Viime vuonna 05.01.2007 aloitin kirjoitukseni näin:

Viime vuosi oli surkuhupaisin vuosi mitä olen koskaan kokenut koiraharrastusten parissa. Lunta tuli tupaan niin paljon että loppu vaiheessa aloin jo pohtimaan koko harrastamisen lopettamista. Luulen, että moni heikompi olisi voinut sen jo tehdäkkin. Minä olen kuitenkin sitkeä ja periksiantamaton tai sitten todella tyhmä sillä tänä vuonna tulemme entistä vahvempana takaisin.

Samallalailla voisin aloittaa kertauksen viime vuodesta. Nämä kaksi viimeistä vuotta ovat olleet todella rankkoja koiraharrastuksen osalta. Niin paljon vastoinkäymisiä että pikku hiljaa siihen alkaa jo turtumaan. Itketty ollaan niin paljon kuluneena vuonna että alan pikku hiljaa toivomaan jospa tämä vuosi toivoa edes hiukan enemmän. Toisaalta sanonta kolmas kerta (eli vuosi) toden sanoo joten sitä alkaa jo ihan oikeasti pohtimaan niitä kamalimpia asioita. Kuten sanonta mikä ei tapa niin vahvistaa niin alan kohta olemaan jo niin vahva että kukaan ei voi minulle mitään :) Haluan heti tähän alkuun kiittää kaikkia meitä tukeneita: ystävät & tutut ilman teitä viime vuosi olisi ollut vielä raskaampi...

Mikä teki sitten vuodesta niin surullisen?. Suurin murheenkryyni oli Duo... Vuoden alku viettiin sairaslomalla jumittumien vuoksi (taukoa agikisaamisesta tuli yhteensä lähes 8 kuukautta). Kun päästiin maaliskuussa yksi kilpailu Turussa alkoi heti sen jälkeen juoksu ja sen seurauksena emätintulehdus. Emätintulehduksen jälkeen Duo satutti etutassunsa minkä vuoksi seuraava startti siirtyi kesäkuulle. Sen jälkeen saatiin jopa "kisaputki" päälle. Päästiin 4 kilpailua 2 kuukauden sisällä menemään. Sitten syyskuussa alkoi ylipitkä juoksu joka kesti 4 viikkoa. Sen jälkeen Duo ei ollut enää käytökseltään normaali ja syykin selvisi marraskuussa. Pahanlaatuinen kasvain munasarjassa joka jouduttiin leikkaamaan. Samalla sitten lähti myöskin kohtu & molemmat munasarjat. Loppu vuosi vietettiin sairaslomaa & kuntoutuslomaa. Kuntoutuslomaa häiritsi loppuvuodesta paha ripuli joka vei Duolta kokonaan voimat melkein kahdeksi viikoksi.

Muiden koirien osalta Bella & Lucas. Lucas oli koko vuoden ketterässä kunnossa vaikka lantion kohdalla oleva turvotus hieman mietitytti monta kertaa vuodessa. Ruokavalio muutoksella saimme pienessä ajassa vyötäröltä muutamia senttejä pois. Katsotaan jatkuuko sama pieneneminen myös tänä vuonna?. Lucasta vaivasi muutaman kerran hiivatulehdus tassuissa & korvissa mutta nekin saatiin hoidettua Canofitellä. Bella oli tänä vuonna edelleenkin se lauman tervein koira. 8-vuotias Belladonna porskuttaa edelleenkin terveellisesti: monta litraa vettä päivässä ja noin kerran viikossa syödään ruoka-annos. Onko tämä dietti Bellan terveyden salaisuus...?

Vuoden iloisin asia oli ehdottomasti pikkunen Fyra... Ilman Fyran tulemista olisi loppu vuosi ollut todella ankea & harmaa. Fyra on ollut kaikkea sitä mitä olen toivonut: iloinen, hassu hupsuttelija jolla tuntuu olevan huumorintajua. Olen niin iloinen kuin Mervi tämän pennun minulle antoi, kertaakaan en ole valintaani katunut. Kiitos Mervi tästä meidän päivänsäteestämme!.

Mielenkiinnolla lueskelin odotukset mitä vuodelle 2008 olin asettanut (kirjoitettu 05.01.2008)

  • Bella: agility: Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2008 (SM-kisa nollat on jo täynnä) Tuloksen saaminen SM-kilpailuista. Siirtää vauhti treeneistä myös kisoihin. Ulkomaille agikisoihin?
  • Duo: agility: Löytää pitkän tauon jälkeen kisavire ja aloittaa kisaamisen. Tavoitteena onnistuneet suoritukset ja hyvä mieli.  Lisää varmuutta suorituksiin ja jättää liika varmistelu pois, kaarrokset minimiin. Ulkomaille agikisoihin? Näyttelyt: muutama näyttely kotimaassa ja ulkomaille näyttelyyn?
  • Lucas: Saada kaikki jumittumat pois pojasta ja sen jälkeen alamme miettimään harrastamista/kilpailemista.
Ihan nappiin ei mennyt nämäkään odotukset. Bella pääsi SM-kisoihin ja sai sieltä myöskin tuloksen joten sen osalta tavoiteet täyttyivät samaten olisimme päässeet MM-karsintoihin mutta emme sinne ilmoittautuneet. Vauhtia ollaan kisoihin saatu vaihtelevalla menestyksellä. Duon osalta tavoitteet eivät päässeet ollenkaan täyttymään. Kesällä saatiin pieni kisavire, mutta sekin katkesi aika  nopeasti ylipitkään juoksuun ja lopulta leikkaukseen. Tyttöjen kanssa ei myöskään ulkomaille lähdetty sillä Duon terveyden tilanteen vuoksi nekin karkelot oli jätettävä väliin.

Lucas sen sijaan sai itsensä fyysisesti hyvään kuntoon ja poika pääsikin muutaman kerran Johannan kanssa tokoilemaan kisoihin jossa melkein saatiin se 1-tulos (3 pistettä vaille). Kiitos Johannalle pojan kanssa kisaamisesta :) Te ootte ihan parhaita yhdessä!.

Kilpailutulokset tiivistettynä vuonna 2008:

  • Bella: agility: yhteensä 17 virallista kisaa joista 11 nollatulosta ja ainoastaan 1 hylkäys. Ennätyksenä seitsemän nollatulosta peräkkäin ja 4 tuplanollaa. Palkintosijoja  2 ( 2. x1 ja 3. x1). Osallistumisoikeus SM- & MM-karsintoihin 2008. SM-kilpailuissa SM-21 (sij. 11/129.) Etelä-Hämeen Piirinmestaruuskisoissa sij. 4 ja joukkueessa sij. 2. Lunasti joulukuussa oikeuden SM-kilpailuihin 2008.
  • Duo: agility: yhteensä 10 virallista kisaa joista 3 nollatulosta ja hylkäyksiä 4. Palkintosijoja 1  (2. x1).  Etelä-Hämeen Piirinmestaruuskisoissa sij. 5 ja joukkueessa sij. 2.Vietti sairaslomalla lähestulkoon koko vuoden.
  • Lucas: Kilpaili Johannan kanssa kaksi kilpailua Tokossa. Tuloksena molemmilla kerroilla 2-tulos (pisteet 149p. & 157p.)
  • Fyra: esiintyi kahdessa epävirallisessa pentunäyttelyssä olemassa molemmissa ROP-pentu :)

Kilpailu tavoiteet vuodelle 2009:

Tällä hetkellä tuntuu siltä että uskallanko mitään tavoitteita ensi vuoteen edes laittaa. Agilityn osalta starttimäärät tippuvat vuosi vuodelta. Jos Bellalla oli vuonna 2007 startteja 25 oli niitä vuonna 2008 enää 17 kpl. Duon startit tippuivat radikaalisti vuonna 2007 niitä oli 22 kpl ja 2008 lukema puolittui 10 starttiin... Jos tämä tahti jatkuu niin muutaman vuoden päästä me ei kisata enää ollenkaan!.
  • Bella: agility: Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2008 (SM-kisa nollat on jo täynnä). Muutama palkintosijoitus ja jatkaa samaa varmaa menoa. Sijoitus SM-kisoista mikäli sinne lähdemme...?
  • Duo: Toivon terveyttä, toivon kädet peukaloita myöden ristissä ettei etäpesäkkeitä tulisi... Duon kanssa eletään niin että jokainen päivä voi olla se viimeinen, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu... agility: päästä kisaamaan muutamia startteja ja nauttia kisaamisesta yhdessä. Näyttelyt: ehkä kesällä Fyran seurana joku näytelmä?
  • Lucas: Pojalle toivon muutamia tokokisoja Johannan kanssa. Niissä poika voisi pitää hauskaa saparoheiluen. Muulla ei ole niin väliä ;) Agin aloitus tauon jälkeen on käynyt mielessä, mutta katsotaan katsotaan Näyttelyt: ....?
  • Fyra: Fyralle laitetaan tavoitteeksi kunnon koirakansalainen. Treenataan agilityä & tokoa hymy huulilla. Laitetaan sitten kisaamistavoitteet vuodelle 2010... Näyttelyt: näissä tullaan pyörimään joitakin kertoja.