Torstaina starttiin heti aamusella koko köörin kanssa Halikkoon Leena Piiran vastaanotolle. Kyllä sitä hetken aikaa aamulla ajatteli kun kello soi vapaa päivänä hieman kuuden jälkeen että kyllä sitä hullu on... Koirat kyllä käyvät säännöllisesti hoidoissa, mutta itse ei raaski käydä.

Päästiin hyvissä ajoin paikalle ja sain pissatettua koirat sekä raahattua kaksi häkkiä käytävään odottamaan. Hetken odottamisen jälkeen päästiin sisälle ja Fyra tietysti juoksu heti Leenan syleilyyn. Leena kyllä heti arvasi kuka koirista on Fyra... Tunsin kyllä itseni suurperheen omistajaksi kun kasasin häkit pystyyn ja otin Bot-takit esille ja riisuin pisutuksen ajaksi laitettut talvitakit pois päältä.

Hoidon aloitti tuttuun tapaan Bella joka yleensä stressaa eniten, mutta tällä kertaa Belladonna vaan nautiskeli. On kyllä niin ihanaa nähdä kuinka Bella voi nykyään ihan oikeasti rentoutua ja nauttia käsittelystä. Bella oli erinomaisessa kunnossa, siitä ei löytynyt mitään "vikaa".

Bellan jälkeen vuoroon pääsi Duo. Duon osalta pelkäsin pahinta, mutta tilanteeseen ja olosuhteisiin nähden Duo oli paljon paremmassa kunnossa mitä olin kuvittelut. Seisoessa näki kuinka Duon normaalisti pitkä lanneosa oli hieman kasassa. Se on näkynyt jo lokakuusta asti liikkeissä (sen takia varasin helmikuun ajan ennen kuin tiesin kasvaimesta). Ilmeisesti kasvain on painanut ja leikkaushaava on ollut hieman arka. Leena kehui Duon palautuneen todella hyvin leikkauksesta (leikkauksesta on kohta 2 kuukautta) ja on muutenkin todella hyvässä kunnossa. Duon oikea puoli oli selvästi kireämpi, se oli taas selitettävissä sillä että kasvain oli vasemmalla puolella. Duo on siis käyttänyt oikeata puolta huomattavasti enemmän. Käsittelyn jälkeen eron lantion asennossa huomasi ihan paljain silmin. Nyt voidaan pikku hiljaa aloittaa ravilenkitys ja kunnon kohotus.

Fyra pääsi sitten totuttelemaan käsittelyyn ja se tutkittiin läpikotaisin. Vielä Fyra ei saa kunnon käsittelyä nuoren ikänsä vuoksi. Fyra on kasvanut todella tasaisesti ja on kuulma muutenkin hyvärakenteinen harrastuskoira. Fyra jaksoi todella hyvin keskittyä käsittelyyn ja makoili tottuneesti matolla kylkiasennossa. Fyran lanneosasta löytyi pientä tiukkuutta, mutta se on normaalia pennun elämää (leikkii ja riekkuu). Lopuksi Fyra halusi vielä mennä Leenan syliin istumaan... Fyra saikin kehuja epänormaalista länderiluonteesta Hymy

Viimeisenä käsittelystä pääsi nauttimaan tosi miäs eli Lucas. Lucas sai heti kehuja kavenneesta lantiosta. Ollaan saatu useita senttimetrejä pois lantiosta kun ruokalaatua vaihdettiin takaisin normaaliin. Ilmeisesti entisen ruoan rasvakoostumus ei sopinut pojan aineenvaihdunnalle sillä se kerrytti turvotusta lantiolle (aineenvaihdunta ei toiminut kunnolla ja kun me katsottiin että poika lihoo. Se sai vähemmän ruokaa ja koko äijän elimistö meni säästöliekille). Tietysti myös se amstaffi-juttu on myöskin ollut osasyyllisenä. No nyt alkaa taas pienen miähen lihaksetkin näkyä Silmänisku Leena totesikin että kyllä me vielä saadaan Lucaksen vyötärö näkymään. Ei sitä silti meinaa ymmärtää kuinka tuollainen kahden vuoden takainen tapahtuma voi olla näin kauaskantoinen Otsan rypistys Lucas oli muuten oikein hyvässä kohdassa, mutta munuaisten kohdalla oli pientä jumia. Poika oli taas hyvin herkkä kipujensa kanssa, mutta hienosti äijä kuitenkin pystyi olemaan aloillaan. Lopuksi poika vielä katsottiin seisoaltaan ja ensimmäistä kertaa lantion alueeseen saatiin liikettä! Nauru Äijä alkaa kohta olemaan ihan oikeasti rantakunnossa!.

Oli kyllä taas niin terapeuttista jutustella Leenan kanssa lähes 3 tuntia maan ja taivaan väliltä. Hän on kyllä niin mahtava ja ihana ihminen. Olin niin onnellinen kun kaikki koirani olivat näin hyvässä kunnossa. Eivät varmaan koskaan aikaisemmin ole olleet näin "virheettömiä". Duon helmikuun aika jouduttiin siirtämään, mutta se ei nyt harmittanut yhtään kun koira itse oli niin hyvässä kunnossa. Seuraavat ajat on sitten Bellalla & Duollla huhtikuussa ja toukokuussa Lucas & Fyra  pääsevät käsittelyyn.