Miten ihanalta tuli nukkuaa aamulla ja todeta ettei tarvi mennä töihin Hymy Käveltiin koirien kanssa pitkä aamulenkki ja aamupäivä puuhailtiin kotona kotihommia. Niitäkin pitää joskus tehdä... Iltapäiväll lähdettiin Turkuun (taas vaihteeksi...) olin varannut Jaakolta yksärin Bellalle, Duolle ja Fyralle. Käveltiin puolen tunnin lenkki ja taas sieltä vankilalta huudeltiin mulle. Sain taas astetta kovemmin jalat alleni ja niillä oli varmasti hauskaa Kieli ulkona

Jaakko oli tehnyt koosteen Anders Virtasen radasta joka oli ihan mukavanoloinen. Bellan kanssa ei menty rataa ollenkaan vaan pyysin apua niihin onnettomiin lähtöihin. Miten saisin sen heti syttymään eikä se lönkyttelisi ensimmäistä viittä estettä. Saatiin neuvoksi hetsaus eli innostetaan hyvällä tavalla: missä putki missä putki? ja lasketaan vaikka ääneen kolmeen ja kolmosella lähdetään. Sen jälkeen heti esteen jälkeen palkka ja pikku hiljaa toisen, kolmannen ja neljännen jälkeen. Tämä näytti toimivan hyvin, nyt pitää vaan paljon treenata sitä ihan kotioloissakin. Samaa hetsausta voi tehdä myös Duon ja Fyran kanssa. Samalla katsottiin Bellan kontakteja ja kokeiltiin kontaktin rajalle sellaista muovista estettä. Toimi hyvin, Bellalla on todella hyvä askellus aalle. Neuvoksi sain etten mene sörkkimään kontakteille käsilläni vaan opettaisin askelluksen. Puomilla en asiaa vielä kokeillut, pitää varmaan hankkia omalle seuralle sellaiset systeemit että tätä voisi treenata.

Duon kanssa päästiin sitten jo ihan radalle asti, mulla oli taas ihan äärettömiä vaikeuksia lähdössä. Siis olen niin huono sijoittumaan radalla oikein lähdöissä. En jotenkin osaa sijoittua ja reagoi tarpeeksi nopeasti/oikein. Duo oli tapansa mukaan reipas ja mulla oli taas este riippuvuus... Saatan jokaiselle esteelle ihan turhaan kun voisin koiran lähettää. Kun lähetin niin pääsin paljon paremmin etenemään radalla ja Duon vauhti kasvoi entisestään... Argh! Mulla on vakava läheisyys syndrooma esteisiin ja koiraan radalla. Miten tästäkin pääsee eroon? Huuto Kehuja saatiin poispäin käännöksistä ja leikkauksista sekä suuntakäskyistä.

Vikana estraadille pääsi Fyra. Fyra oli hiukan kuumissaan kun se oli viimeisenä vuorossa. Ensi kerralla pitää varmaan ottaa sen kanssa ensimmäisenä ettei se ole ihan mahdoton odottamisesta. Alkua kokeiltiin lopulta niin että Jaakko piti kiinni ja hetsasi ja minä otin vastaan. Toimi hyvin ja oli tosi reipas. Tuo lelupalkkaus toimii Fyralla tosi hyvin, vaikka mulla onkin ongelmia sen lelun kaivamisen kanssa Kieli ulkona Sitten otettiin ihan muuria ja muutamaan vinohyppyä niin että Jaakko palkaksi Fyraa. Fyra leikki tosi hyvin Jaakon kanssa. Tämä on todella hyvä juttu sillä se tekee palkkamisesta huomattavasti helpompaa. Täytyy myöntää, että Fyra irtoaa jo nyt paljon paremmin kuin Bellan & Duon jotka on palkattu melkein aina kädestä... (Niidenkin kanssa pitäisi ottaa namikuppi treenit). Lopuksi otettiin vielä takaaleikkausta hypylle jonka kanssa oli pieniä ongelmia kun hissuttelin radalla, mutta kun Jaakko kutsui ja palkkasi niin ei ongelmaa ollut.

Turun keikan jälkeen oli vuorossa Fyran pentujen jatkokurssi kentällä. Hyvin ehdin vielä koirat lenkittämään ennen Pukon kentälle lähtöä, vaikka oma huolto jäi vähän vajaaksi (lennossa kuppi kahvia). Meillä oli taas niin hyvät tokotreenit, tykkään ihan hirmuisesti molempien Johannoiden tavasta opettaa tokoa. Sopii just mulle Hymy Harmi vaan kun tämäkin kurssi loppuu kohta... Enää ei ole kuin kolmisen kertaa käymättä. Porukka jaettiin taas kahteen ja mentiin omiin puuhapisteisiin. Johanna K:n kanssa otettiin ruutua, hyppyä ja noutoa. Fyra meni ensi treenaamaan ruutua ja se sujui hyvin. Johanna sanoi Fyran jo hahmottavan ruudun eli voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli teen muutaman ruudun pihalle valmiiksi palkan kanssa ja lähetän ruudusta toiseen. Tätä pitääkin kokeilla hetimiten Silmänisku Ruuduin jälkeen mentiin noutamaan. Olin niin ylpeä Fyrasta sillä nyt se toi mulle joka kerta kapulan eikä juossut ympäriinsä esittelemässä. Fyra haki puista ja muovista kapulaa, metskua en kauheasti yrittänyt edes kokeilla sillä saisin nyt tuon noudon ensin muuten kuntoon... Voidaan talvella treenata metskua. Se kun tulee vasta voittajassa ja tullaankohan me ikinä edes sinne pääsemään? Nauru Hyppyä otettiin namikupilla ja hieman hetsasin Fyraa ja se hyppäsi hyvin ilman mua eli hyvin se on oppinut hahmottamaan kyseisen esteen. Pitää vaan alkaa kohta puolin tekemään sitäkin kisanomaisesti.

Johanna L:n kanssa otettiin sitten häiriö pujottelua jossa Johanna yritti houkutella koiraa tykö. Tämä sujui Fyran osalta ihmeen hyvin. Sitten otettiij paikalla istumista ja luoksetuloa sekä paikalla makuuta. Mielestäni Fyra on näissä kehittynyt ihan huimasti viime aikoina. Nyt se jaksaa jo keskittyä todella hyvin Hymy Lopuksi katsottiin vielä agipöydällä hampaat ja muutenkin koira kopeloitiin, tässäkään ei ollut ongelmaa. Hyvä niin!.

Onnistuneiden ja mukavien treenien jälkeen Fyra pääsi vielä leikkimään Nemon kanssa läheiseen metsään. Hyvin kakarat jaksoivat rundia ja kantaa keppejä. Tämä on aina sellainen mukava loppujuttu jää kaikille hyvä mieli Nauru Kiitos Johannoille hyvistä treeneistä ja Iirikselle loppulenkistä.

Illalla Fyra oli ihan raato, no se ei ollut sinällään mikään yllätys sillä se paineli mukana 8 tuntia... Eikä sellaista autossa nukkumista voi oikein sanoa samaksi mikä tapahtuu kotona sisällä. Varsinainen puuhapäivä Silmänisku