Eilen oli taas niitä päiviä että voiko taas enempää olla vastoinkäymisiä. Piti niin lähteä omalla autolla töiden jälkeen Turkuun Janitan kurssille Fyran kanssa. No kun tein lähtöä huomasin että kaskummaa auton takarengas oli taas päästänyt ilmaa pihalle. Hetken aikaa purnasin ja pärräsin ennen kuin päätin lähteä reissumesellä liikenteeseen. Fyralle häkki autoon ja ei kun menoksi. Hieman pelkäsin päästäänkö perille asti mutta meseen voi aina luottaa. Se kantoi ystävänsä luottavaisesti Turkuun ja takaisin... Nyt on sitten vielä hieman vaakalaudalla pääsenkö huomenna Riihimäen agikisoihin tai sunnuntain pentunäyttelyyn Helsinkiin. Ilman autoa se on yllättävän vaikeata...

Meitä oli eilen normaalin neljän pennun sijaan ainoastaan kaksi joten oli rauhallista tehdä omia harjoittelua. Teemana oli eilen takaakierrot neliössä ja välistävedot. Molemmat tehtiin sekä oikealle ja vasemmalle. Fyra oli kyllä tosi taitava pikku otus, omassa esteiden näyttämisessä on kyllä parantamisen varaa sillä pitäisi muistaa että kyseessä on 6kk ikäinen pentu joka vasta OPETTELEE esteitä eikä 3-luokassa kisaava koira...  Ongelmia oli varsinkin vasemman käden kanssa joka oli koko ajan liian ylhäällä eikä heittokäsikään toiminut kunnolla. Hienosti Fyra kuitenkin meni vaikka minä söhläsin käsieni kanssa. Oikealle kaikki meni heti täydellisesti, oikea käteni on niin paljon parempi. Tämän vuoksi toistoja tulisi tehdä aina pari kertaa enemmän vasemmalla kädellä kuin oikealla.

Fyran kanssa harjoiteltiin myöskin rengasta jonka idea on sisäistetty tosi hyvin. Nyt harjoittelurengas oli jo korkeammalla ja  Fyra meni aina oikein renkaasta. Lisäksi otettiin keinua. Sekin alkaa olemaan jo ihan hyvällä mallilla, muutamia nameja olen laittanut matkalle ja pitänyt hieman keinusta kiinni ennen kuin se on laskenut alas. Aasta ja puomista on tullut sitten ne lemppariesteet sinne juostaan namin toivossa silloinkin kun ei pitäisi. Kontaktit alkavat olemaan jo hyvällä mallilla. Fyra on selvästi hiffannut nenäkosketuksen idean ja tökkii maata tosi hyvin sekä hakee nopeasti oikean paikan. Ihmeen nopeasti tuokin metodi opitaan vaikka aluksi olin sitä mieltä etten saa sitä opetettua ollenkaan. Nyt ollaan 5 kertaa treenattu ja se alkaa näyttämään ihan oikeasti hyvälle. Otettiin myöskin sarjana puomi-pöytä-puomi ja siinä oli vauhtia. Hyvin pysyi 5s pöydällä paikallaan.

Lopuksi otettiin vielä verkkokeppejä. Tällä kertaa ne oli jo melkein kokonaan pystyssä. Kepeillä mentiin ihan yksinkertaista kuviota lähettämistä ja sitten piti viedä koira väärään päähän u-putkea ja valssata ja mennä samalla puolella kepit takasin päin. Lopuksi vielä toiselta puolelta. Palkkaus oli vasta toisien keppien jälkeen maassa. Fyra oli ihan mahoton. Se alkaa jo nyt näyttämään vauhtia sillä Janita totesi että Fyra menee putkessa jo ulkokaarta pitkin. No kyllä sen sitten huomasikin sillä en meinannut saada tehtyä edes valssia kun äimistelin Fyran putkivauhtia.

Meillä oli oikein onnistunut Turun keikka, ei millään jaksaisi odottaa ensi viikkoon ja seuraavia treenejä!.