Sunnuntaina oltiin reippaita ja lähdettiin heti aamusella Janakkalaan agikisoihin. Aamu meni töitä tehdessä ja iltapäivä kisatessa. Mukaan pääsi tietysti kaikki länderitytöt. Fyra toimi aamulla ilmoittautumispisteessä osa-aikaisena maskottina, muutamalle sen taisin luvata palkinnoksi nollaradasta. No kyseiset henkilöt eivät niitä sitten tehneet (juuri sen vuoksi...?).

Iltapäivällä oli sitten tyttöjen vuoro päästä radalle. Länderimestaruuteen osallistui medi-luokassa 17 länderiä. Ekan radan jälkeen taisi mukana olla enää 6 länderiä. Mestaruuteen laskettiin kahden radan yhteistulos.

Ensimmäinen rata oli Harri Huittisen käsialaa ja täytyy sanoa että se oli aikas vaativa. Moni koira hylkääntyi samassa kohdassa. No itse kuuluin Bellan kanssa samaan kastiin Silmänisku Olin arvioinut etäisyydet väärin ja kun hetkeksi katsoin edessä olevaa hyppyä niin Bella komeasti kaarsi itsensä putkeen. Tyhmä hylkäys ja oma tyhmä virhe... Bellan kanssa olisi pitänyt pystyä nollaan, mutta minkäs teet kun ohjaaja on vähän käsi. Eipä oikein päästy Duonkaan kanssa juhlimaan rataa. Duo hiippaili alussa ja jäi nököttämään suoraan ekan hypyn taakse. En tiedä lähtikö loppupeleissä se aika juoksemaan vai ei. No eipä sillä väliä, muutenkin rata oli aika kammottavaa katsottavaa. Muutaman kerran Duo pelasti tilanteen, mutta kepeillä sitten sössin kun aloin liikuttamaan yläkroppaani ennen putkea ja Duo keskeytti kepit. Saatiin vitonen ja aloitettiin kepit uudestaan. En taas yhtään muistanut mistä kohtaa se kepit lopetti Tukittu No loppuradalla otettiin sitten aan ja keinun kontaktit kunnolla. Tulokseksi 5 ja himoun verran yliaikaa keppien uudelleen suorittamisesta sekä kontakti seisotuksista.

1241551971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

© Tiina Koponen

Bella pujottelee

Toinen rata oli sitten huomattavasti jouhevampi ja oma fiiliskin alkoi olemaan jo parempi. Tämä rata olikin Anne Huitisen käsialaa ja nyt alkoi niitä tuloksiakin jo tulemaan Cool Bella teki radalta varman nollan vaikka alku oli taas niin bellaa. Varmasti se kulkee ja nätisti ilman turhia hötkyilyjä. Sijoitukseksi tuli 6./27. Duon kanssa sitten meni jo himpun verran paremmin, vaikka eipä tämäkään rata ihan nappiin mennyt. Alku sujui jo paremmin ja Duo pysyi lähdössä. Rata olikin ihan hyvä pituudelle asti jossa Duo kosketti pituuden alkua. Lähdin taas liikaa rynnimään (putkelta pituudelle) ja Duolla tuli kiire perään. Pitäisi ihan oikeasti alkaa uskomaan siihen etten saa rynniä esteillä!. No virheen jälkeen seisotin jälleen aan kontaktin sekä keinun. Virhe kun oli alla niin se on sitten ihan sama mikä aika on. Duo sijalle 12./27.

Yhteistulokset laskettiin kahdelta radalta yhteen ja kävi ilmi että Duo sijoittui länderien rotumestaruudessa sijalle 2. heti voittaja-Viiman jälkeen Nauru Kolmas oli Duon puolisisko Reetta. Ainoastaan 6 länderiä sai loppupeleissä tuloksen mestaruutta varten. Hiphei! Cool

1241552042_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

© Tiina Koponen

Medien länderimestaruus:

2. Duo 1. Viima & Anu Niemi 3. Reetta & Tiia Vitikainen

Länderikisat olivat mielestäni todella onnistuneet ja niissä on kyllä aina niin mukava fiilis. Ainoa haittapuoli on se, että näissä kisoissa unohtaa aina itse kilpailevansa. Sitä vaan juoruaa ja katselee muiden ländereiden suorituksia varsinkin niiden joiden suorituksia ei yleensä näe.  Valmistuminenkin kisoihin on vähän sellaista takki auki valmiina ja tuloksista viis Hymy

Olipa mukavaa nähdä osa Fyran sisaruksista: Gromit, Maya ja Raisu. Täytyy kyllä todeta, että Fyra on ihan lilliputti sisarusten rinnalla. Säkää on vähemmän ja varmasti myös painoa. Aikalailla kaikki tyttöni on samankorkuisia, nyt tosin näyttää siltä että Fyra menee painossa Duon edelle. Duo painaa nyt 11,8kg, Fyra 11,3kg ja pikku-Bella 7,8kg. Kiitoksia kaikille länderisteille mukavasta päivästä!.

1241552404_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

© Anne Murtola

Pukon tulevaisuuden toivotkin oli päässyt kuvaan: Fyra & Jacky