niitä nyt sitten tulee oikein kunnolla!. Sijoitus oli jälleen 5./32. ja pääsimme ottamaan lisää herkkuja kotimatkalle. Kärjelle jäätiin perinteiset 3 sekunttia. Hyppiksen alku oli vielä onnettomampi vauhdiltaan kuin agiradan. Hittolainen kun lopussa se kiitä kuin mikäkin lentokone mutta nuo alut... Niistä saisi kevyesti sen 4-5 sekunttia pois jos se lähtisi samallalailla kuin Duo. Tähän pitäisi joskus kysyä neuvoa joltain viisaammaalta...

Fyra keikkui hallin sisällä ainakin oli sen verran aikaa. Manki olikin tosi reipas penneli eikä välittänyt yhtään metelistä ja hallin ahtaudesta.  Fyra sai taas paljon hyviä rapsutuksia eri ihmisiltä, kiitos niistä :)

2131204.jpg
Bellan Riihimäen kisojen palkinnot.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa Kaapelitehtaan pentunäyttely. Hieman tuntui edellisen päivän agikisat omissa jäsenissä sillä kotona oli hieman ennen kymmentä ja aamulla kello soi ennen seitsemää. Rentouttavat viikonloput... Aamulla Fyra vaikutti hieman vaisulta eikä ruokakaan maistunut (ihme!) lähdettiin Helsinkiin omalla autolla jossa oli edelleenkin se vararengas neljäntenä pyöränä... Perille päästyä huomasin Fyran oksentaneen auton takaluukkuun heiniä joita se ahmi vielä ennen lähtöä. Käytiin nopeasti pissalla ja Fyralta tuli löysä kakka. Siinä vaiheessa se ei ollut vielä ripulia mutta muuttui siksi päivän mittaan. Raasu parka oli ihan väsynyt ja tokkurassa jos tämän olisin tiennyt jo kotona ei oltaisiin koko näyttelyyn edes lähdettt. Paikalla tuli myös koulukaverini meitä molempia morjenstamaan ennen töihin menoa. Kiitos vaan Anna-Maija seurasta. Muutama utelias tuli kyselemään Fyran rotua ja Manki hurmasi tapansa mukaan. Antoi tietysti niitä ihania pusuja ja mönki syliin istumaan...

Paikalla oli kaksi länderiä Fyra ja Maya-sisko. Fyra oli Mayan vierellä niin pieni ja niin lapsi... Maya oli ikäisekseen todella hyvin kehittynyt ja olisikin luullut Mayaa paljon vanhemmaksi ellen olisi tiennyt sen olevan 6 kuukautta. Sisaruksissa ei äkkiseltään ollut paljoa mitään samaa. Maya muistutti mielestäni hyvin paljon Fannia ja Fyra ei näytä oikein kummaltakaan. Tuomarina 9-ryhmällä oli Marja Kurittu. Tällä kertaa Fyra oli ROP-pentu ja Maya oli hienosti PN-2 saaden myöskin KP:n. Molemmat siskot olivat oikein edukseen ja esiintyivät hyvin. Tuomari otti meidät vielä erikseen puhutteluun ja kehui molempia erittäin hyviksi rotunsa edustajiksi, kehuja sai myöskin luonne ja ennen kaikkea korvista tuomari oli todella tyytyväinen. Ne saattavat tuomarin mukaan ländereillä olla ihan miten vain... Välillä käytiin Fyran kanssa etsimässä nurmikkoa, mikä oli Ruoholahdessa aika toivotonta ja Fyralta pääsi muutama löysä kakka. Ilmeisesti se oli syönyt jotain ihanaa ulkona sillä kukaan muu koirista ei ole potenut mitään oireita. Vielä tänäänkin Fyran masu oli vielä normaalia löysempää ja se on viettänyt paastoa. Jospa huomenna kokeillaan riisiä.

Sopusuhtainen, hyvät mittasuhteet omaava narttu. Kaunispää ja ilme. Hyvä asentoiset korvat. Hyvä etuosa, runko ja kulmaukset. Erinomainen karkea karva. Liikkuu ja esiintyy hyvin. Hyvä luonne.

2131253.jpg

Kyllä tämä viikonloppu tuntui todella hyvältä pitkästä aikaan. On ollut niin paljoa surua & murhetta Duon vuoksi. Erityisesti Bellan nollat lauantaina ilahduttivat todella paljon. Tämä puoli vuotta on ollut todella tasaista vai mitä sanotte: 10 starttia uuden nollakauden aikana joista 9 nollatulosta ja 4 tuplanollaa... Yksi tilastovirhe on Piirinmestaruuskisojen vitonen agiradalta (keppien väärä väli kun en jaksanut taas suoristaa koiraa ennen keppejä). Nyt voin rauhassa keskittyä Duoon alkuvuoden ajan. Katsotaan nyt sitten lähdetäänkö Bellan kanssa sinne Tornioon vai ei... On vähän liian kaukana SM-kisat täältä etelästä katsottuna.  Sokerina pohjalla on tietysti Fyra josta on loppujen lopuksi tullut ihan kaunis neito vaikka sitä hieman jossain vaiheessa epäilin. Fyra on samallalailla hitaasti kehittyvä kuten Duo aikanaan. Katsotaan nyt vielä muutama pentunäyttely vielä ja sitten kasvetaan ihan rauhassa ennen junnuluokkia.