Maanantaina alkoi Forssan Pussikoirien pentujen jatkoryhmä. Fyran ryhmässä oli 8 koiraa ja iät vaihtelivat aina kolmeenvuoteen asti Yllättynyt Fyra oli sieltä nuorempien väestä. Ensimmäisellä kerralla ihan esittelyt ja pientä tokoilua. Otettiin sivulletuloa (voisin pikku hiljaa jättää sen namin pois...), katsekontaktia, kontaktikävelyä (jossa minun pitäisi keskittyä koska kehun ja koska en...) sekä luoksetuloa (pitäisi alkaa luottamaan siihen omaan kakaraan ja rohkeasti jättää paikkalle). Koulutuksen jälkeen käytiin läheisessä metsässä leikkimässä Nemo-sheltin kanssa. Kaverit on samalla kurssilla Cool Hetken aikaa epäilin jo kakaroiden olevan väsyneitä kun kävelivät niin nätisti hihnoissa. No eipä väsymyksestä ollut tietoakaan kun metsään pääsivät temmeltämään. On nuo niin hauskoja otuksia... Kiitos Johannille koulutuksesta ja Iirikselle kävelyseurasta!

Tiistaina olikin sitten omatoimi ryhmän tokotukset. Tällä kertaa treffattiin Forssan laatuauton pihassa. Paikalle meidän (Fyran & Lucaksen) lisäksi tuli Johanna ja Anja. Itse otin Fyran kanssa kosketusalustaa joka alkaa ihan oikeasti toimimaan jo etäisyydelläkin Hymy Lisäksi vauhtiseuraamista, paikallaoloa, luoksetuloa, ruutua sekä tietenkin temppuja. Lopuksi Fyra pääsi vielä leikkimään Jackyn siskon Jaffiinan kanssa. Fyra tosin ei tainnut heti tajuta ettei se ole Jacky, kovasti Fyra ihmetteli kun mahan alla ei ollut mitään... Johanna otti Lucaksen kanssa tokoiluja ja nyt alkaa näyttämään siltä, että poika alkaa taas muistamaan liikkeestä seisomisen. Tosin äijän saparo viuhtoi niin lujaa että se olisi voinut ihan hyvin lähteä vaikka lentoon Nauru Kiitos Anjalle ja etenkin Johannalle pojan tokottamisesta!.

Keskiviikkona vietin vapaata ja vapaathan on aina täyteen buukattuja. Alkuillasta lähdettiin pitkästä aikaan moikkaamaan Jaakkoa Hitti-areenalle. Reissu oli niin onnistunut ettei sellaista olotilaa ole ollut pitkään aikaan.

Fyrahan on vielä ihan kakara eikä sen kanssa olla kauheasti agia tehty jotain pientä hauskaa ollaan aina Jaakon kanssa keksitty. Olen ollut koko ajan hieman mietteliäs Fyran agien kannalta sillä Manki on niin kamalan itsenäinen otus. Suunnittelin jo kouluttavani ekan koiran joka menee ilman ohjaajaa agia. Sen verran hienosti Fyra menee yksinään esteitä. Keskiviikkona Fyra loisti ja jopa Jaakko oli ihan ihmeissään mitä olen sen kanssa oikein tehnyt. No eihän me oltu mitään agiin liittyvää tehty moneen viikkoon. Fyra meni ihan sairaan upeasti. Se irtosi ja liikkui. Jaakon ehdotuksesta laitettiin hihnaan kiinni kaksi damia ja se toimi ihan sikahyvin!. Oli vauhtia ja ennen kaikkea intoa! Cool Olin aivan haltioissani ja taisi Jaakkokin olla. Todettiin ettei sitä ihan vielä kannata myydä sillä Fyrassa on sittenkin potentiaalia. Jaakko totesi, että Fyralla on todella hyvä rakenne agilityyn ja luontaisesti kääntyy todella hyvin. Fyrassa on potentiaalia Hymy ja kun syttyminen tapahtuu niin olen kuulma ihan pulassa sen kanssa. Otettiin ensimmäistä kertaa aikuisten puomia ja saatiin kehut Fyran nenäkosketuksesta. Se on kuulma sairaan upea (ainakin tällä hetkellä...), Fyra on sisäistänyt hyvin idean ja juoksee nenä edellä kontaktille. Tästä tulisikin antaa suurimmat kehut.

Duon kanssa sama hyvä vire jatkui ja Jaakko uhkasi tulevansa katsomaan kisojani jotta se näkee missä minä aina töpeksin Kieli ulkona Duolla oli vauhtia mistä saatiin kiitosta. Sen sijaan moitteita saatiin minun heilurikädestä joka sahaa edestakaisin. Jatkossa tulisi pitää käsi ohjattaessa koko ajan ylhäällä eikä hinata sitä edes takaisin jolloin koira joutuu koko ajan kysymään. Tämä auttoikin heti eikä niitä kielto ongelmia tullut suorissa sarjoissakaan... Herjoittolun aiheeksi saatiin myöskin se putkijarrutus jota sain tehdä ihan tarpeeksi monta kertaa ennen kuin tajusin idean. Lisäksi kokeiltiin jaakotusta ja se toimi Duon kanssa todella hyvin. Ei kuulma ole vielä ikinä tehnyt noin pientä kaaretta radalla Silmänisku

Mulla jäi kyllä niin positiivinen fiilis treeneistä ettei mitään määrää. On ihan mahtavaa, että on tuollainen kannustava perseeseen potkija keskellä kenttää neuvomassa ja myöskin komentamassa. Huippua!

Torstaina olikin sitten vuorossa ekat ulkoharkat Pukon kentällä. Mulla oli hieman virekateissa. Olin taas yöllä kotiutunut puoli yksi kotiin ja koko päivän oli kiirettä töissä. Treenit alkoi sillain etten ehtinyt kuin vaatteet vaihtamaan ja lähtemään lämmittelylenkille. Osaksi viretilaan vaikutti myöskin saliohjelman vaihto jonka vuoksi mulla oli keskiviikon salista niin kovaa kädet jumissa ettei niitä pystynyt edes kunnolla nostamaan Kieli ulkona

1240693122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyseinen rata oli Anne Saviojan käsialaa. Kisa oli ollut Tampereella vuonna 2004. Jälkeenpäin katsoin, että me ollaan Bellan kanssa kisattu tämä rata Hymy ja saatu viissiin joko 0 tai 5. En muista kumpi rata tämä on A- vai B-kisa?. No joka tapauksessa rata meni Bellan kanssa ihan kivasti ja virekkin saatiin ylle kun jaksoin taas keskittyä kunnolla. Duon kanssa eka rata meni todella hyvin, mutta kun aloin prässäämään niin sitten alkoi tulemaan paljon virheitä mm. keppien väärinaloittamista sekä 5. esteelle irtoamuutta. No ihan kivaa oli kuiteskin olla ulkosalla, valoisaa ja avaraa! Cool

Treenien jälkeen Fyra & Jacky saivat leikkiä keskenään kentällä. Hieman otettiin Fyran kanssa putkea ja puomia. Fyra oli reipas. Esteiden kannon jälkeen mentiin Johannan ja koirien kanssa viereiseen metsään tallustelemaan. Kotiin päästyäni menin vielä kunnollisen jäähdyttelyn. Nämä taisivatkin olla vikat treenit ennen viikon päästä olevia ländereiden mestaruuskisoja.