Viikonloppu sujui kuin pikajunan kyydissä. Perjantaina vietin vapaata ja käytiin aamusella lenkkeilemässä Tolpan kanssa Saaressa. Koirilla oli taas niin aivot narikassa Kieli ulkona Lopputulokseksi saatiin yksi kadonnut köysilelu, Fyralla kun pitää aina olla jotain suussa ja sitten se hassu penneli unohtaa välillä lelunsa jonnekkin... No ehkä se ensi kerralla löytyy tai sitten viimeistään keväällä lumien sulaessa.

Iltapäivällä starttiin Hyvinkäälle kauan odotetulle Gerard O'Shean pöytäkurssille. Paikalla oli yli 20 henkilöä koirineen ja muutama kuunteluoppilas. Paikalla oli Fyran lisäksi myös muitakin ländereitä: Roppa, Foxi ja Enni. Paljon tuli uutta tietoa ja oppia. Pienessä huoneessa kaikki koirat kävelivät samaan aikaan näyttelyrinkiä Yllättynyt Hiukan olin aluksi kauhuissani sillä paikalla oli pari äksympää koiraa, mutta mitään ongelmia ei tullut. Perjantain kurssi kesti yhteensä 4 tuntia ja kotiin saavuin hieman ennen puolta yötä.

Lauantaina ja sunnuntaina oli vuorossa varsinainen handlerikurssi Helsingin Konalassa koirakoulu Lily's. Itse paikka oli näyttelytarkoitukseen ihan hyvä, mutta agilityä en ottaisi ikinä tuossa paikassa. Lattiana oli liukas betoni. Handlerikurssilla saatiin niin paljon uutta tietoa koiran esittämisestä että vaikea on kaikkea sisäistää ihan heti. Molempina päivinä treenattiin lähes 4h salissa. Kaikki kurssin 22 koiraa samassa tilassa ja samaan aikaan kehässä. Koiria oli kaikenlaisia ja kokoisia akita inuista kiinanharjakoiriin. Fyran mielestä kaikki koirat oli niin kivoja varsinkin yksi nahkaharja ja powderi puff-uros oli Fyran mieleen. Fyralla taitaa olla hieman outo miesmaku... Olin niin onnellinen kun Fyra oli taas niin reipas ja rauhallinen. Moni koira ei kykenyt siinä metelissä & sekasorrossa tekemään yhtään mitään vaan stressasivat ihan hirveästi. Fyraa sanottiin epänormaaliksi länderiksi kun se on niin rauhallinen.

Kaikkia niitä oppeja on niin vaikea kertoa täällä blogissa, mutta kaikki perustuu ns. käsimerkin ehdollistamiseen (käsimerkki toimii klikkerinä) ja siihen että koiralla on todellakin karismaa kehässä. Viikonloppu kului niin nopeasti yli 12h kuuntelin englantia ihan sujuvasti, vaikken mikään hyvä siinä ole. Gerard on kouluttajana aivan mahtavan upea tyyppi, upea karisma ja ihanan valloittava tapa puhua asioista. Häntä olisi voinut kuunnella vielä toiset 12 tuntia lisää. Kurssilla sai kyllä nauraa itsensä kipeäksi ja epäilen ettei tämä jäänyt meidän viimeiseksi kurssiksi. Kunhan saadaan hieman asioita opeteltua niin katsotaan minkälainen show-koira Fyrasta tulee Nauru

Kuvia tulee blogiin myöhemmin sillä en pystynyt ottamaan kurssilla itse kuvia. Toivottavasti järjestäjien kameraan on edes muutama kuva tarttunut Fyrasta. Viikonlopun jäljiltä oltiin ihan puhki. Lauantain kurssi oli 10-14 ja sunnuntain kurssi alkoi jo 07.30-11.30. Siihen päälle vielä ajomatkat niin sellaiset mukavat 7h meni kurssilla. Vielä kun meillä on töissä remontti niin jouduin menemään molempina päivinä vielä töihin illaksi... Aika rättinä olen ollut alkuviikon.